reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

W UK proponują ciężarnym szczepienie przeciw grypie i krztuścowi.

To samo u mnie.
Na grypę proponowali mi już na pierwszej wizycie, a krztusiec chyba dopiero od 28 tc.

Ja po konsultacjach z rodziną i dzieciatymi znajomymi, nie zgodziłam się na szczepienia w ciąży.

Jestem jak najbardziej za szczepieniami. Ale z takimi „ nowościami „ i ilościami to już trochę przesadzają. To jest oczywiście moja osobista opinia. Jedna moja koleżanka stad, była szczepiona w ciąży bliźniaczej na grypę. I mówi ze to była jej pierwsza i jedyna poki co szczepionka przeciwko grypie. Nic jej nie było, dzieci Ok.

reklama
Jutro mam wizytę o 15.30, pewnie polożna znów będzie nalegać na te szczepienia.
Zazdroszczę Ci tych prezentów, ja nie mam tutaj znajomych z dziećmi, więc mamy listę i wszystko od początku do końca kupujemy sami [emoji4]

Wiesz może jak wyliczyć kiedy mogę zacząć urlop macierzynski, bo nie wiem czy ja jestem głupia czy moja managerka. Wyczytałam i wyliczyłam na stronie gov, że trzeba znaleźć niedziele przed przewidywana data i policzyć 11 tyg wstecz i takim oto sposobem wychodzi mi 19 sierpnia a moja managerka wyliczyła mi ze 22 sierpnia.

Zapomniałam kompletnie o tym macierzyńskim. Dałaś już MatB1 pracodawcy?

Ty dobrze wyliczyłas. Płacą ci w tygodniówkach? To jak to jej wyszło na środek tygodnia? Musisz się jej zapytać. Sama nie wie co robi
Ja ostatnio zapomniałam o tą forme zapytac i muszę lecieć do położnych . Chyba tak będzie najpredzej wrrr
Mi też wyszlo że mogę zaczac urlop od 19 sierpnia:)

Zapomniałam kompletnie o tym macierzyńskim. Dałaś już MatB1 pracodawcy?

Ty dobrze wyliczyłas. Płacą ci w tygodniówkach? To jak to jej wyszło na środek tygodnia? Musisz się jej zapytać. Sama nie wie co robi
Ja ostatnio zapomniałam o tą forme zapytac i muszę lecieć do położnych . Chyba tak będzie najpredzej wrrr
Mi też wyszlo że mogę zaczac urlop od 19 sierpnia:)
Mam płacone co miesiąc, zależnie od przepracowanych godzin. To ma znaczenie? Może rzeczywiście ja źle liczę.

Witajcie gratulacje za wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Wczoraj byłam ja i wszystko ok.Po krzywej z poniedziałku rękami ruszać nie mogę krew nie chciała w ogóle lecieć pierwszy raz mi się to przytrafiło i tak mi kłuli i grzebali że mam sińce plus rozlaną krew...obrzydliwe.
Dziewczyny u mnie od trzech dni leje i końca nie widać gdzie te lato :wściekła/y:
Miłego dnia może u Was słoneczko świeci :tak:

Witajcie gratulacje za wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
Wczoraj byłam ja i wszystko ok.Po krzywej z poniedziałku rękami ruszać nie mogę krew nie chciała w ogóle lecieć pierwszy raz mi się to przytrafiło i tak mi kłuli i grzebali że mam sińce plus rozlaną krew...obrzydliwe.
Dziewczyny u mnie od trzech dni leje i końca nie widać gdzie te lato :wściekła/y:
Miłego dnia może u Was słoneczko świeci :tak:
To my chyba podobne regiony, bo u nas juz 4 dzien leje :/ ale niby weekend ma byc juz ladny, wiec juz niedlugo. Ja dzis zrobilam juz sobie TSH, a krzywa i reszte badan planuje zrobić 30 lipca.

To my chyba podobne regiony, bo u nas juz 4 dzien leje :/ ale niby weekend ma byc juz ladny, wiec juz niedlugo. Ja dzis zrobilam juz sobie TSH, a krzywa i reszte badan planuje zrobić 30 lipca.
Tez planuje krzywą 30.07 wiec będziemy siedzieć razem [emoji6] u mnie też pada czwarty dzień i chyba to już w całej Polsce tak jest... ale przynajmniej jest czym oddychać!
Miłego dnia dziewczyny![emoji4]

Ja właśnie czekam w labo na pobranie. Mi akurat pasuje to ochłodzenie. Od jakiegoś czasu mam duszności. Co się dziwić jak Mały tak wysoko. Z córka tego nie miałam.

reklama

U mnie na szczęście teraz nic nie zlecił z badań wszystkie na szczęście mam a jak by przyszło mnie teraz kłuć to z palca bo ręce zajęte sińcami :D
No właśnie pewnie kiedyś był temat kto gdzie mieszka,w tabelce od Pati mało osób wpisanych a jak są to tylko z województwa.Ja do 18 roku mieszkałam w Łabędach(koło Gliwic) rodzice wybudowali się i przeprowadziliśmy się do Bystrej(Bielsko-Szczyrk kierunek) 8 lat temu wybudowaliśmy się w Bielsku Białej i tu mieszkamy ;)
Tak w skrócie moja historia:wink:
Mało z Nas ze śląska chyba ?

Do góry