reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Serio ? Aż tak ? To ja nie wiem jak tam się dopchamy
Przyjmowali dziewczyny rodzące i zagrożone, podejrzewam, że na planowana cesarkę tez by wzięli. Wcześniej 4 babeczki w ciąży weszły na oddział a bynajmniej nie rodziły na izbie :) słyszałam ze Żeromski w remoncie i z tad więcej pacjentek.

reklama
Przyjmowali dziewczyny rodzące i zagrożone, podejrzewam, że na planowana cesarkę tez by wzięli. Wcześniej 4 babeczki w ciąży weszły na oddział a bynajmniej nie rodziły na izbie :) słyszałam ze Żeromski w remoncie i z tad więcej pacjentek.
Hmm może się przerzadzi do listopada:)
Oby !

A ja sobie siedze w przychodni u rodzinnego, bo zapomnialam od gina recepty i kirna z 10 osob jest przede mna i nawet krzeselka nikt nie ustapil nie mowiac o wejściu przed nich. Za gapiostwo sie placi :/ nastepnym razem recepty nie zapomne.
Nie wiem jak Ty, ale ja ostatnio nie najlepiej się czuje. Boli mnie kręgosłup i kolana. Chyba wszystko wysiada pod ciężarem brzucha... Byłam kilka dni temu w urzędzie sprawy załatwiać i było sporo ludzi, miejsc siedzących brak. A naprawdę ciężko mi stać z takim bólem nóg, więc zapytałam grzecznie czy ktoś mógłby mi ustąpić miejsca, automatycznie 3 kobietki się podniosły :)

Ja kiedyś czytalam artykuł, że położne proszą ludzi żeby nie współżyli w święta i sylwestra bo we wrześniu porodówki pękają w szwach [emoji14]

Ale ogólnie jest baby boom na porodowkach, szybko wypisują żeby robić miejsce. Ciekawe jak będzie w listopadzie, bo też nas sporo [emoji28]

Ale pewnie cześć rozpakuje sie w październiku [emoji106][emoji5] u mnie w tym roku rzeczywiście sporo albo znajomych w ciazy albo w pracy wnuki się rodzą [emoji85] moje dwie koleżanki urodziła, trzecia zaraz, dwie wnuczki tego co zmarł niedawno też już są na świecie, siostra koleżanki w pracy na październik i córka kolejnego kolegi też termin październikowy [emoji33]także trochę sie namnożyło tego luda[emoji23]

Nie wiem jak Ty, ale ja ostatnio nie najlepiej się czuje. Boli mnie kręgosłup i kolana. Chyba wszystko wysiada pod ciężarem brzucha... Byłam kilka dni temu w urzędzie sprawy załatwiać i było sporo ludzi, miejsc siedzących brak. A naprawdę ciężko mi stać z takim bólem nóg, więc zapytałam grzecznie czy ktoś mógłby mi ustąpić miejsca, automatycznie 3 kobietki się podniosły :)
Ja tez zle sie czuje, zwlaszcza w skupiskach ludzi. Tu nikt nie ustapil mimo prosby.

w moich okolicach tez sporo ciężarnych, co jedne odpadną bo urodzą to już są nowe na ich miejsce-bo dopiero co zaszły w ciąże. Aż jestem ciekawa jak to będzie w listopadzie. Mam nadzieję, że będzie miejsce, bo ja nie chce nigdzie indziej tylko w Kozienicach, najwyżej nogi skrzyżuję i będę czekać na wolne łóżko hehehehhe

Dziewczyny czy wy też macie wrażenie, że zaraz pękniecie??? W najszerszym miejscu na brzuchu, tuż koło pępka mam takie pieczenie jakby skóra już więcej nie mogła się rozciągnąć i miała pęknąć.
Któraś z Was wspominała o zespole niespokojnych nóg, mam coś takiego wieczorem a czasem w nocy, że muszę ruszać nogami, bo tak jakby mi drętwiały.
Dziś poszły dwa pierwsze prania dla dzidzi, póki co nie ubranka, a inne rzeczy jak pieluszki. Moja pralka to dziś już 5 czy 6 pranie robi, bo jeszcze nam wszystkim zmieniałam pościel i jeszcze inne pranie miałam.

reklama
Hej. U mnie wszystko dobrze z dzidzią, waży między 800g, a 900G :-) moja waga też zaczęła iść w górę... 64kg. Zaczynałam z wagą 58kg. Ciśnienie też dość niskie dzisiaj miałam, ale od początku ciąży takie mam. Po lekarzu byliśmy z narzeczonym na mieście i kupiliśmy kilka ubranek, akurat różowych, bo takie nam się podobały, rożek też różowy w białe misie. Zmieszałam się, a zarazem trochę zdenerwowałam jak moja przyszła teściowa oglądając ubranka spytała,czy wszystko będę różowe kupować.......

Do góry