reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

,

Mi dzisiaj też badała tylko palpacyjnie. Stwierdziła, że jest rozpulchniona, ale trzyma, też mnie to trochę zaniepokoiło, bo ostatnio boli mnie brzuch. A Ty się oszczędzaj, te 7 tygodni szybko zleci :)

W końcu jakoś udało mi się nadrobić czytanie, ostatnio to albo czytam i później zapominam co miałam napisać, albo w ogóle nie miałam czasu, bo robiliśmy przemeblowanie, trochę byłam u rodziców i tak leci... Ale gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków :)
Dzisiaj byłam na wizycie i Ala już nie taka malutka, 1350 g :)

Super [emoji5] Alunia rośnie i przybiera, tak ma być [emoji106][emoji5]

reklama
@majacyr
Wiem, ze nie ma plamienia, dziecko sie rusza, tylko mam schize, ze sie odkleja w centralnej czesci i dlatego nie ma krwawienia.. ech juz chyba przesadzam. Nie wiem...
Nospy wzielam rano 1zwykla, pozniej 1,5zwyklej i teraz 1zwykla. Magnez tez biore. Nie boli mnie na tyle, zeby tam jechac... bardziej siedzi mi w glowie to, ze mi i dziecku cos sie stanie, ze cos sie dzieje.. moze zbyt sie skupiam na bolu. Nie wiem.
Możesz jak duży ból 2nospy zwykłe 3x dziennie.
Nie ma krwawienia i plamienia, dziecko się wierci więc jest ok.
Napij się meliski i kładź się spać

Może być tak, że awizo zostawią nawet jak będziesz w domu [emoji4] mój listonosz tak robi niestety... a Panie na poczcie potem mają pretensje że się przyszło tego samego dnia co awizo zostawione.
U mnie też kiedyś taki listonosz chodził.... Jeszcze rozumiem jakbym mieszkała w bloku, na 4 czy 5 piętrze, ale mieszkam w domu jednorodzinnym, w centrum miasta ... Dłużej awizo się wypisuje niż dzwoni dzwonkiem i czeka aż otworze... Teraz mam tak cudownego listonosza, że przynosi mi nawet przesyłki, które nie mieszczą się w skrzynce :) A nawet jak idzie z poleconym, a mnie nie ma i spotka mnie tego samego dnia w mieście, to daje mi polecony i każe awizo zignorować :)

Możesz jak duży ból 2nospy zwykłe 3x dziennie.
Nie ma krwawienia i plamienia, dziecko się wierci więc jest ok.
Napij się meliski i kładź się spać
Z tego wszystkiego cala sie spocilam i biegiem do toalety. :(
Troche mi sie macica tez stawia. Znowu sie zaczynaja akcje, ja mam juz dosyc... dosyc tego strachu bylo juz dobrze. :( az zaczelam plakac, chociaz nie chce wam tu truc tylka, ale mam dosc. ;

Z tego wszystkiego cala sie spocilam i biegiem do toalety. :(
Troche mi sie macica tez stawia. Znowu sie zaczynaja akcje, ja mam juz dosyc... dosyc tego strachu bylo juz dobrze. :( az zaczelam plakac, chociaz nie chce wam tu truc tylka, ale mam dosc. ;

Roksi musisz się uspokoić naprawdę bo te nerwy napewno wzmagają twoje odczucia :(
skąd ci przyszło do głowy że łożysko się odkleja?? naczytałas się już?
mnie też czasem( teraz.to rzadko w stosunku co było na samym początku ciąży) bez przyczyny pobolewa i czasem nawet długo a ból ten sam moze pojawia się przy wzroscie macicy..nie wiem .. ja oprócz magnezu nic nie biorę i przechodzi czasem szybciej a czasem trwa dłużej .mimo że też się jakoś nie pprzemeczam a widzisz..rzadko ale czasem i mnie coś tam pobolewa
naprawdę musisz się zrelaksować i przeanalizować ten ból czy napewno w jakiej skali i jak go odczuwasz i czy już tak było? .. to ty wiesz jak się czujesz i ty musisz zdecydować ale wiem że przez nerwicę i potrojony strach jest ci trudniej spojrzeć na to racjonalnie ehhh

