reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :)

Również jestem listopadową mamą, termin wg OM 5.11 ale czuję że nasz chłopczyk będzie z nami szybciej :) aktualnie 30+1 waga z dzisiaj 1471 gram :) mamy niestety poszerzone miedniczki nerkowe, ja mam cukrzycę ciążowa i nadciśnienie macicy ...trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę szczęśliwych rozwiązań ! :*

Hej jak sobie radzisz z cukrzyca ja dopiero zaczynam te przygode drugi tydzien i mam dość.

reklama
Wooww, dziewczyny! Nie bylo mnie kilka dni a tu tyle stron! Nadrabialam wszystko godzine [emoji16]

Witajcie “nowe” mamusie!

Ja zaczelam w koncu czuc ciaze - pojawily sie pierwsze napinania w brzuchu nieprzyjemne i czekam tylko do czwartkowej wizyty, zeby sprawdzic czy nic sie nie dzieje.
Franus z kazdym dniem, a raczej z kazda noca, szaleje coraz bardziej! Ja jestem z natury duzym spiochem, a teraz budze sie w nocy z koszmarami i nie moge zasnac. Maz ma mnie dosyc, bo jestem wariatka, ktora zawsze na bezsennosc oglada Harrego Pottera ;) Juz zaczelam druga ture wczoraj. No ale nic nie poradze na to, ze nic mnie tak nie uspakaja [emoji23]

Cukry dalej mi szaleja, ale tylko poranne. Jak widze wartosci niektorych mam na FB to w ogole przestaje sie zamartwiac, bo u mnie nie przekraczaja 100, ale insuline dzielnie podwyzszam dalej ;)

Kończe już powoli ubrankowa czesc wyprawki, jutro mozliwe, ze uda mi sie kupic komode - na OLXie pojawila sie moja wymarzona w idealnym stanie. Zostanie lozeczko i troche kosmetykow plus koszule i bielizna dla mnie ;)

Sciskam Was mocno i postaram sie o troche wiecej regularnosci w zagladaniu tutaj, bo ciezko pozniej nadazyc ;) Buziaki

Hej i u mnie cukrzyca zwariowac idzie juz nie wiem co jesc i jak do poniedzialku mam caly czas przestrzegac diety i mierzyc cukier i jak dalej bedzie takie wariactwo to tez wyladuje na insulinie. Wczoraj na czczo mialam 143! Dziś mniej bo 110 ale po posilkach po godzinie mam ponad 140 i 150 i nie wiem jak ty ale ja jestem glodna . jem tak malo a cukier i tak szaleje

Hej!
Dzwonilam po wyniki z krzywej i cukier ok, jupiiii :)
Ciesze sie bardzo bo wynik pierwszego testu byl zly no a jak teraz jest ok to super. Co prawda nie rozmawialam z gin, dopiero na wizycie dokladnie popytam ale jak mowia, ze ok to ok.
Dziss bylam tez w szpitalu na. Usg. Synus rosnie zdro, ma 1200 i 35cm :) Mam tydzien 27+5(chyba, ahhh ta skleroza ciazowa) ;) Tylko za malo krwi doplywa do małego ale rosnie odpowiednio wiec mam sie nie martwic ale za 4 .tyg. nalezy to zbadac hmmm. Zapytam mojej gin co chodzi z tym ......
Maksimas nazwisko zostaw dziecku twoje bo to .ty. bedziesz wszedzie chodzic i zalatwiac. Po co inne nazwisko a potem np.na lotnisku pani pyta: kim pani jest dla dziecka? Bo nazwisko inne :-/
Co do sluzu to tez mam duzo i mnie to denerwuje ale co zrobic.... .
Oki pora spac . Dobrej nocki zycze mamusie :) ;)

Chyba po moim spaniu.. O 21 bus się im zepsuł, nowy dojedzie na 8 rano plus jeszcze kolejny kawał drogi. Martwie się strasznie i szkoda mi go po prostu

Hej jak sobie radzisz z cukrzyca ja dopiero zaczynam te przygode drugi tydzien i mam dość.
Nooooo łatwo nie jest..u mnie cukrzyca praktycznie od początku ciąży. Najpierw podwyższony cukier na czczo więc dostałam skierowanie na krzywą i znów na czczo wyszło za dużo a to już powód by stwierdzono cukrzycę więc na diecie jestem od 9 tc po posiłkach nie mam problemu z cukrem ale staram się być w ruchu po każdym głównym posiłku i to też pomaga trzymać cukier w ryzach :) za to na czczo miałam przeboje z małymi przerwami gdy udało mi się unormować na pewien okres czasu a potem znowu z dnia na dzień przekroczenia (kryzys w 20 i 28/29 tygodniu) i tym razem sama dieta chyba nie dam rady i skończy się insuliną na noc :( najgorsze jest to jedzenie z zegarkiem w ręku, ale czego się nie robi dla swojego dziecka :) który masz tydzień ? I jakie wyniki krzywej ?

Hej i u mnie cukrzyca zwariowac idzie juz nie wiem co jesc i jak do poniedzialku mam caly czas przestrzegac diety i mierzyc cukier i jak dalej bedzie takie wariactwo to tez wyladuje na insulinie. Wczoraj na czczo mialam 143! Dziś mniej bo 110 ale po posilkach po godzinie mam ponad 140 i 150 i nie wiem jak ty ale ja jestem glodna . jem tak malo a cukier i tak szaleje
Cukier lubi szaleć właśnie przez to że dopuszczamy do bycia głodnymi. Dlatego tak ważne jest regularne jedzenie co 2-3h :) co jesz na ostatnią kolację przed snem i o której ? Może za długa przerwa nocna ? Lub za krótka ?

