reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr nie wiem dlaczego tak poprostu hahah [emoji16] pokaż jaka komoda z ikei Ci się podoba to Ci powiem czy warto czy nie bo Ikee mam obcykaną [emoji23] i szczerze mówiąc kupisz tam komodę niewiele drożej niż jakąś używaną.

reklama
Mnie zgaga dopadła w pierwszej ciąży dopiero na koniec i to był jedyny przesąd jaki się u mnie sprawdził hehe młoda się z taką czupryna urodziła że w szoku byłam :p no i pamiętam że jak kefir przestał działać to migdały jadłam i było jakoś całkiem znosnie.

Ale jak już nic nie działa i aż się cofa to musi być paskudna sprawa. No nie zazdroszczę :no2:

Ja osobiście też zgagi nie miałam nigdy. I mam nadzieję że w tej ciąży też mieć nie będę.

Spojenie jakby mniej boli albo może się przyzwyczaiłam...? Jutro wizyta, zobaczymy co gin na to powie.

Tak sobie myślę kiedy ja w końcu trochę zwolnię.... Coraz częściej nie chce mi się iść do pracy i poleżeć choćby jeden dzień.

Moja córcia chora :( mąż właśnie pojechał z nią do lekarza a w nocy miała 39.6 temperaturę :(

Właśnie dlatego pójdę chyba na to l4... mam ochotę po prostu czasami poleżeć z nogami u góry i nie biegać jak cos robię tylko swoim tempem w domu sprzątać czy gotować i jeszcze z synkiem pobyć...
Ty masz skomplikowaną sytuację ze względu na własną działalność... dalej nie masz pracownicy?
A córeczka jeszcze jakieś objawy oprócz tej gorączki??[emoji17]

Mnie zgaga dopadła w pierwszej ciąży dopiero na koniec i to był jedyny przesąd jaki się u mnie sprawdził hehe młoda się z taką czupryna urodziła że w szoku byłam :p no i pamiętam że jak kefir przestał działać to migdały jadłam i było jakoś całkiem znosnie.

Ale jak już nic nie działa i aż się cofa to musi być paskudna sprawa. No nie zazdroszczę :no2:
A ja zgagi nie miałam tez w pierwszej ciąży, a syn z czarnymi włosami sie urodził [emoji23] ja blondyna i mąż blondyn Haha [emoji23] dobrze, że mu pojaśniały w końcu [emoji85]

@Dzidzbobo u mnie po 2 dniach leniwca już wczoraj młody trochę więcej się wiercił. A jak starsze dzieci wróciły, zaczęli opowiadać to się obudził i dawał czadu.
Dziś tak co jakiś czas kilka kopniaków i wypchnięć a potem 2 godziny śpi.
Angela lat 17 jak dziś przyłożyła rękę i ją kopał to mówi, że sporo mocniej niż ostatnio.
2 tygodnie jej nie było to młody urósł i ma więcej siły.

@mayfly koleżanka mi przesłała filmik w 32 tc i jej mały fale na brzuchu taką robił, że górki i dołki :)
Mój się ostatnio z 1 strony tak wypiął :)

@springflower super, że dostałaś te paski :)

@ONAONAONA moja młodsza była największa z trójki a poród był najkrótszy i najmniej bolesny.

@Paulaaa25 pysznie wygląda to Twoje ciasto.

@Dzidzibobo ja w pierwszej ciąży od 5mca co dzień jadłam czekoladę z orzechami i winogronami, no i ogólnie na słodkie i urodziłam syna.
Teraz też bym ciągle słodkie jadła, ale ograniczam ilość bo nie chcę przybrać za dużo.
Dieta kobiety w ciąży nie ma nic do płci.
To kolejny zabobon.

@Dusia mi tak mówili, że będzie chłopak bo z córką szczupło chodziłam hihi.

@Płomyk wbijam do Ciebie na obiad :)

@Sasanka14 dużo zdrowia dla córki.
Mam nadzieję, że jej szybko przejdzie.

@Paulianna89 nie oglądałam jeszcze nic w Ikei, więc nie wiem czy mi się coś spodoba, bo podobno w ciąży wybredna jestem.

Właśnie dlatego pójdę chyba na to l4... mam ochotę po prostu czasami poleżeć z nogami u góry i nie biegać jak cos robię tylko swoim tempem w domu sprzątać czy gotować i jeszcze z synkiem pobyć...
Ty masz skomplikowaną sytuację ze względu na własną działalność... dalej nie masz pracownicy?

