reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny jestem po wizycie, wszystko jest w porządku, córcia waży już 511 g i leży sobie w poprzek, trochę zwinięta w kłębek [emoji6]
Na twardnienia brzucha dostałam magnes z b6 2×2 tabletki i wtedy jak czuje taki twardszy brzuch to mam się położyć i odpocząć. Na szczęście szyjka jest dluga ma prawie 5 cm więc wszystko jest dobrze [emoji4]

reklama
Dziewczyny,
Czy wiecie co zrobić gdy w czasie zwolnienia trzeba zmienić miejsce pobytu?
Dowiedziałam się dzisiaj, że nie mogę zostać w mieszkaniu w czasie zaplanowanego remontu - łazienka będzie całkowicie niedostępna :(
Powinnam wysłać im jakieś zawiadomienie?
Mi ostatnie L4 kończyło się w trakcie przeprowadzki, tak że ostatni tydzień zwolnienia przebywałam już w innym miejscu. Mówiłam wtedy lekarzowi, że będę przebywać w innym miejscu to kazała się tym nie przejmować. Mówiła, że nieraz się zdarzy, że ktoś z jakiegoś powodu nagle musi zmienić miejsce pobytu i żebym nic z tym nie robiła.

ja uzywałam:

gazików leco do pępka, ładnie wysuszają i odkażają

linomag zielony do pupy
żel babydream do mycia
woda morska do nosa
warto kupić też katarek do odkurzacza
laktator elektryczny lovi
wit d z pompką

wkladki laktacyjne lansinoh z tej samej firmy lanolinę do sutków

W końcu mam internet w telefonie i sprawny tel. Syn mi moim rzucił i miałam kilka dni
Dziewczyny,
Czy wiecie co zrobić gdy w czasie zwolnienia trzeba zmienić miejsce pobytu?
Dowiedziałam się dzisiaj, że nie mogę zostać w mieszkaniu w czasie zaplanowanego remontu - łazienka będzie całkowicie niedostępna :(
Powinnam wysłać im jakieś zawiadomienie?
zadzwoń na infolinię zus, na pewno powiedzą co zrobić

Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Cześć dziewczyny ! Chyba zaczne zaglądać częściej w końcu bo wczoraj dostałam l4 gdyż łożysko mam nisko... Co prawda w normie jeszcze ale pani doktor kazała sie oszczędzać.Dziś jeszcze jestem w pracy ale od poniedziałku mam wolne i nie mam pojęcia co ja bede robić z czasem [emoji33]

Na pewno coś sobie znajdziesz :) Po pierwsze rano nie będziesz musiała wstać do pracy :) więc pośpisz i już mam czas dobrze wykorzystany :) Po drugie ładnie będziesz ogarniać forum hahaah Po trzecie co miałaś do zrobienia w domu to zrobisz i to na spokojnie! Po trzecie dobra książka i deser! :) Po czwarte kompletowanie wyprawki, sprawdzanie opinii, oglądanie na żywo - na spokojnie ;) Po piąte - leniuchowanie, a co! :-D:p Korzystaj!

Muszę Cię popytać bo widzę, że masz takie podejście do kosmetyków dla dziecka jak ja, tylko że Ty masz jeszcze doświadczenie :happy:.
Czy stosowałaś jakieś oliwki jeżeli tak to które? Jakie chusteczki nawilżające do pielęgnacji pupy przy przewijaniu? Jak często kompałaś?
W Internecie jest masę artykułów na ten temat ale większość sponsorowanych.
Pewnie kiedyś już o tym pisałaś ale ciężko to znaleźć przy tylu wpisach :-p.

Link do: Analizy dla dzieci | Sroka o....
Super strona :)

Dziewczyny jestem po wizycie, wszystko jest w porządku, córcia waży już 511 g i leży sobie w poprzek, trochę zwinięta w kłębek [emoji6]
Na twardnienia brzucha dostałam magnes z b6 2×2 tabletki i wtedy jak czuje taki twardszy brzuch to mam się położyć i odpocząć. Na szczęście szyjka jest dluga ma prawie 5 cm więc wszystko jest dobrze [emoji4]

Gratuluję zdrowej córci :) Powoli przekraczamy pól kilograma, niedługo kilogram :o Później dwa i z górki! :szok::cool2:

Ja myślę, że postąpiłby nieuczciwie nie mówiąc o tym, zwłaszcza, że z tego co zrozumiałam nie jest lekarzem prowadzącym?

Moja lekarka na wczorajszej rutynowej wizycie oglądała serduszko bardzo długo i właśnie nie powiedziała mi dlaczego, tylko że nie wszystko widzi. To nie było jeszcze połówkowe, ale i tak czuję się z tą niewiedzą nie najlepiej, bo chociaż staram się być spokojną to i tak różne scenariusze przychodzą do głowy...

Nie chodziło mi o zatajanie bo do tego nie miałby prawa. A o diagnoze nieprawidlowosci na podstawie niepełnego obrazu.

U ciebie jak i u mnie lekarka nie wszystko widziała że względu na pozycje dziecka co nie musi oznaczać nieprawidlowosci w budowie serca czy jego pracy i jak się doinformowalam wiele moich kolezanek mialo powtorne usg podobna sytuacja choc mi czy z synem czy z córka się to nie przYtrafilo .wiem ze czLowiek swoje myśli ale lepiej miec diagnoaze oparta na bardzo dobrym obrazie. postaraj się myśleć jak najbardziej pozytywnie

Hej ja ostatnio sporo działam. Zrobiłam trochę kompotu z wiśni ,kilka takich dżemów do ciasta. Dziś pierwszy raz robiłam zupę grochową bo z natury robiła zupy tesciowa . Teraz jest w szpitalu więc mam pole do popisu. Jestem już padnięta dziś. Wieczorem mam imprezę z pracy bo jedna pracownica odchodzi. Muszę odpocząć się trochę ogarnąć i mogę lecieć do ludzi

Polecam i polecają chusteczki z velvet błękitne podobno nie zawierają nic szkodliwego ,wszystko naturalne:)
Byla kiedyś tu taka strona podana na której było objaśnione co znajduje się w składzie chusteczek i które są najlepsze jakościowo:)
Srokao ;)
Poleccie dziewczyny jakaś lekka i przyjemna książkę do poczytania.
50 twarzy Greya [emoji23]
Czy wy też się w ciąży szybciej irytujecie????????? :szok::wściekła/y::angry:
Masakra, może i pierdoła, ale tak mam, że szybko się wkurzam..... Pod tym względem chyba lepiej się w domu w 4ścianach zamknąć :sorry::rofl:
Tak, tak, tak! Dzieki Bogu ze noe jestem sama! [emoji23]

reklama
Polecam i polecają chusteczki z velvet błękitne podobno nie zawierają nic szkodliwego ,wszystko naturalne:)
Byla kiedyś tu taka strona podana na której było objaśnione co znajduje się w składzie chusteczek i które są najlepsze jakościowo:)

ja je kupiwałam i są ok, ale wole pomaranczowe babydream, wg sroki też są ok.

Do góry