reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja idę od września i już nie mogę się doczekać :DMi powiedzieli żebym nie jadła przez 12h. Trochę się naczytałam na internecie że dzień przed nie należy jeść słodyczy...i nie jadłam. Cukier wyszedł za niski 62. Potem kazali mi poprawiać te badania więc już dzień przed jadłam normalnie, nawet całą czekoladę i multum owoców a cukier wraz za niski 60. Także to chyba nie ma reguły. Ogólnie jem Sporo cukrów ale jak widać organizm potrzebuje :)
Na początku ciąży w badaniu poziomu cukru na czczo, cukier wyszedł mi za duży i kazano mi robić krzywą już w I trymestrze. Dzień przed tym badaniem cały dzień jadłam banany. Także na I i II krzywą wolałam już nie ryzykować :-p

reklama
@Koziunia to Twoja pierwsza ciąża? W którym będziesz tygodniu jak zaczniesz chodzić ?
Pierwsza :)
Teraz jestem w 28, a zajęcia zaczynają się chyba w połowie września, więc będę tak w 32 ;)
Co zabawniejsze, w szpitalu w którym będę rodzić szkoła rodzenia jest bardzo oblegana. I na wrześniowe zajęcia zapisywałam się już w kwietniu :o

Pierwsza :)
Teraz jestem w 28, a zajęcia zaczynają się chyba w połowie września, więc będę tak w 32 ;)
Co zabawniejsze, w szpitalu w którym będę rodzić szkoła rodzenia jest bardzo oblegana. I na wrześniowe zajęcia zapisywałam się już w kwietniu :o
O kurcze, to ja chyba zadzwonię i się zapiszę :-) niby mam czas, bo 24 tydzień, ale właśnie niewiadomo jak z miejscami i ile trzeba czekać :-)

Informacja z segregatora Mamyginekolog

Załączniki

• 20180806_212557.jpg
    20180806_212557.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 84
Hej!
W pon.dostalam tel.od ginekolog ze wynik testu na cukier wyszedl zle( za wysoki ) i dzisiaj robilam krzywa, tzn.3 razy pobierali mi krew i tez nie moglam nic jesc 12h wczesniej. Masakra z tym zakazem jedzenia , taka glodna juz bylam,ze az slabo mi bylo....
W piatek albo pon.wyniki, miejmy nadzieje ,ze nie mam cukrzycy :/
Ogólnie to u nas znowu goraco , zle sie wtedy czuje.
A mam pytanko co do przewijakow?
Kupujecie takie na lozeczko czy na komode?

reklama
Do góry