reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Serio ? Aż tak ? To ja nie wiem jak tam się dopchamy
Przyjmowali dziewczyny rodzące i zagrożone, podejrzewam, że na planowana cesarkę tez by wzięli. Wcześniej 4 babeczki w ciąży weszły na oddział a bynajmniej nie rodziły na izbie :) słyszałam ze Żeromski w remoncie i z tad więcej pacjentek.

reklama
Przyjmowali dziewczyny rodzące i zagrożone, podejrzewam, że na planowana cesarkę tez by wzięli. Wcześniej 4 babeczki w ciąży weszły na oddział a bynajmniej nie rodziły na izbie :) słyszałam ze Żeromski w remoncie i z tad więcej pacjentek.
Hmm może się przerzadzi do listopada:)
Oby !

A ja sobie siedze w przychodni u rodzinnego, bo zapomnialam od gina recepty i kirna z 10 osob jest przede mna i nawet krzeselka nikt nie ustapil nie mowiac o wejściu przed nich. Za gapiostwo sie placi :/ nastepnym razem recepty nie zapomne.
Nie wiem jak Ty, ale ja ostatnio nie najlepiej się czuje. Boli mnie kręgosłup i kolana. Chyba wszystko wysiada pod ciężarem brzucha... Byłam kilka dni temu w urzędzie sprawy załatwiać i było sporo ludzi, miejsc siedzących brak. A naprawdę ciężko mi stać z takim bólem nóg, więc zapytałam grzecznie czy ktoś mógłby mi ustąpić miejsca, automatycznie 3 kobietki się podniosły :)

Ja kiedyś czytalam artykuł, że położne proszą ludzi żeby nie współżyli w święta i sylwestra bo we wrześniu porodówki pękają w szwach [emoji14]

Ale ogólnie jest baby boom na porodowkach, szybko wypisują żeby robić miejsce. Ciekawe jak będzie w listopadzie, bo też nas sporo [emoji28]

Ale pewnie cześć rozpakuje sie w październiku [emoji106][emoji5] u mnie w tym roku rzeczywiście sporo albo znajomych w ciazy albo w pracy wnuki się rodzą [emoji85] moje dwie koleżanki urodziła, trzecia zaraz, dwie wnuczki tego co zmarł niedawno też już są na świecie, siostra koleżanki w pracy na październik i córka kolejnego kolegi też termin październikowy [emoji33]także trochę sie namnożyło tego luda[emoji23]

Nie wiem jak Ty, ale ja ostatnio nie najlepiej się czuje. Boli mnie kręgosłup i kolana. Chyba wszystko wysiada pod ciężarem brzucha... Byłam kilka dni temu w urzędzie sprawy załatwiać i było sporo ludzi, miejsc siedzących brak. A naprawdę ciężko mi stać z takim bólem nóg, więc zapytałam grzecznie czy ktoś mógłby mi ustąpić miejsca, automatycznie 3 kobietki się podniosły :)
Ja tez zle sie czuje, zwlaszcza w skupiskach ludzi. Tu nikt nie ustapil mimo prosby.

w moich okolicach tez sporo ciężarnych, co jedne odpadną bo urodzą to już są nowe na ich miejsce-bo dopiero co zaszły w ciąże. Aż jestem ciekawa jak to będzie w listopadzie. Mam nadzieję, że będzie miejsce, bo ja nie chce nigdzie indziej tylko w Kozienicach, najwyżej nogi skrzyżuję i będę czekać na wolne łóżko hehehehhe

Dziewczyny czy wy też macie wrażenie, że zaraz pękniecie??? W najszerszym miejscu na brzuchu, tuż koło pępka mam takie pieczenie jakby skóra już więcej nie mogła się rozciągnąć i miała pęknąć.
Któraś z Was wspominała o zespole niespokojnych nóg, mam coś takiego wieczorem a czasem w nocy, że muszę ruszać nogami, bo tak jakby mi drętwiały.
Dziś poszły dwa pierwsze prania dla dzidzi, póki co nie ubranka, a inne rzeczy jak pieluszki. Moja pralka to dziś już 5 czy 6 pranie robi, bo jeszcze nam wszystkim zmieniałam pościel i jeszcze inne pranie miałam.

reklama
Hej. U mnie wszystko dobrze z dzidzią, waży między 800g, a 900G :-) moja waga też zaczęła iść w górę... 64kg. Zaczynałam z wagą 58kg. Ciśnienie też dość niskie dzisiaj miałam, ale od początku ciąży takie mam. Po lekarzu byliśmy z narzeczonym na mieście i kupiliśmy kilka ubranek, akurat różowych, bo takie nam się podobały, rożek też różowy w białe misie. Zmieszałam się, a zarazem trochę zdenerwowałam jak moja przyszła teściowa oglądając ubranka spytała,czy wszystko będę różowe kupować.......

Do góry