@Weronikakrz u mnie na basenie przed wejściem na saunę jest napisane, że nie powinny korzystać kobiety w ciąży. Wydaje mi się że chodzi o ogólne przegrzanie organizmu, tak samo jak nie zaleca się gorących kąpieli. Nie wiem jak to się ma do czasu spędzonego na saunie, bo może w 8 min temperatura ciała nie wzrasta jakoś drastycznie.
@Ewelina1406 moim zdaniem wynik po 2h powyzej 140 oznacza cukrzycę ciazowa i spałabym spokojnie na twoim miejscu.
Witaj @elson_1011 :)
@Annulek ja przed ciąża w ogóle nie używałam wkładek bo zwyczajnie nie potrzebowałam, teraz znikają w zastraszającym tempie:) mój ginekolog twierdzi że zwiększona wydzielina zapobiega zakażeniom.

Nadążam czytać ale już nie pisać;P. Witajcie wszystkie nowe mamusie im więcej nas tym weselej, w grupie siła.
Kiedy rano przechodziłam przez skwerek tyle już liści na ziemi leżało , nic tylko jesień idzie i to jaka jesień, ze względu na nasze skarby, najpiękniejsza jesień naszego życia. A ja zawsze tak nie lubiłam szczególnie tej późnej jesieni. Jak to się wszystko może człowiekowi zmienić.
@maksimas mam nadzieje, że i tobie się wszystko na dobre odmieni i poukłada bo w sumie już ta mała istotka w tobie zapoczątkowała dobre zmiany a szkoda tracić czasu na związek bez przyszłości.
Poczytałam trochę na wrześniowym forum o tych akcjach porodowych i jakkolwiek wcześniej wydawało mi się że już tak niedługo do porodu zostało to teraz znów mam wrażenie, że to wieki jeszcze hiihi. Syn w sumie miał wyjście smoka trzy tygodnie przed czasem ale nie sadze żeby córeczce też tak śpieszno było.

1518088448_bnhatc_600.jpg

można jeszcze dodać ze najpierw matka nie śpi bo jest w ciąży i często wtedy spać nie może

Załączniki

• 1518088448_bnhatc_600.jpg
    1518088448_bnhatc_600.jpg
    92,9 KB · Wyświetleń: 426
reklama
Niby nie powinno rosnąć, ale jestem też na innym forum i kilka dziewczyn też tak miało, jednej gin powiedział, że jest ok. Druga skierował do diabetologa, który popukal się w głowę, bo wyniki ok [emoji14]

To ja od kasy nie odejdę do 30.10 [emoji23] pozatym zrobię ci opinie na necie, że słaba wiedźma z Ciebie [emoji23][emoji23]

@majacyr ja wiem, że porodu nie zaplanuje, poprostu tak sobie marzę żeby urodzić chociaż tydzień wcześniej, bo z pierwszej ciąży najgorzej wspominam właśnie tydzień przed tp i te 6 dni po terminie [emoji85] w dodatku mój Leoś zapowiada się duży, więc im wcześniej tym lepiej [emoji14] oczywiście oby donoszona ciąża :)

Nie rób mi anty reklamy dopóki się sama nie przekonasz :-D Urodzisz przed 30.10 i koniec! Klamka zapadła, także szykuj się! :tak:
Mnie właśnie w 1.ciąży ominęło całe to czekanie na poród czy próby wywoływania... A nastawiałam się właśnie na przenoszenie i leżenie na patologii, bo skoro moje dwie siostry tak miały to ja też, prawda?? :dry: W końcu geny :p Więc tak stawiałam na 11-12 sierpnia, i tak chciałam wziąć to l4 m-c wcześniej...No ale urodziłam 3tygodnie wcześniej, czyli prawie m-c od terminu, który sobie wyznaczyłam :laugh2: I bardzo długo byłam przekonana, że nie rodzę... Nie wiem, któraś dziewczyna pisała, że to się czuje... @FiLi88 ? To ja tam nic nie czułam, było za szybko i byłam pewna, że to skurcze przepowiadające...Historia lubi się powtarzać..To teraz niby powinnam urodzić później :oo::o
I mi np.wody odeszły już na końcówce porodu, zaraz przed partymi. Więc efektu chluśnięcia wód tez nie miałam :p

Hej!
Dzwonilam po wyniki z krzywej i cukier ok, jupiiii :)
Ciesze sie bardzo bo wynik pierwszego testu byl zly no a jak teraz jest ok to super. Co prawda nie rozmawialam z gin, dopiero na wizycie dokladnie popytam ale jak mowia, ze ok to ok.
Dziss bylam tez w szpitalu na. Usg. Synus rosnie zdro, ma 1200 i 35cm :) Mam tydzien 27+5(chyba, ahhh ta skleroza ciazowa) ;) Tylko za malo krwi doplywa do małego ale rosnie odpowiednio wiec mam sie nie martwic ale za 4 .tyg. nalezy to zbadac hmmm. Zapytam mojej gin co chodzi z tym ......
Maksimas nazwisko zostaw dziecku twoje bo to .ty. bedziesz wszedzie chodzic i zalatwiac. Po co inne nazwisko a potem np.na lotnisku pani pyta: kim pani jest dla dziecka? Bo nazwisko inne :-/
Co do sluzu to tez mam duzo i mnie to denerwuje ale co zrobic.... .
Oki pora spac . Dobrej nocki zycze mamusie :) ;)

Gratuluję zdrowego, dużego już synka! :) :tak: i dobrych wyników z krzywej!
A z tym, że za mało krwi dopływa to nie rozumiem? Coś z przepływami czy z łożyskiem? :confused:

@Jumma
Świetny mem! U mnie razie się sprawdza! haha :laugh2:

Dzień dobry kobietki:) jakieś wizyty dzisiaj?

Do góry