springflower
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie, pomóżcie. Dostaliśmy od znajomego mojego narzeczonego z pracy trochę ciuszków, pieluszek, prześcieradełka itp. Do tego pożyczyli kołyskę i fotelik. Nie wiem co kupić w podziękowaniu, żeby nie było niezręczenie. Coś słodkiego wydaje mi się chyba zbyt skromne? Dla kolegi zestaw piw plus pokal, ale nie wiem co żonie.
Jako, że zaczynam swoją przygodę z cukrzycą (dostałam glukometr, jeszcze nie mierzyłam), mam trochę pytań. Czy wiesz może, czy w ciązy można pić morwę białą? Kupiłam, bo ponoć dobrze obniza cukier, ale na opakowaniu jest informacja, że nie jest zalecana w ciązy i przy karmieniu.Taaak, ja juz jakies 4 miesiace jestem zaprzyjazniona z igla
Na duze cukry po sniadaniu polecam natomiast jajka zamiast wedliny, ja mam zawsze wtedy cukier nizszy o 20-30 niz normalnie (chociaz nie jestem do konca reprezentatywna, bo ja po jedzeniu nie przekraczam nigdy 140 - tylko rano mam klopoty, ale warto sprobowac).
@Dusia wszystko zależy od ciąży.
Ja czasem jak muszę to częściej chodzę.
Od 3 trymestru niby wizyta co 3 tygodnie.
Zobaczymy jak mi powie.
W tym tygodniu idę, potem 3prenatalne w 30-31tc
Ja nie byłam już 5 tygodni, a 7 tygodnibez usg, prywatnie o dziwo. Zmieniam ostatecznie lekarza i mam nadzieję, że teraz bedzie czesciej, bo z ciekawości umieram!
My idziemy dziś na pierwsze zajecia. Najbardziej boję się, że będą straszyć porodem.Ja juz po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, wszystko trwało jakieś 1.5 godziny. Oprócz mnie i narzeczonego była tylko jedna para i miała być jeszcze jedna pani ale okazało się, że wczoraj urodziła, nie wiem na kiedy miała termin ale chyba trochę wcześniej urodziła. Omawialiśmy kwestie torby do szpitala, kiedy dzwonić do szpitala, kiedy jechać, jak przebiega poród, jakie znieczulenie możemy dostać itp. Ogólnie było przyjemnie, w sumie większość z tych rzeczy już wiedziałam ale nie żałuję że byłam [emoji4]
Ostatnia edycja: