reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda rozmiarówka z H&M? W sensie w porównaniu do innych firm. Bo np. body z lupilu rozmiar 50/56 jest na długość takie same jak 62 z F&F... Chciałabym zamówić kombinezon, takiego misia: Zobacz załącznik 890212 ale nie wiem jaki rozmiar :( Powinnam zapytać na wyprawce, ale wydaje mi się, że tu częściej zaglądacie, a do jutra jest kupon 20% na dziecięce rzeczy i trzeba by się zdecydować. Boję się, że 62 będzie na krótki czas, ale znowu 68 mogło by być za duże. Chyba, że w takich rzeczach może być więcej luzu? Jestem zagubiona :confused:
Widziałam ten na żywo i jest śliczny.
Też mi się podoba, choć mąż marudzi, że drogi ale on dusigrosz.
Rozmiarówka z h&m mniejsza. W sensie body ze spodenkami 68 kupiłam a jest na wielkość 62 z polskiej firmy.
A skąd Ty masz kupon rabatowy?
Ja to pierwszy raz tam kupowałam

reklama
Właśnie czekam w poczekalni do dentystki. Bez problemu umówili mnie do innej lekarki ale ja na tamtą polowalam 3 mc. Jestem przerażona. Strasznie boję się dentystów a nie każdy wie co robić jak jest ciąża. Z zębami też nie każdy radzi sobie dobrze.
Do tego jeszcze mój facet zadzwonił że coś zawalił w firmie i będzie problem z płynnością finansową i remontem. Ryczec mi się chce i mam ochotę go zabić za lekkomyślność.
Kochana spokojnie, na pewno się wszystko poukłada. Trochę gorszych wiadomości na Ciebie spadło, ale dacie radę. Dentysta szybko minie z mężem pogadacie i jutro na pewno poczujesz się lepiej. Trzymaj się ciepło.

Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda rozmiarówka z H&M? W sensie w porównaniu do innych firm. Bo np. body z lupilu rozmiar 50/56 jest na długość takie same jak 62 z F&F... Chciałabym zamówić kombinezon, takiego misia: Zobacz załącznik 890212 ale nie wiem jaki rozmiar :( Powinnam zapytać na wyprawce, ale wydaje mi się, że tu częściej zaglądacie, a do jutra jest kupon 20% na dziecięce rzeczy i trzeba by się zdecydować. Boję się, że 62 będzie na krótki czas, ale znowu 68 mogło by być za duże. Chyba, że w takich rzeczach może być więcej luzu? Jestem zagubiona :confused:
Mam dokladnie ten na wyjscie w roz 56.
Ja znow odnosze wrażenie ze rozmiarowka jest wieksza choć też zalezy od danej rzeczy. Mi mloda w niektore 110/116 z hm nie wchodzi, a niektore wisza na niej.
A no i zalezy czy chcesz fen kombinezon na cala zime i jak bedzie chlodniej jakis spiworek do wozka czy tylko na wyjście i te pierwsze tyg. Ja mam drugi grubszy kombinezon, wiec tego pewno dlugo nie bede używać.
Wydaje mi sie, ze 68 to na bank bedzie za duze, ewentualnie możesz 62 wziąć jesli chcesz na dluzej.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie też słabo z wyprawka. Mam ciuszki (brakuje spiworka/kombinezon), wózek i łóżeczko po synku i koszulę do szpitala.
Jutro jedziemy zamawiać komody :)
Do końca września chciałabym mieć wszystko gotowe.

Ja też chciałabym skończyć do końca września :) tak mi się marzy :)

Edytka mam taki sam dylemat z kołyska i z laktatorem również, rozważam Medele (tylko ta cena).

Dziewczyny a używała któraś z Was elektryczny laktator z Aventu?

No właśnie...cena...Dobre pytanie o avent, też poczytam ;)
I w ogóle o laktatorach..który jaki miała i poleca???

Ja z kombinezonem i śpiworkiem czekam, nie wiem jakie duże się urodzą młode, nie wiem czy od razu zaczniemy wychodzić. Myśle ze na wyprzedażach w grudniu sobie coś ogarnę. Na razie mam pajace ocieplane polarowe, dołożę do tego kocyki grubsze i myśle ze te kilka razy do grudnia oblecimy:) jak będzie potrzeba wcześniej to tez rozważam używane, na grupie fejsowej bliźniaczej w kółko widzę w całkiem przystępnych cenach.

A o jakich kombinezonach myślisz? Bo ja do gondoli i fotelika będę miała ten śpiworek gruby z dziurami na pasy i myślę, że już nie trzeba dziecka wkładać w takie kombinezony zimowe dodatkowo :szok: Poniżej -10 pewnie z niemowlakiem dwumiesięcznym nie wyjdę.... Fakt mam po synku taki kombinezon, ale jak często będe go używać...

