Ja jak zwykle sobę mam za krótką, ale teraz może to się zmieni, bo od soboty mam l-4 (w sumie od dzisiaj). Byliśmy w piątek wieczorem na wizycie - panna 1415g, dalej idzie po środkowej lini i wszystko z nią ok.
Gorzej z moją szyjką, bo się znowu skróciła, ale na szczęście nadal nie ma rozwarcia tylko dostałam L-4 (od miesiąca myślałam czy teraz już pójść od września, czy dopiero w październiku a tu taki psikus, że zostałam wysłana przymusowo), mam prowadzić spacerowy tryb życia i zero seksu, czym mój Mąż był zawiedziony bardzo... i lekarz Mu powiedział, że po 20tym października zniesie zakaz ;p
Z wizytowych rzeczy to jeszcze lekarz kazał nam się przygotować raczej na drugą połowę października i dodał, że idealnie będzie jak Mała posiedzi jeszcze 7 tygodni, a 6 to takie minimum, choć dodał że czasem może nas zaskoczyć i posiedzieć do terminu, ale w jego ocenie trzeba być przygotowanym. Powiedział jeszcze, że gdybyśmy kupowali rzeczy dla córki to on sugeruje wybrać fotelik dla małych dzieci i wcześniaków, bo Panna raczej duża nie będzie, a myśli że może pojawić się wcześniej i takie maleństwa są strasznie „poskładane” w większości fotelików, co nie jest dla nich dobre... a teraz są takie opcje, że można dobrać coś odpowiedniego - my co prawda fotelik mamy już zamówiony, ale akurat odpowiedni
Trochę przeraziła mnie ta wizja drugiej połowy października... i pozamawiałam jednak część brakujących rzeczy, czyli łóżeczko i przewijak (z dostawą po 10 września - marudziłam Panu w sklepie, że jak się pojawi to pewnie znowu nie zdążę zamówić - ostatnio tak było i uruchomił dla mnie możliwość rezerwacji produktów na których dostawę czekają ... przy okazji skorzystają też pewnie inni).
Materac w końcu zamówiłam hevea baby plus - lateksowy ... nie wiem czy to dobry wybór, ale już mnie głowa bolała od tych wszystkich opcji... przypomniało mi się, że mój kolega jest rehabilitantem m. in. niemowląt i wysłałam mu 3 materace i zapytałam, który mam wybrać ;p i padło na ten lateksowy, zobaczymy
powiedział, że materac nie powinien być ani za miękki ani za twardy, więc ten będzie ok. Kokosu już nie zalecają - a byłam zdecydowana właśnie na lateksowy-kokosowy najbardziej... ale pewnie ile osób tyle opini. No nic - zamówiony, więc będzie taki jak jest.