reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Kwas foliowy to chyba powinna byc dawka 800ug dla kobiet w ciazy a 400 dla reszty. Tak mi sie wydaje

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde, nie wiedziałam o tym. Aż sprawdzę ile ma mój Femibion. W tamtej tez tylko go brałam ;(

Karolina
Dobrze, że No-spa działa :)
Moze jutro będzie lepiej :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurde, nie wiedziałam o tym. Aż sprawdzę ile ma mój Femibion. W tamtej tez tylko go brałam ;(

Karolina
Dobrze, że No-spa działa :)
Moze jutro będzie lepiej :)

Mi femibion polecil ginekolog , twierdzac ze jest to kwas foliowy doskonaly jesli chodzi o poczatki ciazy I czas staran . Uzyl nawet slowa "z gornej polki "

Wybralam falvit. Ze wzgledu na caly sklad i przedeszystkim jod a bylo 100 % na kwas .. Sprawdze jak wroce
Mam kwas osobno tez

Mi femibion polecil ginekolog , twierdzac ze jest to kwas foliowy doskonaly jesli chodzi o poczatki ciazy I czas staran . Uzyl nawet slowa "z gornej polki "

Mi tez tak mówił :)
Sprawdziłam- ma 400metylowanego kwasu fol.i 400 zwykłego, czyli razem 800 ;) jest dobrze :)

och kurcze dziewczyny co się tu wyrabiało?! :eek: pobieżnie was przeczytałam i włosy mi się najeżyły haha
ja teraz byłam z moją dzieciną u ortopedy bo na bilansie czterolatka nam pan doktor usiłował wmówić że na krzywe nogi :baffled:
a co do wagi to w wieku 6 miesięcy lalka była na 3 centylu i byłyśmy na badaniach w szpitalu... oczywiście zdrowiutka nic się nie działo tylko się na dziecku mamine nerwy odbijały :unsure:
teraz panna ma 4 lata 3 miesiące i waży 15,5 kg a zdrowa jest i bardzo ruchliwa. trzpiot mały nawet na akrobatyke chodzi. czyli po mamusi taki chudzielec bo ja np. potrafiłam na jednej kanapce cały dzień przeżyć i też mi energii nie brakowało :-p taka uroda ;-) ;)

reklama
Do góry