reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny.
Ja z piwem problemu nie mam bo mi się nie chce. W ogóle zodko mi się zdążyło pić jeszcze przed ciążą ;)
A tą sinica na morzu zniknęła? Nie wiem czy opłaca się jechać i nie pomiczyc nogi jak masz dostęp do basenu.
Ja z córką znowu lekarza zaliczyłam i okazało się że ma szkarlatyne :realmad: a miała zacząć półkolonie w poniedziałek. Nie dość że kasa raczej nie do odzyskania yo ja już mam po urlopie. Chcę już wrzesień. W dupie z takimi wakacjami :(

Sinice są w zatoce, nad otwartym morzem chyba tylko w nielicznych miejscach.

reklama
Hej dziewczyny.
Ja z piwem problemu nie mam bo mi się nie chce. W ogóle zodko mi się zdążyło pić jeszcze przed ciążą ;)
A tą sinica na morzu zniknęła? Nie wiem czy opłaca się jechać i nie pomiczyc nogi jak masz dostęp do basenu.
Ja z córką znowu lekarza zaliczyłam i okazało się że ma szkarlatyne :realmad: a miała zacząć półkolonie w poniedziałek. Nie dość że kasa raczej nie do odzyskania yo ja już mam po urlopie. Chcę już wrzesień. W dupie z takimi wakacjami :(
Dużo zdrówka dla córki.
Dziś podali, że sinice zniknęły i jest biała flaga, można się kąpać nad morzem.

A co do alkoholu to ja 3 razy w roku przy okazji jakieś piwko wypiłam i teraz mnie nie ciągnie.
Mam zamiar kp i też nie pić piwa.

Hej dziewczyny.

Współczuję szkarlatyny córeczki [emoji853] mój miał w czerwcu, ale zdążył wyzdrowieć na styk przed naszym urlopem [emoji58]ale gorączkę miał przez jeden dzień naprawdę dużą[emoji53]
I jeszcze kasa nie do odzyskania... ach... tak to z dziećmi bywa [emoji19]

Co do alkoholu to oczywiście w ciąży nie piję[emoji28] tego 0% nawet nigdzie u nas nie widziałam, poza tym kojarzy mi się z napojem kolorowym gazowanym po prostu, a nie lubię [emoji6] natomiast normalnie to nie stronię od alko, ale i nie piję strasznie często. Czasami na weekend z mężem butelkę czerwonego wytrawnego wina, albo białego [emoji106] mąż woli białe, ja czerwone, wiec chodzimy na kompromisy [emoji847]teraz sam sobie wybiera, bo ja nie piję, w zamian pożeram lody [emoji85]a piwko mi smakuje najlepiej latem, i najlepiej żeby było pszeniczne [emoji5]bywało tak, że przez miesiąc nie piłam alkoholu bo jakoś tak wyszło, a czasami co tydzień przez dwa albo trzy tygodnie... zależy od ochoty [emoji6] na szczęście w ciąży nie mam zachcianek alkoholowych, w sensie, że marzy mi się lampka wina czy piwko [emoji16]

Na szczęście nie ma bardzo temperatury. Aż dziwne bo u niej zawsze zaczyna się od 39 stopni a ty 37.5 ale gardło oczywiście zawalone no i ta wysypka. Pierwszy raz ma szkarlatyne a dopiero miesiąc tego miała zwykła angine

Aż musiałam sprawdzić dokładnie gdzie jeszcze jest zakaz [emoji16] mamy mapkę z dzisiaj [emoji4]
IMG_1678.JPG

Załączniki

• IMG_1678.JPG
    IMG_1678.JPG
    124,7 KB · Wyświetleń: 503
Witajcie dziewczyny.
Miałam ciężką noc, co godzinę się budziłam.
Nie wiem, o co kaman? Bo chłodno było.
Jak Wam minęła noc?
Od 5:30 nie śpię, bo moje "Ich troje" pojechali na 2 turnus rekolekcji w Bieszczady.
Musiałam ich obudzić hihi i może byś Mamo uczesała i może kanapki zrobiła.
Najmłodsza 1 raz pojechała, ale rodzeństwo ma się nią opiekować.
Wiecie co, tak ciężko się przyzwyczaić, że do mego syna młodzież mówi: Proszę Pana i Panie wychowawco?!
To mój synek,a nie jakiś tam Pan.
Hihi.
Wiem, że dorosły facet i nie obłapiam go, nie jestem toksyczną matką, ale ciężko się przestawić, że do starszych dzieci ktoś mówi na Pan/Pani.
A wydaje mi się, że tak niedawno byli malutcy.
Takie moje rozkminy po wyjeździe.
Niby powinien być spokój w domu, ale mąż już daje czadu i zdążył się na mnie nadrzeć, pokłócić i strzelić focha.
Daję radę za troje [emoji23]

reklama
moja zajoma jest w tym samym miescie do ja Hiszpani i nie moga sie kapac bo pelno tych czerwonych meduz czy cos ... mowi ze koszmar

