reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tam nie wierze w znaki zodiaku, chociaż jestem modelowym roztrzepanym, wesołym strzelcem:)

Skorpiony uparciuchy i bardzo emocjonalne niby, ale będzie co ma być. Ja przed 22 października bym wolała nie rodzic, bo to trochę za wcześnie dla mnie wiec na pewno będą skorpionami, bo do strzelca mo ich na pewno nie przeciągną.

reklama
Dziewczyny, bo teraz naprawde spanikowalam.. boli mnie te podbrzusze i plecy.. w dzien wzielam nospe i nie pomoglo zbyt wiele, ale nie denerwowalam sie tym az tak, jednak teraz zaczelam, bo nie mija, napisalam do swojej poloznej, a ona do mnie czy napina mi sie brzuch, a ja ze nie tylko boli mnie podbrzusze i plecy, a ona do mnie, ze mam jechac do szpitala, bo lepiej sie upewnic.. tylko do szpitala boje sie jechac, bo mam taki w ktorym chcieli mi usunac ciaze i tam wszysxy sie wypisuja na rzadanie, bo nie chca w nim siedziec. Następny mam oddalony o 50km od domu i nie wiem co robic.. czy ja sie nakrecam czy co, ale boje sie, ze z lozyskiem cos jest nie tak, co prawda krwawienia nie mam, ale boje sie ze odkleja sie na srodku i krwawienie jest wewnatrz.. i nie wiem cyz juz schizuje czy co. :(

@Mama Zuzi i Antosia a wracając do szyjki, mój lekarz podczas badania palpacyjnego na fotelu stwierdził, że szyjka ma około 2,5 cm a z usg za chwilę wyszło 3,5cm, więc to duża rozbieżność między wynikami. Może on Cię bada zawsze palcem i po prostu wie, że się skróciła bardzo w stosunku do ostatniego pomiaru?
@majacyr a myślisz, że czemu nie spałam całą noc? Bo mała miała co pół godziny czkawkę :-D:-D:-D

@Roksi98 dla mnie takie traktowanie jest nie do pomyślenia, ale to moje zdanie. Całe życie przed Tobą i nie musisz teraz podejmować decyzji czy chcesz z nim być do śmierci, dziecko o niczym nie przesądza. Tylko proszę kobietki o więcej szacunku do siebie :) dobrze, że masz wsparcie w rodzicach, to jest meeeega ważne!
Dokładnie tak jak piszess, szyjke tylko palpacyjnie badał. Nie każdy lekarz mierzy przez usg, chyba bardziej ufają swoim dłoniom hehehe
Po aplikacji liteiny Od razu boli brzuszek...mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze 7 tygodni minimum

Dobrej nocy kobietki

Dokładnie tak jak piszess, szyjke tylko palpacyjnie badał. Nie każdy lekarz mierzy przez usg, chyba bardziej ufają swoim dłoniom hehehe
Po aplikacji liteiny Od razu boli brzuszek...mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze 7 tygodni minimum

Dobrej nocy kobietki
,

Mi dzisiaj też badała tylko palpacyjnie. Stwierdziła, że jest rozpulchniona, ale trzyma, też mnie to trochę zaniepokoiło, bo ostatnio boli mnie brzuch. A Ty się oszczędzaj, te 7 tygodni szybko zleci :)

W końcu jakoś udało mi się nadrobić czytanie, ostatnio to albo czytam i później zapominam co miałam napisać, albo w ogóle nie miałam czasu, bo robiliśmy przemeblowanie, trochę byłam u rodziców i tak leci... Ale gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków :)
Dzisiaj byłam na wizycie i Ala już nie taka malutka, 1350 g :)

,

Mi dzisiaj też badała tylko palpacyjnie. Stwierdziła, że jest rozpulchniona, ale trzyma, też mnie to trochę zaniepokoiło, bo ostatnio boli mnie brzuch. A Ty się oszczędzaj, te 7 tygodni szybko zleci :)

W końcu jakoś udało mi się nadrobić czytanie, ostatnio to albo czytam i później zapominam co miałam napisać, albo w ogóle nie miałam czasu, bo robiliśmy przemeblowanie, trochę byłam u rodziców i tak leci... Ale gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków :)
Dzisiaj byłam na wizycie i Ala już nie taka malutka, 1350 g :)

Oj to super!!!! Naprawdę mogę się sugerować Twoja waga dzidzi bo mamy ten sam termin:) superowo :)

Do 22 pazdziernika jest waga a pozniej skorpion moja mama mowila zeby chociaz nie 1 listopada na szczescie tu w holandii nie jest to swieto zmarlych

Moja koleżanka ma brata z 1 listopada, w dodatku jej mama miała bardzo problemową ciąże, a to było 40lat temu i z wiochy jechała rodzic w... Warszawie[emoji28] bo tu się bali przyjmować poród.. I do dzisiaj jak ktoś sie go pyta, kiedy zje urodził i gdzie, to jak mówi, że 1 listopada i w Warszawie - wszyscy myślą, że jaja sobie robi [emoji23]

Dlatego chciałabym urodzić przed 22 października, żeby skorpion nie był [emoji120] :D

