reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Do Dziewczyn z Hashimoto!!!
Zazywacie witaminy z jodem czy bez?
Bo generalnie jod nam szkodzi ale w ciazy to juz sama nie wiem. Moze dla malenstwa jednak powinno sie brac?
Ja np.mam kwas foliowy bez jodu.
Witamin nie biore bo lekarka powiedziala ze nie trzeba, lepiej swieze warzywa i owoce.
A teraz sama sie zastae czy moze cos zaczac brac no ale wiekszosc z jodem jest.....
Wiec co z tym jodem? Hmmmmm :-/
Ja nie mam Hashimoto ale niedoczynność tarczycy. Mój ginekolog jest też endokrynologiem i zapisał mi Prenatal Duo, który jod ma. Zresztą ciężko jest znaleźć na rynku preparat dla kobiety w ciąży bez jodu :)

reklama
Byłam dziś na wizycie 26+5 . Z Lili wszystko ok była nałożona główka do dołu , waga 780g ,lekarz mówi, że raczej nie będzie duża co nie ukrywam cieszy mnie [emoji28] niestety jak jak przypuszczałam wynik krzywej lekarzowi się nie podoba jest za wysoki [emoji26] powiedział, że do diabetologa mnie nie kieruje puki co ale mam się stosować do diety cukrzycowej [emoji20] wiwc dziewczyny krore maja diete podeślijcie jakieś stronki z przepisami i informacjami jak coś fajnego macie [emoji6]

Byłam dziś na wizycie 26+5 . Z Lili wszystko ok była nałożona główka do dołu , waga 780g ,lekarz mówi, że raczej nie będzie duża co nie ukrywam cieszy mnie [emoji28] niestety jak jak przypuszczałam wynik krzywej lekarzowi się nie podoba jest za wysoki [emoji26] powiedział, że do diabetologa mnie nie kieruje puki co ale mam się stosować do diety cukrzycowej [emoji20] wiwc dziewczyny krore maja diete podeślijcie jakieś stronki z przepisami i informacjami jak coś fajnego macie [emoji6]

No to u mnie 795 A 24t3 dni były wtedy ;)

Łoł, to moja w 26+2 miała +/- 1018g :o

No to dziwne, mi powiedzeli, ze nie moge nic jesc ani pic 12 godz przed pobraniem krwi. Jescze troche sie zdenerwowalam, bo pani pielegniarka, sprawdzajac moja karte ciazy, zauwazyla, ze zapomniala mi zrobic kilku badan. Pobrala mi 10 fiolek krwi. Czuje sie dosc slabo dzisiaj. Az musialam sie zdrzemnac po poludnu,heheh

10 fiołek?????[emoji33][emoji86] współczuje! To ile razy cię klula??

Przebadane ciaza bez zadnych komplikacji [emoji3][emoji3] 7 wrzesnia ide do niego teraz po skierowanie na badanie cukru ale mysle ze bedzie ok chociaz nie powiem bo slodkiego moze nie jem duzo ale napewno czesto [emoji38][emoji38] jakis batonik albo slodki napoj wode czysta pije na noc i w nocy jakos mi lepiej wchodzi niz te kolorowe...

Ja też lubię słodkie, ale jem w rozsądnych ilościach [emoji106] w ciąży czy nie, nie ma co przeginać z niezdrowym jedzeniem choć takie cukierki truflowe..mniam[emoji41]

Ważne, że lekarz mówi, ze jest wszystko w porządku [emoji5] poza tym mogłaś mieć owulacje pózniej... moze być drobna dziewczynka [emoji106]

Łoł, to moja w 26+2 miała +/- 1018g :o

No to u mnie 795 A 24t3 dni były wtedy ;)

Dziewczyny, nie straszcie jej. Jak lekarz mówi, że jest ok to jest ok. A dzieci są większe i mniejsze i rosną tez różnym tempem..[emoji5]mój tez zawsze był większy, ale jeszcze moze być mniejszy [emoji848]

10 fiołek?????[emoji33][emoji86] współczuje! To ile razy cię klula??

Ja też lubię słodkie, ale jem w rozsądnych ilościach [emoji106] w ciąży czy nie, nie ma co przeginać z niezdrowym jedzeniem choć takie cukierki truflowe..mniam[emoji41]

Ważne, że lekarz mówi, ze jest wszystko w porządku [emoji5] poza tym mogłaś mieć owulacje pózniej... moze być drobna dziewczynka [emoji106]

Dziewczyny, nie straszcie jej. Jak lekarz mówi, że jest ok to jest ok. A dzieci są większe i mniejsze i rosną tez różnym tempem..[emoji5]mój tez zawsze był większy, ale jeszcze moze być mniejszy [emoji848]

E to nie straszenie ja mam ciaze starsza o tydzień minimum :)
Na wszystkich usg to samo wychodzi że 7 dni starsza :) więc koło 26t1d wychodzi że ma także zakładam że większa jest bo starsza niż duża :)

10 fiołek?????
emoji33.png
emoji86.png
współczuje! To ile razy cię klula??
Nie bylo tak zle, moj rekord to 12 fiolek. Najgorsze ze wszystkie z jednej reki. Na drugiej ponoc mam za cienka zyle z ktorej nie da sie nic pobrac. Teraz czekam na wyniki z krzywej. Mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. Troche sie boje. W mojej rodzinie juz byly przypadki cukrzycy:baffled:

Chciałabym wiedzieć ile moja niuńka waży a tu ani widu ani słuchu o jakiś USG :(
Trochę się sugeruje waszymi wynikami ale tylko orientacyjnie bo wiadomo teraz to już każdy maluszek indywidualnie rośnie.

Mojego małżona koleżanka z pracy wylądowała dzisiaj na patologii bo ma dzisiaj termin a jej dziecko od 2 tyg. Nic nie przybrało i nie ma nawet 3 kg :eek: pierwszy raz słyszałam o takim przypadku

reklama
Do góry