reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

W UK proponują ciężarnym szczepienie przeciw grypie i krztuścowi.

To samo u mnie.
Na grypę proponowali mi już na pierwszej wizycie, a krztusiec chyba dopiero od 28 tc.

Ja po konsultacjach z rodziną i dzieciatymi znajomymi, nie zgodziłam się na szczepienia w ciąży.

Jestem jak najbardziej za szczepieniami. Ale z takimi „ nowościami „ i ilościami to już trochę przesadzają. To jest oczywiście moja osobista opinia. Jedna moja koleżanka stad, była szczepiona w ciąży bliźniaczej na grypę. I mówi ze to była jej pierwsza i jedyna poki co szczepionka przeciwko grypie. Nic jej nie było, dzieci Ok.

reklama
Jutro mam wizytę o 15.30, pewnie polożna znów będzie nalegać na te szczepienia.
Zazdroszczę Ci tych prezentów, ja nie mam tutaj znajomych z dziećmi, więc mamy listę i wszystko od początku do końca kupujemy sami [emoji4]

Wiesz może jak wyliczyć kiedy mogę zacząć urlop macierzynski, bo nie wiem czy ja jestem głupia czy moja managerka. Wyczytałam i wyliczyłam na stronie gov, że trzeba znaleźć niedziele przed przewidywana data i policzyć 11 tyg wstecz i takim oto sposobem wychodzi mi 19 sierpnia a moja managerka wyliczyła mi ze 22 sierpnia.

Zapomniałam kompletnie o tym macierzyńskim. Dałaś już MatB1 pracodawcy?

Ty dobrze wyliczyłas. Płacą ci w tygodniówkach? To jak to jej wyszło na środek tygodnia? Musisz się jej zapytać. Sama nie wie co robi
Ja ostatnio zapomniałam o tą forme zapytac i muszę lecieć do położnych . Chyba tak będzie najpredzej wrrr
Mi też wyszlo że mogę zaczac urlop od 19 sierpnia:)

Zapomniałam kompletnie o tym macierzyńskim. Dałaś już MatB1 pracodawcy?

Ty dobrze wyliczyłas. Płacą ci w tygodniówkach? To jak to jej wyszło na środek tygodnia? Musisz się jej zapytać. Sama nie wie co robi
Ja ostatnio zapomniałam o tą forme zapytac i muszę lecieć do położnych . Chyba tak będzie najpredzej wrrr
Mi też wyszlo że mogę zaczac urlop od 19 sierpnia:)
Mam płacone co miesiąc, zależnie od przepracowanych godzin. To ma znaczenie? Może rzeczywiście ja źle liczę.

Witajcie gratulacje za wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Wczoraj byłam ja i wszystko ok.Po krzywej z poniedziałku rękami ruszać nie mogę krew nie chciała w ogóle lecieć pierwszy raz mi się to przytrafiło i tak mi kłuli i grzebali że mam sińce plus rozlaną krew...obrzydliwe.
Dziewczyny u mnie od trzech dni leje i końca nie widać gdzie te lato :wściekła/y:
Miłego dnia może u Was słoneczko świeci :tak:

Witajcie gratulacje za wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Wczoraj byłam ja i wszystko ok.Po krzywej z poniedziałku rękami ruszać nie mogę krew nie chciała w ogóle lecieć pierwszy raz mi się to przytrafiło i tak mi kłuli i grzebali że mam sińce plus rozlaną krew...obrzydliwe.
Dziewczyny u mnie od trzech dni leje i końca nie widać gdzie te lato :wściekła/y:
Miłego dnia może u Was słoneczko świeci :tak:
To my chyba podobne regiony, bo u nas juz 4 dzien leje :/ ale niby weekend ma byc juz ladny, wiec juz niedlugo. Ja dzis zrobilam juz sobie TSH, a krzywa i reszte badan planuje zrobić 30 lipca.

To my chyba podobne regiony, bo u nas juz 4 dzien leje :/ ale niby weekend ma byc juz ladny, wiec juz niedlugo. Ja dzis zrobilam juz sobie TSH, a krzywa i reszte badan planuje zrobić 30 lipca.
Tez planuje krzywą 30.07 wiec będziemy siedzieć razem [emoji6] u mnie też pada czwarty dzień i chyba to już w całej Polsce tak jest... ale przynajmniej jest czym oddychać!
Miłego dnia dziewczyny![emoji4]

Ja właśnie czekam w labo na pobranie. Mi akurat pasuje to ochłodzenie. Od jakiegoś czasu mam duszności. Co się dziwić jak Mały tak wysoko. Z córka tego nie miałam.

reklama

U mnie na szczęście teraz nic nie zlecił z badań wszystkie na szczęście mam a jak by przyszło mnie teraz kłuć to z palca bo ręce zajęte sińcami :D
No właśnie pewnie kiedyś był temat kto gdzie mieszka,w tabelce od Pati mało osób wpisanych a jak są to tylko z województwa.Ja do 18 roku mieszkałam w Łabędach(koło Gliwic) rodzice wybudowali się i przeprowadziliśmy się do Bystrej(Bielsko-Szczyrk kierunek) 8 lat temu wybudowaliśmy się w Bielsku Białej i tu mieszkamy ;)
Tak w skrócie moja historia:wink:
Mało z Nas ze śląska chyba ?

Do góry