Witajcie dziewczyny.
Miałam ciężką noc, co godzinę się budziłam.
Nie wiem, o co kaman? Bo chłodno było.
Jak Wam minęła noc?
Od 5:30 nie śpię, bo moje "Ich troje" pojechali na 2 turnus rekolekcji w Bieszczady.
Musiałam ich obudzić hihi i może byś Mamo uczesała i może kanapki zrobiła.
Najmłodsza 1 raz pojechała, ale rodzeństwo ma się nią opiekować.
Wiecie co, tak ciężko się przyzwyczaić, że do mego syna młodzież mówi: Proszę Pana i Panie wychowawco?!
To mój synek,a nie jakiś tam Pan.
Hihi.
Wiem, że dorosły facet i nie obłapiam go, nie jestem toksyczną matką, ale ciężko się przestawić, że do starszych dzieci ktoś mówi na Pan/Pani.
A wydaje mi się, że tak niedawno byli malutcy.
Takie moje rozkminy po wyjeździe.
Niby powinien być spokój w domu, ale mąż już daje czadu i zdążył się na mnie nadrzeć, pokłócić i strzelić focha.
Daję radę za troje [emoji23]

synek zawsze bedzie synkiem ale fakt ..jak tu sie przyzwyczaic ze dziecko wyfrunelo i jest juz Panem /Pania?? ja nie wiem hehehe jeszcze Mnie to czeka

no a Maz to co znowu????? eh

co do spania

mialam druga ciezka noc:(:(:(:(
jak wiecie mam psa kolezanki pod opieka ..fakt mowila ze w nocy potrafi z nia na spacer chodzic jak pada bo nie wyjdzie sama do ogrodu ale ja myslalam ze to sie zdarza czasem a ja teraz widze ze ona co noc ilka razy ..sie chce zalatwiac i malo spi!
my mamy jakies pieklo mimo ze chodzimy i przed 22 na spacer by byla maksymalnie oprozniona, je swje jedzenie !! trzeba czuwac by z nia na dwor isc .. dzis o 12 ..ledwo maz z nia zdazyl.. potem wstal o 4 i mial nasrane na butach :) ..wypuscil ja siku ... a potem ja mialam niespodzianke o 7,30 ZNOW ??? no nie a maz myslal ze juz dom bezpieczny hahah .

jestem niewyspana a o Mezu to juz nie wspomne

pies rozpieszczony na maxa:(:(:(

na dwor jak nie wyjde z nia to sie cofa do domu rano oO, nie rozumie ze wypuszczam ja by zrbila siusiu teraz a spacer potem,
chodza dzieci maz na spacery i 4 razy dziennie dla niej!! zalatwia sie czesto i duzo! to czemu i w nocy tez?????????? to mnie przeraza..moj maltanczyk robi mx 2 kupki dziennie hehehehehehehehhe trzeba je szukac a kiedys ta znajoma sie smiala ze jej pies i moj to robia tak samo hahahahahahahahahahahahah jak wroci to jej powiem do sluchu kuzwa mac i jak nie nauczy jej normalnego funkcjonowania ani spania w kojcu to koniec mojej pomocy !!!! heee

mojego psa nie uczylam zalatwiac potrzeb na bialych matach ( ten pies w ogole nie trzyma i jak juz ma cos zrobic to z dala od paneli i plytek ..kojazy je chyba z bialymi matami ;/) i przedewsystkim ma swoj transportrek ktory zostal wprowadzony do nauki rowniez a teraz to jej azyl! , mam maltanczyka, reaguje na komende siku , idz do siebie, zostan, przestan, idziemy na dwor heheh a tutaj niby madrzejsy pies a ehhh .... z poczatku myslalam ze nowe miejsce no ale juz 4 dzien a ona chyba funkcjnuje tak jak u znajomej w domu

no nic

na swojej za malej poduszcze nie spi ...chce do nas ale ona jest ciezka i 2 razy skoczyla mi na brzuch w nocy!! nie pzwole na to i musi spac u siebie ale nie chce/1 lazi ciagle i lazi i ciagle tylko probuje na lozko wlezc ... ona bardzo lgnie do mnie,, ma jakis uraz do doroslych facetow lol

ja nie wiem co ja zrobie dzisiaj w nocy a czeka mnie jeszcze 7 takich zajebstych nocy ..mozliwe zasranych albo nieprzespanych jesli bede chciala miec nie nakit... u siebie w pokoju bo nie daj Boze wstae i sie na tym poslizgne feeeeeee..a bede musiala zamknac drzi by nigdzie indziej nie wychodzila i nie wybierala sobie miejsca .... le to jej lazenie nie pomaga w spaniu ;/;/;/;;/

ktos ma kojec na zbyciu ???? hehehhe

mam przesrane

Do góry