reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ale to nie twardnienie, tylko skurcz :) Twardnienie brzucha oznacza twardnienie całego brzuszka :) I trwa tak nawet do 30dekund, plus minus ;)

Kciuki! Czekamy na relacje po! :tak:

Do szpitala torbę dobrze mieć w skończonym 36 tygodniu, czyli rozpoczętym 37 :) najbezpieczniej :)
Co do wyprawki to większość mam upatrzone, tylko zamawiać, jak wózek, łóżeczko, materac... Ciuszki do 62 mam, 68 mogę jeszcze poszaleć i z nr wyżej :) Kosmetyki mam, dla siebie do szpitala tylko koszule do karmienia i jedną do porodu..Walczę z takimi rzeczami jak: kupić kołyskę drewnianią czy bujaną kołyskę z melodyjkami -na ciut krócej bo troszkę mniejsza? Jaki laktator?
Otulacze dostałam, śpiworek na ciut starsze dzieciątko (nie noworodka) dostałam - jak podpasuje młodemu to kupię dopiero drugie. Jeszcze taki otulacz do fotelika na jesień czy lekką zimę co pokazywałam.... I bazę do fotelika. Wanienki i takie inne rzeczy mam po synku, większość ciuszków też, tylko dokupuję,co ładne :)

Oczywiście...Tylko trzeba się liczyć, że wyda się mnóstwo kasy na raz :laugh2: Jak jest kasa to wszystko można nawet w jeden dzień kupić :p

Kciuki za wizytę :)

Super! Ale te nasze maleństwa przybierają na wadze! :)

Edytka mam taki sam dylemat z kołyska i z laktatorem również, rozważam Medele (tylko ta cena).

Dziewczyny a używała któraś z Was elektryczny laktator z Aventu?

reklama
Dziewczyny u mnie też słabo z wyprawka. Mam ciuszki (brakuje spiworka/kombinezon), wózek i łóżeczko po synku i koszulę do szpitala.
Jutro jedziemy zamawiać komody :)
Do końca września chciałabym mieć wszystko gotowe.
Ja z kombinezonem i śpiworkiem czekam, nie wiem jakie duże się urodzą młode, nie wiem czy od razu zaczniemy wychodzić. Myśle ze na wyprzedażach w grudniu sobie coś ogarnę. Na razie mam pajace ocieplane polarowe, dołożę do tego kocyki grubsze i myśle ze te kilka razy do grudnia oblecimy:) jak będzie potrzeba wcześniej to tez rozważam używane, na grupie fejsowej bliźniaczej w kółko widzę w całkiem przystępnych cenach.

Właśnie czekam w poczekalni do dentystki. Bez problemu umówili mnie do innej lekarki ale ja na tamtą polowalam 3 mc. Jestem przerażona. Strasznie boję się dentystów a nie każdy wie co robić jak jest ciąża. Z zębami też nie każdy radzi sobie dobrze.
Do tego jeszcze mój facet zadzwonił że coś zawalił w firmie i będzie problem z płynnością finansową i remontem. Ryczec mi się chce i mam ochotę go zabić za lekkomyślność.

Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda rozmiarówka z H&M? W sensie w porównaniu do innych firm. Bo np. body z lupilu rozmiar 50/56 jest na długość takie same jak 62 z F&F... Chciałabym zamówić kombinezon, takiego misia: Capture+_2018-08-21-12-44-27.png ale nie wiem jaki rozmiar :( Powinnam zapytać na wyprawce, ale wydaje mi się, że tu częściej zaglądacie, a do jutra jest kupon 20% na dziecięce rzeczy i trzeba by się zdecydować. Boję się, że 62 będzie na krótki czas, ale znowu 68 mogło by być za duże. Chyba, że w takich rzeczach może być więcej luzu? Jestem zagubiona :confused:

Załączniki

• Capture+_2018-08-21-12-44-27.png
    Capture+_2018-08-21-12-44-27.png
    219,1 KB · Wyświetleń: 75
Mi diabetolog mówił, że nie powinno się powtarzać za czesto krzywej. Może ewentualnie takie badanie na czczo i godzinę po posiłku (bierzesz śniadanie do punktu pobrań). Najlepiej zapisz się do diabetologa może on pomoże
U nas jest troche inaczej pobieraja krew na czczo wypijasz 2 kubki glukozy i po 2 godzinach badanie nie co godzine

Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda rozmiarówka z H&M? W sensie w porównaniu do innych firm. Bo np. body z lupilu rozmiar 50/56 jest na długość takie same jak 62 z F&F... Chciałabym zamówić kombinezon, takiego misia: Zobacz załącznik 890212 ale nie wiem jaki rozmiar :( Powinnam zapytać na wyprawce, ale wydaje mi się, że tu częściej zaglądacie, a do jutra jest kupon 20% na dziecięce rzeczy i trzeba by się zdecydować. Boję się, że 62 będzie na krótki czas, ale znowu 68 mogło by być za duże. Chyba, że w takich rzeczach może być więcej luzu? Jestem zagubiona :confused:

H&M też ma większe ubranka, 68 będzie za duże. Ja dla syna kupowałam kombinezon 62 taki gruby dresowy i na początku miał wywiniete rękawy i nogawki.

U nas jest troche inaczej pobieraja krew na czczo wypijasz 2 kubki glukozy i po 2 godzinach badanie nie co godzine

Tak, ja też mialam takie badanie, a teraz kontrolnie przed każdą wizytą, tak jak pisałam. To też sprawdza poziom glukozy, ale w bardziej naturalnych warunkach. Na początku ciąży miałam krzywą i teraz lekarka mówiła, że nie będziemy powtarzać, bo za często to też nie można.

@Weronika00 ja też chyba wózek po urodzeniu będę zamawiać.

@maksimas trzymam kciuki, żeby ten remont się szybko skończył.

@Naan zapisz się do kogoś innego z dobrą opinią i zaznacz 100 razy, że jesteś w ciąży, wtedy szybciej znajdzie się termin do dentysty.

Tylko sprawdź czy jest na magazynie, żeby termin realizacji ni był np.3-4tygodnie :szok:

Mi brakuje przewijaka, dla mnie koszuli do szpitala i gaci z siatki, bo kupiłam za małe :/ znaczy firma akuku jakieś małe ma :/ no i czekam aż kuzynka mi przywiezie ubranka i wspominala, że ma zapas pieluch, więc póki co też nie kupuje ;)

Tez mam z akuku...Ale szczerze to nie przymierzałam...Zachęcona twoją uwagą chyba sprawdzę :D:o Żeby po porodzie nie było : Akuku! Dupa wypływa! :-D:laugh2:

@Mama Zuzi i Antosia zjadam na razie świeże- póki są ;) a suszone fakt, są słodkie, ale jak nie mam świeżych, to zjadam je do gorzkiej herbatki albo kawy bezkofeinowej, zamiast słodyczy ;P a jak zjem w ciągu dnia mniej błonnika, to wieczorem staram się wypić jedną porcję błonnika z paczki, tylko dużo popijam (ok 350ml). Pamiętaj, żeby nie jeść błonnika z żelazem, bo Ci się żelazo nie wchłonie.

Jaką macie hemoglobinę w 3 trymestrze? Bo ja mam 10,3 i jestem trochę przerażona, bo słyszałam, że w końcówce ciąży to już w ogóle leci w dół :(

Moja wyprawka na razie ogranicza się do przeglądania rzeczy w internecie ;) Łóżeczko już mam przynajmniej upolowane, o takie: Link do: SUNDVIK Łóżko dziecięce - IKEA

Ostatnio miałam coś poniżej 12, teraz będę robić w przyszłym tygodniu na wizytę 4 września, to zobaczę ile zleciało :dry:
A łóżeczko zgubiłam :(:sorry: Miałam w ulubionych i nie mam :o:huh: Musze je znaleźć!!!!!!!!!:oops:

Chociaż ja wiem, na co łóżeczko, przecież można włożyć dziecko do kartonu, jeszcze pokrywką nakryć, żeby miało ciszej :szok::szok::szok: Link do: Pierwsze łóżeczko Bezpieczny Sen™ - otulacz.pl
Jak to wystarczy wszystko ładnie opisać, żeby sprzedać:o

Ja pitolę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:D:p Pudełko po butach tańsze :p
Ale te otulacze co ten bejbik ma sobie to też rożnie z cenami...A to zwykła bawełna... :szok:
Link do: Otulacz Tulik Japońskie We-Śnie (2,5-6,3 kg) - otulacz.pl :-p

reklama
Do góry