reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja mam stresa, że nie zdążę wszystkiego kupić właśnie dlatego, że nie mamy z narzeczonym tyle pieniędzy, żeby tak na raz wydać tysiaka np. Już nawet myślałam, żeby z zakupem wózka poczekać na becikowe i tak chyba będziemy musieli zrobić... na tę wypłatę sierpniową muszę sobie pozamawiać wszystkie kosmetyki i dodatki. Łóżeczko obiecała teściowa, ale ja wole kupić sama, takie jak chce, więc wolałabym, żeby jak już to dała nam pieniążki i kupimy. Fotelik obiecała siostra mojego, ale tu znowu wolę kupić sama, bo nie chce takiego zwykłego nosidełka, tylko bezpieczny fotelik dopasowany do naszego samochodu. Gdybyśmy mieli hajs, nie trzeba by się było "prosić" nikomu, no ale ze wszystkim do Listopada nie mogę czekać, więc trzeba będzie się jakoś dogadać :(
Też mam dzisiaj wizytę. Udało mi się dodzwonić dzisiaj do przychodni i umówić wizytę na 14.30, zobaczymy jak tam szyjka ;)
Ja tez nie lubie sie prosic nikogo o nic ktos bedzie mial zyczenie to kupi nie to nie... i te mezowi marudze ze jeszcze 3 miesiace a my kompletnke nic wszystko na oku e pomalu zaczynamy kupowac te najwazniejsze rzeczy ktore beda potrzebne gdyby zaczol sie wczesniej porod bo to nic nie wiadomo nigdy... [emoji4][emoji4]

reklama
Hej dziewczyny. Jestem zła. Odwołano mi dzisiaj wizytę u dentysty, na którą polowałam i czekałam 3 miesiące. Dodatkowo nie ma do tej lekarki znowu wolnych terminów. Ja ogólnie boję się stomatologów ale jej bardzo ufam. Nie wiem co zrobić.
Remont u mnie ciągle się wlecze. Płytki w łazience miały być skończone 2 tygodnie temu. Potem do zeszłego czwartku A teraz do jutra. Kładzie je kolega mojego partnera i mam ochotę go zabić. Uważa się za super fachowca i że robi nam przysługę że zgodził się u nas pracować. Okazuje się że cały czas narzeka i odwołuje dni pracy. Zawsze mam takie problemy z "fachowcami".
Dostaliśmy w końcu dotacje na wymianę pieca ale boję się czy zdążymy zrobić to do końca września. Firma która miała to robić zawaliła monitorowanie dotacji o musiałam sama wszystko załatwiać w urzędzie a teraz twierdzą że nie mają czasu dla nas. Szukamy innej firmy. Mam wrażenie, że wszystko się sypie.
Co do wyprawki to w sumie mam tylko ciuszki, śpiworki, i otulacz. Jakieś higieniczne rzeczy dla siebie. Na razie nie mogę ich nawet wyprać bo nie mam ich gdzie składać.

Ja tez nie lubie sie prosic nikogo o nic ktos bedzie mial zyczenie to kupi nie to nie... i te mezowi marudze ze jeszcze 3 miesiace a my kompletnke nic wszystko na oku e pomalu zaczynamy kupowac te najwazniejsze rzeczy ktore beda potrzebne gdyby zaczol sie wczesniej porod bo to nic nie wiadomo nigdy... [emoji4][emoji4]

U mnie sami się deklarują. Przynajmniej moja cześć rodziny [emoji16] od mojego nikt nic nie mówi i pewnie zbędne rzeczy będą kupować, albo coś co już mamy. Mój się wkurza bo mówi, że fajnie by było jakby się określili. Ostatnio jak była teściowa to mówiła, że brat planuje kupić ręcznik do kąpieli, ale po co jak my już mamy??? Czy to taki problem się zapytać co potrzeba? Miło z ich strony, że w ogóle coś ale jak chcą w ten sposób działać to już lepiej jak ciuszki na większy rozmiar kupią.

@koka zobaczymy co syn postanowi. Mnie finansowo nie stać na wynajem, już mu to powiedziałam i od września wraca do pracy, bo na dojazdy 450zł to i dla mnie 1/3 moich dochodów.
U nas remont pkp trwa więc dojazdy tak drogo wychodzą, ale wynajem 600zł.
Niech młody zdecyduje sam.
Ja też bym wolała finansowo zakupy dla malucha, tyle że ciągle się boję.
Każdy zakup to dla mnie okropny stres i potem pół dnia nasłuchuje, czy mały kopie.

@Weronikakrz to dobrze, że szyjka ok.
Trzymam kciuki za wyniki badań.
Młoda przekroczyła kilogram i super. Niech rośnie zdrowo.

