reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak już lepiej choć wczoraj Mnie kulo przy jajnikach jakby tak na zmianę . Lekko cmilo ale odpoczywałam ile mogłam i dziś już nic nie bolalo . Doszłam do etapu że w kuchni staram się większość robić na siedząco jesli wiem ze cos zajmie mi dluzSza chwile. ..czuję się wtedy ok .. nie pracuje i od razu lepiej ..dobija mnie dłuższe chodzenie :/ także długaśnym spacer odpada ..poruszam się jak żółw ..totalna zmiana dla Mnie no ale chcę by było dobrze więc się nie będę naciskać skoro odczuwam cmienie brzucha po tym..
Jeśli mi to pomoże, pomaga to nie ma rady
I pomyśleć że jeszcze niedawno potrafiłam podbiec szybko do auta i takie tam..i tyle km robić ..no nic

Aa to mi się też tak zdarzyło..pracowity dzień i młody cicho do wieczora i wtedy sobie przypomnialam że nie pamiętam by się ruszał ale na noc jak się kładłam to się ocknął także może też coś w tym jest
Super Że maleńka dokazuje ..widocznie była usypiania przez zabiegana mamusie:)

Tak nagle cię dopadło.. ale i tak byłaś długo mega aktywna [emoji5]najważniejsze jest żeby dzidzia rosła zdrowo, No i czasami mamy muszą trochę się poświecić [emoji6] skoro jest ok jak się oszczędzasz to tak musi być, bez dyskusji [emoji8]
Dbaj o siebie!!

@Dita dzięki ;) mam ostatnio potrzebę kompletowania wyprawki ;) czas start ;) [emoji23]

Właśnie ja też zaczęłam [emoji5] na razie mam w ulubionych w aptece gemini koszyk i dodaję, linki na Allegro od jednego sprzedającego z podkładami, i bobasowymi rzeczami (pieluchy tetrowe, przewijak, prześcieradła, rożek, nożyczki, szczotka do włosów itp.) i tam ma też ten gruby śpiworek [emoji5] i linki z ciuszkami tak na 68, trochę 62[emoji6] oglądam wózki i czytam opinie..a łóżeczko już wybrane, bo proste kupuję, materac tez łatwizna. Gorzej z tą kołyską[emoji53] dalej nie jestem przekonana czy kołyska taka wiekszą czy leżaczek, co z leżącej pozycji zamienia sie w siedzące ... ach.. [emoji85]

reklama
Dlatego poprostu się nie pije nic co nazywa się piwo, wino itp. itd. [emoji4]

Myślę, że dla zdrowia dziecka to nie jest zbyt duże poświęcenie nie pić przez niecały rok [emoji4]

Jasne, można się powstrzymać. W niektorych krajach (hiszpania) lekarze zalecają lampkę czerwonego wina do obiadu dla ciężarnych

Ja nie zaobserwowałam u siebie w ogóle siary, już się wystraszyłam ze nie będę miała pokarmu ale skoro to nie ma znaczenie to super.

Onaonaona jak się czujesz? Lepiej teraz jak nie pracujesz? Przeszły Ci te bóle?

Nie ma znaczenia, ja nie mialam w 1 ciąży, a nadal karmię syna piersią :) najważniejsze to pozytywne nastawienie i chęci
Polecam zajrzeć na stronę hafija.pl - blog o kp.

Czesc dziewczyny ja mialam wczoraj ciezki dzien rano kolezanke do szpitala wiozlam na operacje usuniecia kamieni zolciowych pozniej sama do lekarza tylko mi zmiezyli cisnienie i za 9 dni znowu wizyta mam nic nierobic nie siedziec na sloncu i wypoczywac ale tak sie nieda .pozniej z inna znajoma pojechalysmy do Amsterdamu ogladac mieszkanie wrocilam okolo 18 zaraz wlazlam do basenu godzinke posiedzialam super sie ochlodzilam a w nocy skurcze brzuch sie stawial mala szalala ale jakos zasnelam
Dzis tylko odpoczywam nic nierobie ttlko bede siedziec w basenie u nas do srody zapowiadaja straszne upaly do 35 stopni jak przezyc

