reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :)

Również jestem listopadową mamą, termin wg OM 5.11 ale czuję że nasz chłopczyk będzie z nami szybciej :) aktualnie 30+1 waga z dzisiaj 1471 gram :) mamy niestety poszerzone miedniczki nerkowe, ja mam cukrzycę ciążowa i nadciśnienie macicy ...trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę szczęśliwych rozwiązań ! :*

Hej jak sobie radzisz z cukrzyca ja dopiero zaczynam te przygode drugi tydzien i mam dość.

reklama
Wooww, dziewczyny! Nie bylo mnie kilka dni a tu tyle stron! Nadrabialam wszystko godzine [emoji16]

Witajcie “nowe” mamusie!

Ja zaczelam w koncu czuc ciaze - pojawily sie pierwsze napinania w brzuchu nieprzyjemne i czekam tylko do czwartkowej wizyty, zeby sprawdzic czy nic sie nie dzieje.
Franus z kazdym dniem, a raczej z kazda noca, szaleje coraz bardziej! Ja jestem z natury duzym spiochem, a teraz budze sie w nocy z koszmarami i nie moge zasnac. Maz ma mnie dosyc, bo jestem wariatka, ktora zawsze na bezsennosc oglada Harrego Pottera ;) Juz zaczelam druga ture wczoraj. No ale nic nie poradze na to, ze nic mnie tak nie uspakaja [emoji23]

Cukry dalej mi szaleja, ale tylko poranne. Jak widze wartosci niektorych mam na FB to w ogole przestaje sie zamartwiac, bo u mnie nie przekraczaja 100, ale insuline dzielnie podwyzszam dalej ;)

Kończe już powoli ubrankowa czesc wyprawki, jutro mozliwe, ze uda mi sie kupic komode - na OLXie pojawila sie moja wymarzona w idealnym stanie. Zostanie lozeczko i troche kosmetykow plus koszule i bielizna dla mnie ;)

Sciskam Was mocno i postaram sie o troche wiecej regularnosci w zagladaniu tutaj, bo ciezko pozniej nadazyc ;) Buziaki

Hej i u mnie cukrzyca zwariowac idzie juz nie wiem co jesc i jak do poniedzialku mam caly czas przestrzegac diety i mierzyc cukier i jak dalej bedzie takie wariactwo to tez wyladuje na insulinie. Wczoraj na czczo mialam 143! Dziś mniej bo 110 ale po posilkach po godzinie mam ponad 140 i 150 i nie wiem jak ty ale ja jestem glodna . jem tak malo a cukier i tak szaleje

Hej!
Dzwonilam po wyniki z krzywej i cukier ok, jupiiii :)
Ciesze sie bardzo bo wynik pierwszego testu byl zly no a jak teraz jest ok to super. Co prawda nie rozmawialam z gin, dopiero na wizycie dokladnie popytam ale jak mowia, ze ok to ok.
Dziss bylam tez w szpitalu na. Usg. Synus rosnie zdro, ma 1200 i 35cm :) Mam tydzien 27+5(chyba, ahhh ta skleroza ciazowa) ;) Tylko za malo krwi doplywa do małego ale rosnie odpowiednio wiec mam sie nie martwic ale za 4 .tyg. nalezy to zbadac hmmm. Zapytam mojej gin co chodzi z tym ......
Maksimas nazwisko zostaw dziecku twoje bo to .ty. bedziesz wszedzie chodzic i zalatwiac. Po co inne nazwisko a potem np.na lotnisku pani pyta: kim pani jest dla dziecka? Bo nazwisko inne :-/
Co do sluzu to tez mam duzo i mnie to denerwuje ale co zrobic.... .
Oki pora spac . Dobrej nocki zycze mamusie :) ;)

Chyba po moim spaniu.. O 21 bus się im zepsuł, nowy dojedzie na 8 rano plus jeszcze kolejny kawał drogi. Martwie się strasznie i szkoda mi go po prostu

Hej jak sobie radzisz z cukrzyca ja dopiero zaczynam te przygode drugi tydzien i mam dość.
Nooooo łatwo nie jest..u mnie cukrzyca praktycznie od początku ciąży. Najpierw podwyższony cukier na czczo więc dostałam skierowanie na krzywą i znów na czczo wyszło za dużo a to już powód by stwierdzono cukrzycę więc na diecie jestem od 9 tc po posiłkach nie mam problemu z cukrem ale staram się być w ruchu po każdym głównym posiłku i to też pomaga trzymać cukier w ryzach :) za to na czczo miałam przeboje z małymi przerwami gdy udało mi się unormować na pewien okres czasu a potem znowu z dnia na dzień przekroczenia (kryzys w 20 i 28/29 tygodniu) i tym razem sama dieta chyba nie dam rady i skończy się insuliną na noc :( najgorsze jest to jedzenie z zegarkiem w ręku, ale czego się nie robi dla swojego dziecka :) który masz tydzień ? I jakie wyniki krzywej ?

Hej i u mnie cukrzyca zwariowac idzie juz nie wiem co jesc i jak do poniedzialku mam caly czas przestrzegac diety i mierzyc cukier i jak dalej bedzie takie wariactwo to tez wyladuje na insulinie. Wczoraj na czczo mialam 143! Dziś mniej bo 110 ale po posilkach po godzinie mam ponad 140 i 150 i nie wiem jak ty ale ja jestem glodna . jem tak malo a cukier i tak szaleje
Cukier lubi szaleć właśnie przez to że dopuszczamy do bycia głodnymi. Dlatego tak ważne jest regularne jedzenie co 2-3h :) co jesz na ostatnią kolację przed snem i o której ? Może za długa przerwa nocna ? Lub za krótka ?

