reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Do szpitala biorę dwie koszulę do karmienia, do porodu dają u mnie w szpitalu.
Pizame do karmienia też kupuję, bo wolę spać w pizamach niż w koszulach.

Wczoraj zrobiłam nową listę wyprawki. Pomniejszyłam o to co już mam. Niestety ta lista nadal jest długa hehehe

Moja lista skróci się mocno na początku września jak Mojego Ukochanego wyciągnę na zakupy do jednego ze sklepów u nas [emoji16] fajna obsługa a ceny porównywalne jak w internecie więc luzik[emoji16] wolę kupić na miejscu i wszystko widzieć przy zakupie niż potem się denerwować, że coś nie wygląda tak jak miało [emoji16]

Co do aktywności mojego Maluszka, to dzisiaj dał ładny popis, tak się cały obracał, że aż mnie bolało [emoji85] ale dobrze, dobrze niech się kręci [emoji4] w ogóle od tygodnia to już tak naprawdę konkretnie i często się kręci [emoji16]

reklama
Hej
Jak u was dzisiaj maluszki ? U mnie od rana wojuje nawet udalo mi sie uchwycic na filmiku jak brzuch faluje [emoji7][emoji7]... moj starszy syn 10 letni przylozyl reke i mial radoche jak go maly kopnal
Moja mała funkcjonuje w cyklach: 2 dni brojenia, a potem jeden dzień w stylu "jaka to ja jestem grzeczna". A już szczególnie jak tatuś położy rękę na brzuchu, to już jest popis grzeczności :D też chciałam dziś uchwycić, jak brzuch faluje, ale mi się nie udało w czas, a chyba teraz będzie falował coraz mniej, jak będzie miała mniej miejsca.

Hej
Jak u was dzisiaj maluszki ? U mnie od rana wojuje nawet udalo mi sie uchwycic na filmiku jak brzuch faluje [emoji7][emoji7]... moj starszy syn 10 letni przylozyl reke i mial radoche jak go maly kopnal

Mój wczoraj miał dzień lenia . Duzo się do rozciaga ostatnio widzę... W nocy jak się przekręcam to czuję jak kopie ..
Dostajecie po pęcherzu..ja ostatnio aż się zgielam..
Dziś chciałam coś porobić i jak zaczęłam się wyginać to zaczął mi chyba rączkami tam na samym dole grzebać i musiałam zamierac w bezruchu hehe masakra dziwaczne uczucie

Mój wczoraj miał dzień lenia . Duzo się do rozciaga ostatnio widzę... W nocy jak się przekręcam to czuję jak kopie ..
Dostajecie po pęcherzu..ja ostatnio aż się zgielam..
Dziś chciałam coś porobić i jak zaczęłam się wyginać to zaczął mi chyba rączkami tam na samym dole grzebać i musiałam zamierac w bezruchu hehe masakra dziwaczne uczucie

Pęcherz Mamusi to najlepsza zabawka ostatnio [emoji16] na szczęście bezboleśnie, mam tylko uczucie że raz mi się chce doku raz nie, wtedy wiem że Synuś tam majstruje [emoji16]

Hej
@Dzidzi bobo u mnie spokojnie od rana, ale ja też jestem nie do życia.... wyspałam się, a jakoś słabo się czuję. Może ciśnienie...

Tak, wszystko ok tylko mnie ta waga przeraziła [emoji23] lekarz nic nie powiedział, więc chyba ok [emoji14] tydzień 30+1... Teraz zetknęłam że pierworodny w 34+3 ważył 2900 a urodził się w 40+6 3400, więc może nie będzie tragedii [emoji23] pocieszcie mnie, że nie będzie [emoji23]
Niemożliwe, żeby dalej w takim tempie przyrastał, zwolni jak brat :)

Dziewczyny czy jakoś wcześniej się przygotowywałyście do glukozy? No czytam, że trzy dni przed badaniem odpowiednią ilość węglowodanów trzeba jeść. Robiłyście sobie taką „dietę”?
Dieta chyba niewskazana właśnie. Ja jadłam normalnie, owoce, lody itp. Teraz na diecie pewnie krzywa inaczej by mi wyszła.