trzymam lciuji by było dobrze

i dziewczyny już wiem czemu ten moj syn był o jest zawsze taki uparty:):) hehe

zmykam spać

Ale nasmarowalyscie dzisiaj... Szok:shocked2:
@Ewelina1406 temat mebelkow Klupś był poruszany na wyprawce:)
@Olcia89 @folka gratki za wzorowe wizyty:)
@Weronikakrz ja mam 11 na plusie i czuję się jak bb8 z gwiezdnych wojen... :) na szczęście się nie potykam... Jeszcze... Ja liczę że młody będzie grzecznie czekał na listopad. Chciałabym 14.11, a termin 17.11 to może się uda. Październik to mamy tak wyładowany imprezami rodzinnymi, że już nie ma wolnego weekendu na urodziny:)

Roksi musisz się uspokoić naprawdę bo te nerwy napewno wzmagają twoje odczucia :(
skąd ci przyszło do głowy że łożysko się odkleja?? naczytałas się już?
mnie też czasem( teraz.to rzadko w stosunku co było na samym początku ciąży) bez przyczyny pobolewa i czasem nawet długo a ból ten sam moze pojawia się przy wzroscie macicy..nie wiem .. ja oprócz magnezu nic nie biorę i przechodzi czasem szybciej a czasem trwa dłużej .mimo że też się jakoś nie pprzemeczam a widzisz..rzadko ale czasem i mnie coś tam pobolewa
naprawdę musisz się zrelaksować i przeanalizować ten ból czy napewno w jakiej skali i jak go odczuwasz i czy już tak było? .. to ty wiesz jak się czujesz i ty musisz zdecydować ale wiem że przez nerwicę i potrojony strach jest ci trudniej spojrzeć na to racjonalnie ehhh

trzymam lciuji by było dobrze

i dziewczyny już wiem czemu ten moj syn był o jest zawsze taki uparty:):) hehe

zmykam spać
Niee, wczesniej czytalam i teraz mi sie przypomnialo, ze moze to byc to. :(
No mnie wlasnie 1raz od dawna boli...
Teraz odczuwam go tak 5/10.. bylo podobnie na samiutkim poczatku ciazy gdy mialam krwiaka i bralam lutke.. to bolalo podobnie.. tylko teraz jeszcze maly sie rusza dosyc mocno. No wlasnie wiem, ze musze i mam wrażenie ze z nerwow tez ten bol sie wzmaga :/

Niee, wczesniej czytalam i teraz mi sie przypomnialo, ze moze to byc to. :(
No mnie wlasnie 1raz od dawna boli...
Teraz odczuwam go tak 5/10.. bylo podobnie na samiutkim poczatku ciazy gdy mialam krwiaka i bralam lutke.. to bolalo podobnie.. tylko teraz jeszcze maly sie rusza dosyc mocno. No wlasnie wiem, ze musze i mam wrażenie ze z nerwow tez ten bol sie wzmaga :/
A lekarz czy położna ci nie mówili żebyś nie czytała w internecie o komplikacjach różnych ciążowych? Zrób sobie kakao i idź spać i rano będzie na pewno lepiej:)

A lekarz czy położna ci nie mówili żebyś nie czytała w internecie o komplikacjach różnych ciążowych? Zrób sobie kakao i idź spać i rano będzie na pewno lepiej:)
Lekarz mowil, a polozna jak cos jej napisze to wysyla w moment do szpitala, a ja mam schuze ze sie odkleja s le nie ma krwawienia widocznego i ze cos mi i dziecku sie stanie :/

reklama
Do góry