@Weronikakrz u mnie na basenie przed wejściem na saunę jest napisane, że nie powinny korzystać kobiety w ciąży. Wydaje mi się że chodzi o ogólne przegrzanie organizmu, tak samo jak nie zaleca się gorących kąpieli. Nie wiem jak to się ma do czasu spędzonego na saunie, bo może w 8 min temperatura ciała nie wzrasta jakoś drastycznie.
@Ewelina1406 moim zdaniem wynik po 2h powyzej 140 oznacza cukrzycę ciazowa i spałabym spokojnie na twoim miejscu.
Witaj @elson_1011 :)
@Annulek ja przed ciąża w ogóle nie używałam wkładek bo zwyczajnie nie potrzebowałam, teraz znikają w zastraszającym tempie:) mój ginekolog twierdzi że zwiększona wydzielina zapobiega zakażeniom.

Nadążam czytać ale już nie pisać;P. Witajcie wszystkie nowe mamusie im więcej nas tym weselej, w grupie siła.
Kiedy rano przechodziłam przez skwerek tyle już liści na ziemi leżało , nic tylko jesień idzie i to jaka jesień, ze względu na nasze skarby, najpiękniejsza jesień naszego życia. A ja zawsze tak nie lubiłam szczególnie tej późnej jesieni. Jak to się wszystko może człowiekowi zmienić.
@maksimas mam nadzieje, że i tobie się wszystko na dobre odmieni i poukłada bo w sumie już ta mała istotka w tobie zapoczątkowała dobre zmiany a szkoda tracić czasu na związek bez przyszłości.
Poczytałam trochę na wrześniowym forum o tych akcjach porodowych i jakkolwiek wcześniej wydawało mi się że już tak niedługo do porodu zostało to teraz znów mam wrażenie, że to wieki jeszcze hiihi. Syn w sumie miał wyjście smoka trzy tygodnie przed czasem ale nie sadze żeby córeczce też tak śpieszno było.

1518088448_bnhatc_600.jpg

można jeszcze dodać ze najpierw matka nie śpi bo jest w ciąży i często wtedy spać nie może

Załączniki

• 1518088448_bnhatc_600.jpg
    1518088448_bnhatc_600.jpg
    92,9 KB · Wyświetleń: 435
reklama
Niby nie powinno rosnąć, ale jestem też na innym forum i kilka dziewczyn też tak miało, jednej gin powiedział, że jest ok. Druga skierował do diabetologa, który popukal się w głowę, bo wyniki ok [emoji14]

To ja od kasy nie odejdę do 30.10 [emoji23] pozatym zrobię ci opinie na necie, że słaba wiedźma z Ciebie [emoji23][emoji23]

@majacyr ja wiem, że porodu nie zaplanuje, poprostu tak sobie marzę żeby urodzić chociaż tydzień wcześniej, bo z pierwszej ciąży najgorzej wspominam właśnie tydzień przed tp i te 6 dni po terminie [emoji85] w dodatku mój Leoś zapowiada się duży, więc im wcześniej tym lepiej [emoji14] oczywiście oby donoszona ciąża :)

Nie rób mi anty reklamy dopóki się sama nie przekonasz :-D Urodzisz przed 30.10 i koniec! Klamka zapadła, także szykuj się! :tak:
Mnie właśnie w 1.ciąży ominęło całe to czekanie na poród czy próby wywoływania... A nastawiałam się właśnie na przenoszenie i leżenie na patologii, bo skoro moje dwie siostry tak miały to ja też, prawda?? :dry: W końcu geny :p Więc tak stawiałam na 11-12 sierpnia, i tak chciałam wziąć to l4 m-c wcześniej...No ale urodziłam 3tygodnie wcześniej, czyli prawie m-c od terminu, który sobie wyznaczyłam :laugh2: I bardzo długo byłam przekonana, że nie rodzę... Nie wiem, któraś dziewczyna pisała, że to się czuje... @FiLi88 ? To ja tam nic nie czułam, było za szybko i byłam pewna, że to skurcze przepowiadające...Historia lubi się powtarzać..To teraz niby powinnam urodzić później :oo::o
I mi np.wody odeszły już na końcówce porodu, zaraz przed partymi. Więc efektu chluśnięcia wód tez nie miałam :p

Hej!
Dzwonilam po wyniki z krzywej i cukier ok, jupiiii :)
Ciesze sie bardzo bo wynik pierwszego testu byl zly no a jak teraz jest ok to super. Co prawda nie rozmawialam z gin, dopiero na wizycie dokladnie popytam ale jak mowia, ze ok to ok.
Dziss bylam tez w szpitalu na. Usg. Synus rosnie zdro, ma 1200 i 35cm :) Mam tydzien 27+5(chyba, ahhh ta skleroza ciazowa) ;) Tylko za malo krwi doplywa do małego ale rosnie odpowiednio wiec mam sie nie martwic ale za 4 .tyg. nalezy to zbadac hmmm. Zapytam mojej gin co chodzi z tym ......
Maksimas nazwisko zostaw dziecku twoje bo to .ty. bedziesz wszedzie chodzic i zalatwiac. Po co inne nazwisko a potem np.na lotnisku pani pyta: kim pani jest dla dziecka? Bo nazwisko inne :-/
Co do sluzu to tez mam duzo i mnie to denerwuje ale co zrobic.... .
Oki pora spac . Dobrej nocki zycze mamusie :) ;)

Gratuluję zdrowego, dużego już synka! :) :tak: i dobrych wyników z krzywej!
A z tym, że za mało krwi dopływa to nie rozumiem? Coś z przepływami czy z łożyskiem? :confused:

@Jumma
Świetny mem! U mnie razie się sprawdza! haha :laugh2:

Dzień dobry kobietki:) jakieś wizyty dzisiaj?

Do góry