Też mam "udany" dzień dzisiaj... Poszłam rano do przychodni na pobranie krwi a że mąż musiał zostać z młodą zamiast z rana jechać do pracy to chciałam skorzystać z przywileju pierwszeństwa do punktu pobrań żeby jak najszybciej go zmienić a tu mi się trafila taka baba że głowa mała... Zaczęła na mnie cisnąć że ona była pierwsza że co ja sobie wyobrażam bo ciąża to nie choroba a ona ma nogę chorą i stać nie może... To jej mówię że mi się należy wejście bez kolejki a ona może sobie usiąść bo są miejsca a mi się zejdzie max 2 minutki i tak sobie stoję przy samych drzwiach a ona na mnie z kulą i do rekoczynow :szok:
Niewiarygodne! Ciekawe, czy nam na starość też odbije ;)

Byłam dzisiaj u rodzinnego za Waszą radą i dostałam receptę na paski :) Bardzo się cieszę.

Kurcze, stanęłam z wyprawką w miejscu. Jak kupiłam napotrzebniejsze ubranka, to tak wyluzowałam, że zapewniłam małemu ciepłe porteczki, że już nic nie kupuje :p

Mnie czeka remont od zera idealnie miesiąc po porodzie :( już się martwię, jak my to ogarniemy, z takim maluszkiem to ani nie da się do sklepu pojechać, żeby coś obejrzeć, a wszystko też musi być w domu pod ręką, więc trzeba będzie przy przeprowadzce wszystko spakować na jeden raz i przewieźć.

Pęcherz to cała historia, czasem nawet podczas siusiania mała potrafi tak przyłożyć, że się na chwilę strumień zatrzymuje :p

Pęcherz Mamusi to najlepsza zabawka ostatnio [emoji16] na szczęście bezboleśnie, mam tylko uczucie że raz mi się chce doku raz nie, wtedy wiem że Synuś tam majstruje [emoji16]

to ja odczuwam delikatny bol i nie tylko przy pecherzu ale jak tak zasadzi rowno i jeszcze jk namietnie ciagle to samo mejsce to juz mamusi dokuczaa hehe a tward ababka ze mnie:p

niech wierzga kopie do woli.. szczescie moje a ja wytrwam

delikatnie kopie i wypycha nozki jedna po drugiej z prawej strony dzis od rana,,, chyba sie wczoraj przekrecil na prawy bok lol

@mayfly az sie strumien zatrzymuje hahaha wariatka:):)
a co powiesz kiedy sie idzie z 2 a dzieciak zaczyna w tym momencie wierzgac na maxa bo mu sie to chyba nie podoba haha???? hehehe milion odczuc na sekunde,, sie skupic nie da kompletnie:p Oo

co ja gadam hahaha

reklama
Niemożliwe, żeby dalej w takim tempie przyrastał, zwolni jak brat :)

Dieta chyba niewskazana właśnie. Ja jadłam normalnie, owoce, lody itp. Teraz na diecie pewnie krzywa inaczej by mi wyszła.

Niewiarygodne! Ciekawe, czy nam na starość też odbije ;)

Byłam dzisiaj u rodzinnego za Waszą radą i dostałam receptę na paski :) Bardzo się cieszę.

Kurcze, stanęłam z wyprawką w miejscu. Jak kupiłam napotrzebniejsze ubranka, to tak wyluzowałam, że zapewniłam małemu ciepłe porteczki, że już nic nie kupuje :p

nie wiadomo czy zwolni haha

wczoraj spotkalamm znajoma ... pierszy 5 kg drugi 4,5kg a trzeci najmniejszy 4,200 i wszystkie sn ..a ona mnejsza odemnie Bosze 5 kg i sie smiala ze z trzecim bylo najtrudniej hahahaha

Do góry