Może i 62 na długo nie będzie, ale przecież dziecko musi w czymś chodzić do 3 m-ca życia :-( :(

Widziałam ten na żywo i jest śliczny.
Też mi się podoba, choć mąż marudzi, że drogi ale on dusigrosz.
Rozmiarówka z h&m mniejsza. W sensie body ze spodenkami 68 kupiłam a jest na wielkość 62 z polskiej firmy.
A skąd Ty masz kupon rabatowy?
Ja to pierwszy raz tam kupowałam
Teraz jest 20% na dzial dziecięcy z okazji wyprawki do szkoly

Załączniki

• Screenshot_20180820-084600.png
    Screenshot_20180820-084600.png
    589,9 KB · Wyświetleń: 55

A o jakich kombinezonach myślisz? Bo ja do gondoli i fotelika będę miała ten śpiworek gruby z dziurami na pasy i myślę, że już nie trzeba dziecka wkładać w takie kombinezony zimowe dodatkowo :szok: Poniżej -10 pewnie z niemowlakiem dwumiesięcznym nie wyjdę.... Fakt mam po synku taki kombinezon, ale jak często będe go używać...

Może i 62 na długo nie będzie, ale przecież dziecko musi w czymś chodzić do 3 m-ca życia :-( :(
Wlasnie przez te 3 miesiace musi w czyms chodzic a w 68 to sie utopi. Mi sie udalo ten kombinezon odkupic z drugiej reki za polowe ceny, a wyglada jak nowka, bo właśnie dziecko za duzo nie pochodziło w nim.

Właśnie czekam w poczekalni do dentystki. Bez problemu umówili mnie do innej lekarki ale ja na tamtą polowalam 3 mc. Jestem przerażona. Strasznie boję się dentystów a nie każdy wie co robić jak jest ciąża. Z zębami też nie każdy radzi sobie dobrze.
Do tego jeszcze mój facet zadzwonił że coś zawalił w firmie i będzie problem z płynnością finansową i remontem. Ryczec mi się chce i mam ochotę go zabić za lekkomyślność.

Dacie radę...Mąż niepotrzebnie postraszył, a może wcale nie będzie tak źle! Głowa do góry! Ale zwróć mu uwagę, że ty w ciąży i nie musi cię tak bardzo obciążać pewnymi informacjami - które wcale nie są PEWNE! :sorry2: Może akurat będzie dobrze, a ty zupełnie niepotrzebnie stresu najesz,a z tobą wasze dziecko :unsure:

Wlasnie przez te 3 miesiace musi w czyms chodzic a w 68 to sie utopi. Mi sie udalo ten kombinezon odkupic z drugiej reki za polowe ceny, a wyglada jak nowka, bo właśnie dziecko za duzo nie pochodziło w nim.

Dlatego uważam, ze na 62 też trzeba mieć rzeczy! Właśnie szczególnie z tych zimowych...no trudno. Można kupić używane, albo poprosić, żeby ktoś z rodziny kupił jak się zastanawia co? był taki temat poruszany wcześniej nawet...
Mnie na razie nikt nic nie pyta :o Dzisiaj siostra zapytała, ale one są na bieżąco - wysyłam im fotki, opowiadam. No i mój synek będzie miał właściwie wszystko, bo to co nie ma to za drogie na prezent - wózek czy łóżeczko albo materac :-D Czy ta kołyska albo laktator :-p A matę mam, leżaczek mam, przewijak mam (kupiłam ), ciuszki ewentualnie ale 68 i 74... :) Bedę prosić o pampersy...i tyle :laugh2::D

No właśnie jeszcze nawet się nie zastanawiam nad tym szczególnie :) myślałam o jakimś śpiworku bardziej ale wcześniej raczej nie będę kupować. Zobaczę jaka zima będzie, jak z dziećmi, na początek grube pajace z ociepleniem plus kocyk czy Ew te otulacze do fotelików (może tez posłużą do wózka ?). Szkoda mi na razie w dwie sztuki inwestować a później sie okaże ze mam drobinki, zima ciepła albo w Krakowie ciagle smog. Zadbałam żeby mieć w czym dzieci wynieść ze szpitala, a na spacery sie ogarniemy później.

reklama
Dlatego uważam, ze na 62 też trzeba mieć rzeczy! Właśnie szczególnie z tych zimowych...no trudno. Można kupić używane, albo poprosić, żeby ktoś z rodziny kupił jak się zastanawia co? był taki temat poruszany wcześniej nawet...
Mnie na razie nikt nic nie pyta :o Dzisiaj siostra zapytała, ale one są na bieżąco - wysyłam im fotki, opowiadam. No i mój synek będzie miał właściwie wszystko, bo to co nie ma to za drogie na prezent - wózek czy łóżeczko albo materac :-D Czy ta kołyska albo laktator :-p A matę mam, leżaczek mam, przewijak mam (kupiłam ), ciuszki ewentualnie ale 68 i 74... :) Bedę prosić o pampersy...i tyle :laugh2::D

Ja na szczęście mam i ten puchaty kombinezon zaraZ po urodzeniu mały i większy choć nie wiem czy większy w ogóle mi się przyda bo tutaj aż takich mrozów nie ma. Także wolę warstwowo bo łatwo przegzac dzieciaka

A to co kupiłaś do fotelika to fajne i chyba na długo powinno starczyć? Zawsze można jeszcze przykryć dziecko

Do góry