Na początku ciąży w badaniu poziomu cukru na czczo, cukier wyszedł mi za duży i kazano mi robić krzywą już w I trymestrze. Dzień przed tym badaniem cały dzień jadłam banany. Także na I i II krzywą wolałam już nie ryzykowaćJa idę od września i już nie mogę się doczekać Mi powiedzieli żebym nie jadła przez 12h. Trochę się naczytałam na internecie że dzień przed nie należy jeść słodyczy...i nie jadłam. Cukier wyszedł za niski 62. Potem kazali mi poprawiać te badania więc już dzień przed jadłam normalnie, nawet całą czekoladę i multum owoców a cukier wraz za niski 60. Także to chyba nie ma reguły. Ogólnie jem Sporo cukrów ale jak widać organizm potrzebuje
reklama
Koziunia
Zaangażowana w BB
Pierwsza@Koziunia to Twoja pierwsza ciąża? W którym będziesz tygodniu jak zaczniesz chodzić ?
Teraz jestem w 28, a zajęcia zaczynają się chyba w połowie września, więc będę tak w 32
Co zabawniejsze, w szpitalu w którym będę rodzić szkoła rodzenia jest bardzo oblegana. I na wrześniowe zajęcia zapisywałam się już w kwietniu
Sasanka14
Fanka BB :)
24 godziny?! [emoji33]Mi pielegniarka powiedziala, nie moge pic ani jesc 24 godz przed krzywa. Moja rada, to zrob sobie cos do jedzenia, bo po badaniu moze byc ci slabo. Ja bylam glodna jak wilk. Cale 2 godz myslalam o moich kanapkach,heheheh
Ewelina1406
O kurcze, to ja chyba zadzwonię i się zapiszę :-) niby mam czas, bo 24 tydzień, ale właśnie niewiadomo jak z miejscami i ile trzeba czekać :-)Pierwsza
Teraz jestem w 28, a zajęcia zaczynają się chyba w połowie września, więc będę tak w 32
Co zabawniejsze, w szpitalu w którym będę rodzić szkoła rodzenia jest bardzo oblegana. I na wrześniowe zajęcia zapisywałam się już w kwietniu
Sasanka14
Aaaaaprzepraszam, pomylilam sie. Mialam na mysli 12 godz
Ewelina1406
12H :-) napisała, że się pomyliła :-)24 godziny?! [emoji33]
Tyna_88
Ja idę od 04.09. Będę w 29tc. 7 spotkań co tydzieńCzy któraś mama wybiera się do szkoły rodzenia?
Weronika00
Katarynka82
Hej!
W pon.dostalam tel.od ginekolog ze wynik testu na cukier wyszedl zle( za wysoki ) i dzisiaj robilam krzywa, tzn.3 razy pobierali mi krew i tez nie moglam nic jesc 12h wczesniej. Masakra z tym zakazem jedzenia , taka glodna juz bylam,ze az slabo mi bylo....
W piatek albo pon.wyniki, miejmy nadzieje ,ze nie mam cukrzycy :/
Ogólnie to u nas znowu goraco , zle sie wtedy czuje.
A mam pytanko co do przewijakow?
Kupujecie takie na lozeczko czy na komode?
W pon.dostalam tel.od ginekolog ze wynik testu na cukier wyszedl zle( za wysoki ) i dzisiaj robilam krzywa, tzn.3 razy pobierali mi krew i tez nie moglam nic jesc 12h wczesniej. Masakra z tym zakazem jedzenia , taka glodna juz bylam,ze az slabo mi bylo....
W piatek albo pon.wyniki, miejmy nadzieje ,ze nie mam cukrzycy :/
Ogólnie to u nas znowu goraco , zle sie wtedy czuje.
A mam pytanko co do przewijakow?
Kupujecie takie na lozeczko czy na komode?
reklama
Katarynka82
Aaaa jeszcze w niedziele kuzynka urodzila coreczke, zdrowa juz wczoraj wyszly do domu!!!
Trzecie dziecko, 2 synow i za trzecim razem corka . Ciocia sie nie umiala doczekac wnuczki bo do tej pory 4 wnukow miala
Trzecie dziecko, 2 synow i za trzecim razem corka . Ciocia sie nie umiala doczekac wnuczki bo do tej pory 4 wnukow miala