reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Nie ma czego zazdrościć, mi by się jeszcze przydało parę dobrych kilogramów bo jak mówię czasami to aż boję się że mała nie ma jak się mieścić, a że brzuch jeszcze nie jest aż tak duży a ona ma 34cm to czasami się wypina że aż kulkę mam na brzuchu i bardzo wyraźnie ją widać [emoji7] Koniecznie napisz po wizycie! A ile miała miesiąc temu ? [emoji4] Oj ja też nie mogę się doczekać już powoli mam wszystko skompletowane, a jutro zaczynamy malowanie mieszkania i będę jej urządzała swój kącik [emoji7]
Ja oddam chętnie parę kilogramow:) kurierem wysłać?

Ta co w samochodzie to zdążyła w ostatniej chwili ale już z nogami do góry i na wózku ja jeszcze do szpitala szybko wwiezli i spodnie cieli bo już parte miała.

Kurcze ja te bym takiego porodu w domu nie przeżyła. Córkę jak rodziłam jak mi chlupla krew to ja dziękuję... Szkoda gadac

A co do dentysty to sobie poszłam na NFZ do lekarza którego nie znałam wcześniej także trochę stres miałam bo ja z tych co traume przeszli ale przyznam że jestem mega pozytywnie zaskoczona. Prawie mu usnelam na fotelu haha czuje się zaopiekowana :)

Jesteśmy :) Dzidzia ma 1630g, wszystko jest w porządku :) Na następnej wizycie będę miała ten posiew. Trochę mnie już strach obleciał jak pani powiedziała, żebym przyniosła plan porodu na następną wizytę, to sobie omówimy. I że jeszcze 1-2 wizyty :laugh2: Też czytałam najpierw sierpniówki, teraz wrzesień, szybko dojdzie do nas :D Dzisiaj niuńka się ręką zasłoniła, a drugie zdjęcie jest z poprzedniej wizyty :) Usta ma po ojcu jak nic :laugh2:

Załączniki

• IMG_20180827_182032.jpg
    IMG_20180827_182032.jpg
    1 002,8 KB · Wyświetleń: 109
  • IMG_20180730_181030.jpg
    IMG_20180730_181030.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 108
Jedna dziewczyna urodziła w domu a druga pod szpitalem. Była raz ze skurczami ale kazali wracać do domu, wrócili, skurcze się nasiliły, poród się zaczął, zdążyli dojechać pod szpital i urodziła w samochodzie [emoji50]
Coś niesamowitego, zaraz weszłam na wrześniowe i doczytałam [emoji16] takie rzeczy tylko w filmach hehehe
Najważniejsze, że wszystko w porzadku

Jesteśmy :) Dzidzia ma 1630g, wszystko jest w porządku :) Na następnej wizycie będę miała ten posiew. Trochę mnie już strach obleciał jak pani powiedziała, żebym przyniosła plan porodu na następną wizytę, to sobie omówimy. I że jeszcze 1-2 wizyty :laugh2: Też czytałam najpierw sierpniówki, teraz wrzesień, szybko dojdzie do nas :D Dzisiaj niuńka się ręką zasłoniła, a drugie zdjęcie jest z poprzedniej wizyty :)
Ale duża dziewczyna. A jaka delikatna buzia.
Super

To ja bardzo chętna, poproszę kurierem haha [emoji1][emoji28][emoji4]
Wysyłam:) jutro mam wizytę i w takim razie bez nerwów wchodzę na wage:biggrin2: @pollyyoanna śliczne zdjecie:) nasz się cały czas wstydził i plecami do głowicy leżał. W sumie jak jedna wizyta na miesiąc to mniej więcej tak wyjdzie ze jeszcze 2 okolo:)

reklama
Ale wpisów w jeden dzień :) szalejecie !

Witam wszystkie nowe mamy!

Ja czytam codziennie ale nic specjalnie się nie dzieje. W czwartek mam wizytę to zobaczę jak małe urosły, pewnie już koło kilograma każda.

Z dobrych wiadomości w końcu przestało mnie sadzić po 2 kilo co 2 tyg i od ostatniej wizyty nawet ponad pół kilo mniej:)

Ja od 30tc chce być gotowa ze wszystkim wiec wkrótce pranie i prasowanie. Łóżeczko już skręcone i się wietrzy. Foteliki tez zamówiliśmy wiec pozaostaje czekać na Małe.

W kwestii magnezu to u mnie i magne b6 i asmag forte, od początku ciąży 2x2 tabletki każdego a odkąd brzuch zaczął twardniec to dawka 3x2. U mnie twardnienia ja wiem koło 5-7 razy dziennie do pół minuty, wiec chyba dość standardowo:)

Do góry