Też bym nie wysłała dziecka na półkolonie w Twojej sytuacji.
Za duże ryzyko,zbyt osłabiony organizm, a do tego upał, który nie sprzyja.
Mój Antoś walczy z chorobą, mam nadzieję, że obejdzie się bez leków.
I jak Antoś? lepiej?
Cześć dziewczyny. Miałam dziś przypływ energii i zabrałam się za gruntowne porządki. Powywawlam cześć starych ubrań z szafy, umyłam lodówkę i zabrałam się za porządkowanie i mycie szafek w kuchni. Oczywiście sama nie wiem Kiedy przedobrzyłam i teraz mam lekkie bóle. Na szczęście nie ma tragedii.
Jutro wybieram się na krzywą cukrową i resztę badań z krwi, także trzymajcie za mnie kciuki .
Kciuki za krzywą
Ja jutro wyjeżdżam do ginekologa w związku z tą infekcją. Moja waga mnie przeraża, w pierwszej ciąży tak nie miałam. Wiem, że najważniejsze zdrowie dziecka, ale jakoś całe życie miałam z wagą problem i teraz ostatnio nie mogę patrzeć na siebie nagą w lustrze. Niestety musimy wziąć ze sobą córkę, a ona podczas podróży zachowuje się jak tornado. Na dodatek mąż ma umówione 3 spotkania biznesowe, więc większość dnia będę musiała spędzić z teściową :/
Przecież ty szczuplutka jesteś jak nic! jaką wagą się przejmujesz? Wyglądasz jakbyś prawie nic nie przytyła
Tak na prawdę patrzymy tylko na wyniki na czczo i po dwóch godzinach, ponieważ one są wykładnikiem odpowiedzi insulinowej na podaną glukozę. Normy dla ciężarnych są niższe niż podane przez laboratorium, mianowicie na czczo powinnaś mieć poniżej 90, powyżej zaleca się już dietę cukrzycową. Po dwóch godzinach insulina powinna dać odpowiedź i zbić poziom cukru sprzed godziny ( po to pobiera się próbki po godzinie). Tobie cukier nie spadł, a nawet wzrósł. Według mnie daje to podstawę do stwierdzenia cukrzycy ciążowej, najlepiej zgłosić się z tym od razu do diabetologa albo chociaż lekarza prowadzącego ciążę.
Poza tym witam się ze wszystkimi na forum, czytam, obserwuję, teraz dołączam!
Witaj Już wpisałam cię do tabelki...
Na podstawie jakich informacji tak twierdzisz o tych wynikach krzywej w ten sposób?
Znalazłam nawet taką ładną rozpiskę:
I tu nie ma nic, że drugi wynik ma być niższy od pierwszego.. Nigdy o tym nie słyszałam
Znalazłam tez odpowiedź jednego lekarza:
Więc zdurniałam...
Jestem z Warszawy, mam 27 lat. Jest to moja pierwsza ciąża, od początku bardzo aktywna, ponieważ czułam się wyśmienicie, a "objaw" ciąży widywałam tylko czasem na USG Niestety ostatnio dołączyłam do grona skracających się szyjek, zalecenie leżenia, teraz moje wakacyjne wycieczki ograniczają się do toalety i pod prysznic... W związku z nadmiarem wolnego czasu postanowiłam nie tylko obserwować, ale także aktywnie dołączyć do forum!
Współczuję skracającej się szyjki ;( Z ilu się skróciła i ile masz teraz? A dzidziuś jeszcze mały, to chyba może się obrócić jeszcze kilka razy
Tak się starałam uważałam co jem i ile jem co w pierwsze ciąży się obzeralam słodyczami głównie i do doopy z tym. A ja taka nie dietowa jestem nie widzę się w tej cukrzycowej diecie
Będzie dobrze...Nie kraczemy Zobacz co ci lekarz powie