Ojciec skorpion, brat skorpion i szwagier bliski skorpion [emoji3] każdy rożny, ale uparci wszyscy. Nie przegadasz [emoji23][emoji23] ciche chłopaki, ale ze swoim zdaniem, naprawdę uparci..
wagi żadnej chyba nie znam... moze w pracy i o tym nie wiem, ale w rodzinie nie... byłby pierwszy [emoji3] tak samo jak pierwotny miał być lwem z terminem sierpniowym, a jest lipcowym rakiem [emoji5] właśnie pierwszy w rodzinie [emoji16]

Twoja histotia przypomniala mi siebie ... Kiedy to mój luby (ja początki ciazy) wymykał się w nocy , na balety , do kumpli itp itd. Strasznie mnie to denerwowało zawsze wyłączał telefon , pisał do innych kobiet . Kiedys nawet poszarpalismy się ostro o telefon , nie zdazyl skasowac tego czego pisal . A pisal wtedy do byłej . Czara goryczy przelała się w momencie kiedy dowiedziałam się że on i moja siostra umowili się do hotelu . Nie wiem , nie zlapalam za reke ale raczej w karty nie grali. Wrócil rano , wtedy się dowiedziałam . A z racji ze bylam już w ciąży skonczylo się krwawieniem i szpitalem . Na szczęście nic malemu się nie stalo . Ale nigdy więcej nie pozwolę sobie na takie traktowanie.
Jezu[emoji33][emoji53] straszna historia [emoji853] współczuję bardzo... ale jak siostra mogła... mnie jej zachowanie nawet bardziej by ruszyło, bo siostra to siostra... głowę za swoje dałabym uciąć [emoji33]

Jesli teraz tak Cie traktuje, to po porodzie nic sie nie zmieni. A raczej bedzie gorzej. Jesli cie nie szanuje i olewa wasz zwiazek zwlaszcza, ze jestes w ciazy, to nie ma sensu miec nadzieje, ze bedzie lepiej. Nie kazdy mezczyzna potrafi udzwignac role ojca. NIestety moj (juz Ex) nie potrafil i podziekowal mi po 9 latach. I powiem Ci, ze ciesze sie ze roztalismy sie teraz zanim dziecko sie urodzi. Przynajmniej mam czas przygotowac sie psychiczne. Owszem, tak samo jak ty , boje sie samotnosci i zdaje sobie sprawe ze bedzie ciezko. Ale na szczescie mam super wsparcie rodziny. I na pewno bedzie mi latwiej i lepiej wychowac dziecko samej niz z nim. Mam nadzieje, ze moj post Cie nie przestraszyl i w zaden sposob nie obrazil, Ale jestes jeszcze mloda, na prawde mozesz sobie super zycie ulozyc. A je mamy tylko jedno... przeanalizuj sobie wasz zwiazek i dobrze sie zastanow, czy widzisz z takim czlowiekiem jakakolwiek przyszlosc. Przykro mi, ze musisz przez to przechodzic:-( :(Ciaza to takie piekne, dla nas kobiet, doswiadczenie. Szkoda, ze nie kazdej z nas jest pisane by przezyc je szczesliwie..... Pozdrawim cie cieplutko;);););)

Popieram!![emoji847]

@Ewela mam brata skorpiona, siostrzeńca i bratową, spoko ludzie.
Mój syn starszy strzelec i też uparty hihi.
Po mnie i mężu dzieciaki uparciuchy.
Nie patrzę na znak zodiaku, aby donosić i dziecko było zdrowe.

@Dita masz rację seks bez orgazmu to lipa.

@Roksi jak Cię to uspokoi to jedź do szpitala.
Ale nie masz plamienia, więc nie panikuj.
Ile wzięłaś tej nospy? I jakiej?
Ja biorę 3x dziennie te maks i np tej nocy mnie ból budził. Weź sobie też magnez.
Ja za Ciebie decyzji nie podejmę, sama musisz zdecydować, czy na tyle Cię boli, żeby jechać tam gdzie masz niemiłe wspomnienia.

@folka super wieści z wizyty i Ala pięknie rośnie.

Obejrzę Ameryka coś tam i idę spać.
Obym znów koszmarów nie miała.
Spokojnej nocy dziewczyny

@majacyr
Wiem, ze nie ma plamienia, dziecko sie rusza, tylko mam schize, ze sie odkleja w centralnej czesci i dlatego nie ma krwawienia.. ech juz chyba przesadzam. Nie wiem...
Nospy wzielam rano 1zwykla, pozniej 1,5zwyklej i teraz 1zwykla. Magnez tez biore. Nie boli mnie na tyle, zeby tam jechac... bardziej siedzi mi w glowie to, ze mi i dziecku cos sie stanie, ze cos sie dzieje.. moze zbyt sie skupiam na bolu. Nie wiem.

reklama
@Olcia89 no pięknie Ci córeczka rośnie :)
Ważne, że wszystko dobrze, a fotki niedługo sama będziesz jej robiła.

@Fili ogólnie dziś lepiej. Tylko po nocy plamienie z rana, ale jak wstaję to ból jakby mnie ktoś dźgał.
W dzień ze 3 godziny spałam, choć w nocy normalnie spałam.
Młody miał czkawkę i córki czuły przez skórę.
Dzięki, że pytasz i za Twoje słowa.

@azamamew jak Cię nie zastaną w domu to zostawią awizo i odbierzesz na poczcie.

Może być tak, że awizo zostawią nawet jak będziesz w domu [emoji4] mój listonosz tak robi niestety... a Panie na poczcie potem mają pretensje że się przyszło tego samego dnia co awizo zostawione.

Do góry