Góraleczka89
Fanka BB :)
I kurcze ja nie wiem, bo np te w tubkach mnie uczulaja, a te w pudełku nieja kupiłam taki ale ten co pokazujesz to chyba to samo tylko w innym opakowaniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I kurcze ja nie wiem, bo np te w tubkach mnie uczulaja, a te w pudełku nieja kupiłam taki ale ten co pokazujesz to chyba to samo tylko w innym opakowaniu
I kurcze ja nie wiem, bo np te w tubkach mnie uczulaja, a te w pudełku nie
na h ma być niby 10 ruchówPierworódce jeżeli z usg wychodzi dziecko 4kg to z miejsca powinna mieć cc, nie dziwię się że kobiety mają później uraz. Wiadomo waga z usg jest szacowana, ale rzadko zawyza [emoji55]
A w ogóle jak to jest z tymi ruchami dziecka, jak to się liczy? Na dzień, czy na godzinę?
Ja używam tylko zwykłego tradycyjnego nivea, a już od nivea soft mnie twarz piecze. Wcześniej też z bambino jak syn młodszy był, to tylko z tego metalowego pudełeczka z cynkiem mogłam używać. Bardziej mi chodzi o konsystencję bo z pudełeczka są bardziej tłuste, a z tubki wodnisty. Teraz mam trochę czasu i studiuję te kremy eko i bio u sroki, ale zielona jestem[emoji17]mnie jeszcze nigdy nic nie uczulilo ale ja to mało specyfików używam na sobie a tym bardziej nie pomyślałabym że rodzaj opakowania może być przyczyną alergii
Pierworódce jeżeli z usg wychodzi dziecko 4kg to z miejsca powinna mieć cc, nie dziwię się że kobiety mają później uraz. Wiadomo waga z usg jest szacowana, ale rzadko zawyza [emoji55]
A w ogóle jak to jest z tymi ruchami dziecka, jak to się liczy? Na dzień, czy na godzinę?
Historia bardzo podobna do mojej.... Tez nie wyobrazam sobie drugiego porodu naturalnego i zdecydowalam o cc ale tez sie boje :/Urodzić niby można, ale tak jak pisze Lovegirl, jakim często kosztem? Też moja siostra ma bliską znajomą w pracy co 4kg dziecko rodziła SN. Niby nie tak dużo.. ale ona mojej postury, 1,60, drobna, gdzie taki klocek rodzic? Zamiast od razu po usg na cc kierować to kazali naturalnie... No i urodziła.. dziecko problemy z barkiem, coś było nie tak w przebiegu jak już był w kanale - zaklinował sie czy cos i na sile wyciskali [emoji55][emoji853] ona nie wiem dokładnie czy tak nacięta czy tak mocno popękała, ale tydzień albo dłużej na lekach, chodzić i siedzieć nie mogła, dopiero po miesiącu jako tako doszła do siebie [emoji53] ale mały ma 3 albo 4 lata i ona boi sie rodzic naturalnie... mówi, że albo drugie nie będzie, albo tylko cc. Tylko, ze cc tez sie boi. Także udupili ją[emoji20][emoji53]
A właśnie nie zauważyłam żeby jakoś mi na głosy reagował, ale bodajże wczoraj w brzuch był spokój a jak włączyłam blender to normlnie w brzuchu jak w wirówce się zrobiło [emoji39]na h ma być niby 10 ruchów
ja nie liczę ..idę na czują a czuję kiedy młody odpoczywa śpi a potem wariuje i wyczuwam kiedy jest mniej aktywny niż zwykle ale zauważyłam też że reaguje bardzo na naprawdę głośne dźwięki albo to.zbieg okoliczności
Ale dzieci przecież śpią. Co jak się liczy akurat o takiej godzinie jak dziecko śpi i rusza się minimalnie? Hm. Ja też na razie na czuja. Za 2 tygodnie na wizycie zapytam czy mam liczyć.na h ma być niby 10 ruchów
ja nie liczę ..idę na czują a czuję kiedy młody odpoczywa śpi a potem wariuje i wyczuwam kiedy jest mniej aktywny niż zwykle ale zauważyłam też że reaguje bardzo na naprawdę głośne dźwięki albo to.zbieg okoliczności