Czesc dziewczyny ja mialam wczoraj ciezki dzien rano kolezanke do szpitala wiozlam na operacje usuniecia kamieni zolciowych pozniej sama do lekarza tylko mi zmiezyli cisnienie i za 9 dni znowu wizyta mam nic nierobic nie siedziec na sloncu i wypoczywac ale tak sie nieda .pozniej z inna znajoma pojechalysmy do Amsterdamu ogladac mieszkanie wrocilam okolo 18 zaraz wlazlam do basenu godzinke posiedzialam super sie ochlodzilam a w nocy skurcze brzuch sie stawial mala szalala ale jakos zasnelam
Dzis tylko odpoczywam nic nierobie ttlko bede siedziec w basenie u nas do srody zapowiadaja straszne upaly do 35 stopni jak przezyc
U nas tez az do piatku po 33 zapowiadaja :( masakra po prostu.

Zrobisz jak uważasz.
Ja bardzo lubię aktywność i byłam aktywna, ale jak gin kazał leżeć to leżałam.
Teraz mam się oszczędzać i się oszczędzam.
Dla dobra dziecka zmieniłam o 180°swoje życie.
Da się, tylko jak wszystko trzeba sobie w głowie poukładać.
Trzymam kciuki, aby u Ciebie było chłodniej.
U mnie upał od rana do wieczora.

Jasne, można się powstrzymać. W niektorych krajach (hiszpania) lekarze zalecają lampkę czerwonego wina do obiadu dla ciężarnych
Ciekawe, czy tamtejsze ciężarne faktycznie się stosują ;-) ;) Mnie jakoś wino odrzuca obecnie na sam zapach, a przed ciążą owszem lubiłam zwłaszcza białe. Swoją drogą jakby być w drugą stronę restrykcyjnym to odpadają lody typu advocat, tiramisu, baton pawełek, cukierki trufle i wszystkie wyroby cukiernicze które mają cokolwiek wspólnego z alko :p
A no i w ogóle czekolada i wszystkie słodycze bo zawierają olej palmowy, który też odradzają w ciąży i tłuszcze trans.
Ja przyznaję się do picia coli zero, a tam, tadam, aspartam, heh

Ciekawe, czy tamtejsze ciężarne faktycznie się stosują ;-) ;) Mnie jakoś wino odrzuca obecnie na sam zapach, a przed ciążą owszem lubiłam zwłaszcza białe. Swoją drogą jakby być w drugą stronę restrykcyjnym to odpadają lody typu advocat, tiramisu, baton pawełek, cukierki trufle i wszystkie wyroby cukiernicze które mają cokolwiek wspólnego z alko :p
A no i w ogóle czekolada i wszystkie słodycze bo zawierają olej palmowy, który też odradzają w ciąży i tłuszcze trans.
Ja przyznaję się do picia coli zero, a tam, tadam, aspartam, heh

Mnie nachodzi często ochota na colę i sobie nie odmawiam wtedy [emoji16] tylko ja piję zwykłą [emoji4]

reklama
Z tym jedzeniem i piciem jest tak ze jak bysmy czytaly sklad i do wszystkiego sie stosowaly to nic niemoglbysmy jesc ani pic bo u nas np pije sie wode prosto z kranu i jak pierwszy raz widzialam jak znajoma holenderka rozrabia mleko dla 4 dniowego bobasa z woda nieprzegotowana myslalam ze ja pogrzalo ale teraz z perspektywy czasu inaczej na to patrze do roku czasu dzieciom dawalam przegotowana wode ale maly poszedl do zlobka jak mial pol roku i tam woda z kranu i nic im niejest zadnych chorob itd
Jesli chodzi o alkohol to niepopadajmy w obled przeciez nikt tu sie nie upija a kazdy ma prawo wyboru chcesz to pijesz lampke wina albo piwo 0.2 %mi w pierszej ciazy strasznie sie chcialo piwa i wypilam male z sokiem i nic sie niestalo

Do góry