A ja zgagi nie miałam tez w pierwszej ciąży, a syn z czarnymi włosami sie urodził [emoji23] ja blondyna i mąż blondyn Haha [emoji23] dobrze, że mu pojaśniały w końcu [emoji85]
A to i mojej pojasnialy zresztą widziałaś fotkę ;) z tym zabobonem to taki żarcik bo też nie wierzę w to :p

Powiem wam ze sie zaczynam zastanawiac czy oby napewno bedzie chlopak [emoji38] na uzg widoczne jajka ale kurcze od poczatku ciazy jestem bardziej za slodkim [emoji16]
Moja znajoma w tamtym roku rodziła i do 31tc kilku lekarzy mówiło, że dziewczynka, a pod koniec 31tc okazało się, że jest chłopczyk, więc ja też nie jestem na 100% pewna, mimo, że moja pani ginekolog mówi, że dziewczynka jest i będzie i pani na prenatalnych tak samo.

I właśnie dlatego idź! Jeśli chodzi Ci to po głowie to myśl o sobie :)
Pracownika w teorii mam tylko nie wiem od kiedy :/ wkurza mnie to bo jednak psychicznie byłoby mi lżej... Daje jej czas do końca tygodnia żeby się określiła co planuje zrobić, jeśli nie da mi konkretnej odp zadzwonię do dziewczyny która złożyła CV jakiś czas temu, jest po studiach kierunkowych no i mam.nadzieję że nadal szuka pracy. Jako pierwsza opcje wybrałam tamta bo ja znam, pracowałam z nią kilka lat i mogę jej zaufać ale niestety nie mogę czekać w nieskończoność :(

A córcia moja brak apetytu i mówi że boli ja główka i troszkę gardło. Generalnie ona w tym msc chodzi do innego przedszkola więc inne dzieci i już coś złapała... Koleżanki syn który też tam chodzi od soboty jest na antybiotyku, niby angina. Zobaczymy co nasza lekarka powie.

ja też mam ochotę na słodkie, w poprzedniej ciąży z synem też miałam. Z córką już nie pamiętam jak to było(10 lat minęło). Osobiście wydaje mi się, że teraz lepiej wyglądam niż jak byłam w ciąży z Antosiem ( a też syn).
@Dita_333 szczerze to mam nadzieję, że już pójdziesz na L4 dla siebie i swoich synów. I tak długo pracujesz. Nie patrz na innych co powiedzą czy pomyślą, to jest Wasz czas.

Dziś na obiad zrobiłam pizze, ależ ona mi smakowała. Dawno aż tak smaczna nie wyszła :)
Jutro będę piekła biszkopt do tortu dla mojej księżniczki-oby mi wyszedł. Pierwszy raz będę robiła z tego przepisu, a po upieczeniu mam nim rzucić o podłogę-któraś z Was kiedyś piekła takie cudo?

Ćwiczycie mięśnie kegla?

Ja niestety w kazdej ciazy od 20 tygodnia mialam straszna zgage nawet René i manti niepomaga niewiem co juz robic
A krocze caly czas boli czy siedze czy leze czy chodze a jak chce sie obrocic to juz wogole strasznie jutro ide na probe na joge dla ciezarnych moze troche cos pomoze

reklama
ja też mam ochotę na słodkie, w poprzedniej ciąży z synem też miałam. Z córką już nie pamiętam jak to było(10 lat minęło). Osobiście wydaje mi się, że teraz lepiej wyglądam niż jak byłam w ciąży z Antosiem ( a też syn).
@Dita_333 szczerze to mam nadzieję, że już pójdziesz na L4 dla siebie i swoich synów. I tak długo pracujesz. Nie patrz na innych co powiedzą czy pomyślą, to jest Wasz czas.

Dziś na obiad zrobiłam pizze, ależ ona mi smakowała. Dawno aż tak smaczna nie wyszła :)
Jutro będę piekła biszkopt do tortu dla mojej księżniczki-oby mi wyszedł. Pierwszy raz będę robiła z tego przepisu, a po upieczeniu mam nim rzucić o podłogę-któraś z Was kiedyś piekła takie cudo?

Ćwiczycie mięśnie kegla?

Ja tak robiłam z biszkoptami [emoji4][emoji4][emoji4]
Tak ćwiczę mięśnie kegla [emoji4][emoji4][emoji4]

Do góry