Hehe ja to jestem trochę skośnooka w okularach
może Cię nawiedzam.
Czy zdarzają wam się uderzenia gorąca, czy ogólnie ciepło wam? Ja w nocy wariuje, śpi gola, leje nogi zimna woda, wkładam stopy do miednicy z woda i wkładami chłodzącymi i jeszcze się obkładam lodem w worku. Jestem u rodziców wiec klimy nie ma ale śpię z wiatrakiem i dalej gorąco.... nie mówiąc o tym ze dalej nie sypiam do conajmiej 3-4 wie w dzień jestem wykończona.
Na razie tak nie mam, mało tego teraz fajne noce, trochę już chłodniejsze i nawet się zaczęłam przykrywać kołderką
Hej Dziewczyny! Nieśmiało i ja wreszcie napiszę, bo czytam Was regularnie od... kwietnia [emoji3] termin porodu mam na 25 listopada. Będzie córeczka. Tu nie ma wątpliwości, bo robiłam test Nifty i oznaczono płeć (test papa wyszedł średnio ale chyba ze względu na mój wiek- 38l). Dodam, że wynik Nifty wyszedł super. W domu mam 7- latka, który zaraz będzie pierwszoklasistą. Jeszcze pracuję (tzn.aktualnie na urlopie) ale chyba tylko do kolejnej wizyty, bo ciężko mi już. Mieszkam w okolicach Góraleczki89 [emoji3] Miłego dnia
Witamy
Dopiszę cię do tabelki
Ja w domu mam 6latka i też jeszcze pracuję, niedawno zaczęłam 30 tydzień
I jestem tylko 3 lata młodsza od ciebie
Super, że córeczka zdrowa, bo to najważniejsze! Imię wybrane?
Ha ha ha jaki sen [emoji28][emoji23]
Dita my już mieliśmy bostonke dwa lata temu jeszcze w żłobku no i wtedy były krostki na wewnętrznych stronach dłoni i stop teraz nic nie ma. Ona też wtedy delikatnie to przeszła bo inne dzieci to i szpital a nawet paznokcie u stop schodzily. Paskudne te wszystkie wirusy.
A u Was nic poza wysypka? Też dziwne a może coś go pogryzło...
Lekarka powiedziała, że to nic poważnego. Jakaś alergia albo uczulenie, może od słońca i wysiłku... Przepisała maść i wapno (które już mu podawałam
). Ale była jakaś nowa, na zastępstwie - to znaczy nowo-stara, bo nowa w sensie, że inna, ale wiekowo starsza
i powiedziała mężowi, że jej szyja mojego dziecka nie podoba
w sensie tarczyca i zleciła morfo i hormony tarczycowe na poniedziałek i okulistę na środę, bo...oko jej też się nie podobało
Cóż, wyniki zrobię, pewnie, trzeba sprawdzać i chuchać na zimne, ale oko????
Nie mam pojęcia o co kamam, ale sprawdzę... ja nie zauważyłam,żeby mu uciekało czy coś i inni lekarze też nie, no ale dobra, trzeba sprawdzić
Witam wszystkie Mamuski, zauwazylam, ze poruszylyscie temat roztepow. Ja jeszcze ich nie mam ale bardzo sie ich boje. Smaruje sie kremem 2 razy dziennie i 3 razy olejem kokosowym. Przyznam sie , ze jeszcze nigdy nie mialam tak gladkiej i milej w dotyku skory. Ale ostatnio zauwazylam, ze pojawil mi sie malutki roztep na jednej z piresi. Czy to normalne?? Fakt ze biust zwiekszyl sie o jakies dwa rozmiary. Ale zeby na piersiach byly roztepy?? hehe czy uzywacie jakis peelingow? nie na brzuch, tylko na uda i tyleczek?? znacie jekies bezpieczne w ciazy??? przed , uzywalam kawowego domowej roboty, ale nie wiem czy teraz powinnam..
Czizez, to pięknie się smarujesz!!!!!
Ja z reguły raz dziennie, po kąpieli...
Jakimś balsamem z Rossmana Sexy mama czy coś takiego na przemian z oliwką z babydream
Dokładnie tak samo robiłam w pierwszej ciąży i mam zero rozstępów, teraz też na razie brak...
Ale przypomniałam sobie, bo któraś pisała, że tak robi, że ja też tak robię i robiłam, może to ma znaczenie - jak kończę się kąpać to robię natryski naprzemienne z ciepłej i zimnej wody, tak po 3 razy
na brzuch i piersi, czasami na pupę. Może to też pomaga?
Jezu ja jestem pociezkiej nocy maly latal mi po xalym brzuchu caly dzien z malymi przerwami i pol nocy do pierwszej nie moglam spac zgaga mnie strasznie palila ani renni ani gasvi cos tam nie pomoglo masakra[emoji25]
A powiedzcie mi czy to dobrze jak maluszek tak wojuje drugi dzien z rzedu jest jak by bardzo aktywny od dwuch dni[emoji4][emoji4] w sumie pierwsza ciaza 10 lat temu i nie pamietam tak zeby mati mi wojowal az tak [emoji38][emoji38]...
Mój raczej codziennie jest aktywny...
Najbardziej po posiłkach, ale niekoniecznie...Bo czasami jestem już głodna i bym coś zjadła, a on świruje... W pracy też pilnuje mojej postawy, jak się za dużo schylam czy zginam przy biurku to dostaję porządne kopy
Nawet przy chodzeniu potrafi się wiercić, gdzie teoretycznie powinien spać...