reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Moje kolei narzeka, ze on to by już chciał te dzieci i ze strasznie długo w tej ciąży jestem :)
Lepiej niech jeszcze sobie posiedza:) mam taką dalszą znajoma, co będąc z drugim dzieckiem w ciazy zorientowala się na 3 mce przed porodem. Nie wiem jak to jest możliwe, ale ona podobno chorowała na tarczyce, okres miała, trochę przytyła, ale do chudzinek nigdy nie należała... Można powiedzieć, że ona krótko chodziła w ciazy:) dzieciak urodzil się zdrowy;)

@urs szybko dotarło do niego [emoji23] piękne mebelki [emoji4]

Ja z Moim czasem siedzę i tak sobie myślimy „o rety będziemy rodzicami!” Ciagle to do nas nie dociera hahahah [emoji23][emoji23][emoji23] ale już się doczekać nie możemy [emoji4][emoji4][emoji4]

Co do muzyki to mój synuś baaaardzo lubi Eda Sheerana słuchać [emoji16] wystarczy jedna piosenka i już jest ożywiony [emoji16] mamy w ogóle kilka ulubionych piosenek [emoji4] i jedną kołysankę mu puszczam i śpiewam [emoji16]

Nie wiem czy idzie jakaś zmiana pogody, ale jakoś dziwnie się od wczoraj wieczora czuje. Co jakiś czas robi mi się niedobrze, boli mnie głowa.
Jeszcze 11 dni do wizyty, nie mogę się doczekać. To już będzie skończony 33 tc, to już takie zaawansowane mocno i tak blisko końca ciąży. W związku z tym już z mężem zaczynamy się stresować porodem, on tylko organizacyjnie, ja organizacyjnie i no i samego porodu. U nas szpital jest do bani, więc zamierzamy by to było w Opolu. Największy problem to starsza córka. Wolałabym, żeby wtedy moja mama miała akurat wolne, to córka by została z nią. Jeśli nie to trzeba wziąść torbę dla mnie i dzidzi do szpitala, dla męża i dla córki, bo by byli u teściowej. Ciężko mi sobie wyobrazić tą jazdę 60 km, mnie z bólami i córkę źle znoszącą podróż. Jestem tym bardzo zestresowana, a najgorzej, że się tego nie zaplanuje.

Lepiej niech jeszcze sobie posiedza:) mam taką dalszą znajoma, co będąc z drugim dzieckiem w ciazy zorientowala się na 3 mce przed porodem. Nie wiem jak to jest możliwe, ale ona podobno chorowała na tarczyce, okres miała, trochę przytyła, ale do chudzinek nigdy nie należała... Można powiedzieć, że ona krótko chodziła w ciazy:) dzieciak urodzil się zdrowy;)
Zawsze mnie w takich historiach zastanawia jedna rzecz. Jak te kobiety czują, że "coś" je kopie od środka, to co sobie myślą? Że to wątroba ożyła? Gazy takie brutalne? No bo chyba nie da się nie czuć w ogóle ruchów, nawet jak ktoś jest bardzo puszysty??? :oo:

Hej Dziewczyny,

U nas dziś pięknie słonecznie, chociaż rano podobno jakiś mega wysoki smog się przypałętał, aż zaczęłam znowu myśleć czy nie kupić oczyszczacza powietrza [emoji17] Któraś z Was go może używa?

Mój maż wczoraj kupił łóżeczko, udało się je upolować w idealnym stanie do kompletu z komoda [emoji173]️

Dzisiaj składaliśmy je, układaliśmy pierwsze rzeczy w szufladach i mój nagle spojrzał na mnie i powiedział “Ty naprawdę jesteś w ciaży” [emoji23] Miałam ubaw po pachy, zajęło mu tylko 6 miesięcy, żeby to przyswoić [emoji12]

Zobacz załącznik 895603

Piękny kącik :)

Mąż jak mąż, ja jak teraz kupuję rzeczy dla Ali i rozpakowuję paczki to sama do siebie mówię, że "Rety, ja naprawdę jestem w ciąży" :p

Dziewczyny wynik z papa 2.44 to dobry wynik?
Jeśli chodzi Ci o wynik z krwi, to ZAWSZE powinien zanalizować je lekarz, bo on odczytuje zależności między b-HCG a PAPP-A. Mój lekarz tylko powiedział przez telefon: "wynik wyszedł prawidłowo" a potem na wizycie dał wyniki z analizą i już bardziej nie wnikałam co i jak ;)
Mój wynik - 2,69 IU/l

reklama
Piękny kącik :)

Mąż jak mąż, ja jak teraz kupuję rzeczy dla Ali i rozpakowuję paczki to sama do siebie mówię, że "Rety, ja naprawdę jestem w ciąży" :p

Też troche tak sie czuje - mam dni, kiedy w ogole zapominam o ciazy i potem cos przyjezdza a ja sie rozklejam [emoji12] Chociaz im blizej porodu tym paradoksalnke dla mnie jest bardziej nierealnie...

Do góry