@Azamazew konkretny ten Twój dzieciaczek:) już ponad 1400g extra

Hej dziewczyny. Jestem zła. Odwołano mi dzisiaj wizytę u dentysty, na którą polowałam i czekałam 3 miesiące. Dodatkowo nie ma do tej lekarki znowu wolnych terminów. Ja ogólnie boję się stomatologów ale jej bardzo ufam. Nie wiem co zrobić.
Remont u mnie ciągle się wlecze. Płytki w łazience miały być skończone 2 tygodnie temu. Potem do zeszłego czwartku A teraz do jutra. Kładzie je kolega mojego partnera i mam ochotę go zabić. Uważa się za super fachowca i że robi nam przysługę że zgodził się u nas pracować. Okazuje się że cały czas narzeka i odwołuje dni pracy. Zawsze mam takie problemy z "fachowcami".
Dostaliśmy w końcu dotacje na wymianę pieca ale boję się czy zdążymy zrobić to do końca września. Firma która miała to robić zawaliła monitorowanie dotacji o musiałam sama wszystko załatwiać w urzędzie a teraz twierdzą że nie mają czasu dla nas. Szukamy innej firmy. Mam wrażenie, że wszystko się sypie.
Co do wyprawki to w sumie mam tylko ciuszki, śpiworki, i otulacz. Jakieś higieniczne rzeczy dla siebie. Na razie nie mogę ich nawet wyprać bo nie mam ich gdzie składać.

Co do dentysty to powołaj się na ustawę. Kobietę w ciąży muszą przyjąć bez kolejki, ty masz pierwszy lepszy artykuł na ten temat.

Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki

Co do fachowców po znajomosci to niestety tak jest jak ktoś nie jest słowny, wtedy nagle fachowiec ma czas na wszystko.

Dziewczyny jak u was z wyprawkami macie juz a jak nie to kiedy zamkerzacie zrobic zakup ? Mam na allegro taka z torba turystyczna jest tam wszystko potrzebne dla mamy i dzidzusia [emoji7] maz chce kupic w listopadzie ale jak jak na poczatku grudnia ma porod to niewiem czy to nie za pozno... a jak wczesniej urodze.... kurcze procz kartonu ciuszkow nie mam nic jeszcze tak naprawde. Maz mowi ze na spokojnie sie kupi ale ja sie boje ze czegos nie zdazymy kupic i beda jaja... lozeczko wozek pościel do lozeczka itp mam juz wypatrzone tylko teraz syn idzie do szkoly do 5 klasy [emoji16]i pewnie mnie zezre wyprawka dla niego i jeszcze zaczynamy remocik w domu malowanie scian i tapeta 3d.... i ciagle cos....
Mi brakuje przewijaka, dla mnie koszuli do szpitala i gaci z siatki, bo kupiłam za małe :/ znaczy firma akuku jakieś małe ma :/ no i czekam aż kuzynka mi przywiezie ubranka i wspominala, że ma zapas pieluch, więc póki co też nie kupuje ;)

@koka zobaczymy co syn postanowi. Mnie finansowo nie stać na wynajem, już mu to powiedziałam i od września wraca do pracy, bo na dojazdy 450zł to i dla mnie 1/3 moich dochodów.
U nas remont pkp trwa więc dojazdy tak drogo wychodzą, ale wynajem 600zł.
Niech młody zdecyduje sam.
Ja też bym wolała finansowo zakupy dla malucha, tyle że ciągle się boję.
Każdy zakup to dla mnie okropny stres i potem pół dnia nasłuchuje, czy mały kopie.

@Weronikakrz to dobrze, że szyjka ok.
Trzymam kciuki za wyniki badań.
Młoda przekroczyła kilogram i super. Niech rośnie zdrowo.

@Azamazew konkretny ten Twój dzieciaczek:) już ponad 1400g extra
To roznica w sumie niewielka porownujac to jaka ja mialam,bo ja za miesieczny tam ok 120 zl chyba placilam. :/ eh wszystko drozeje, tylko pensje do gory isc nie chce.

Jem raczej normalnie, ale nie mam żadnych zachcianek. Dosłownie, nie ma dla mnie jedzenia. Na nic konkretnego nie mam ochoty. Nieszczęście nie zawsze tak mam, ale bardzo często. Jem co jest i tyle.
Zgaga też mi czasami dokucza, ale przeważnie wtedy, gdy za dużo zjem.

Dziewczyny, które przyjmują żelazo, jak u Was z 2?
Ja z jedzeniem też ostatnio kiepsko, dobrze, że są jeszcze owoce, bo jak mi nie minie, to nie wiem, co będę jadła na jesieni ;P
Biorę żelazo od początku ciąży, ale to ze względu na to, że mam problemy z żelazem i hemoglobiną już od 13 r.ż. Najpierw był Biofer, Tardyferon, potem Hemofer, na razie skończyło się na Sorbiferze +wit B12 i chyba dopiero to zaczęło pomagać, bo wyniki idą w górę ;)
Biorę 2 tabletki, ale od początku dużo się ruszałam i z 2 nie było żadnych problemów, teraz ruszam się bardzo mało, dodatkowo luteina pogłębia zaparcia, ale 10 śliwek i 3 litry wody dziennie skutecznie załatwiają sprawę ;)
@FiLi88 prześliczne to łóżeczko <3
Boziu, dziewuszki, nie nadążam Was czytać! :p

reklama
No ja juz doczytalam wlasnie w dokumenty i wpisali mi anemie mam dawke zelaza 250mg a najwieksza tu pisze ze jest 300 mg
Czy ktoras z was miala drugi raz robiona krzywa cukrowa?
Mi kazali zrobic ze wzgledu na to ze wychodzi cukier w moczu zawsze

Do góry