reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja to kupie mydełko do ciałka babydream jak pamiętam bądź z hippa . Miały czarne włoski :) nie potrzebowałam osobno szamponu
A oczka przegotowaną woda będę przemywać jak wcześniej

Johnsona nie polecam sziet

W ogóle jak najmniej kosmetyków tym lepiej . Tym bardziej bez konserwantow

Muszę Cię popytać bo widzę, że masz takie podejście do kosmetyków dla dziecka jak ja, tylko że Ty masz jeszcze doświadczenie :happy:.
Czy stosowałaś jakieś oliwki jeżeli tak to które? Jakie chusteczki nawilżające do pielęgnacji pupy przy przewijaniu? Jak często kompałaś?
W Internecie jest masę artykułów na ten temat ale większość sponsorowanych.
Pewnie kiedyś już o tym pisałaś ale ciężko to znaleźć przy tylu wpisach :-p.

reklama
Ja to kupie mydełko do ciałka babydream jak pamiętam bądź z hippa . Miały czarne włoski :) nie potrzebowałam osobno szamponu
A oczka przegotowaną woda będę przemywać jak wcześniej

Johnsona nie polecam sziet

W ogóle jak najmniej kosmetyków tym lepiej . Tym bardziej bez konserwantow
Ja juz się zaopatrzylam w kosmetyki babydream na ostatnim urlopie w Polsce, tez czytałam, że mają dobre składy a cena super. Do pupy kupiłam bepanthen ale mam zamiar używać tylko jak coś tam się będzie pojawiać. Nie wiedziałam nawet ze woda przegotowana będzie dobra do przemywania oczek, dobrze, że jest to forum [emoji4]

Hello[emoji39]
Przy pierwszym synku nakupowalam kosmetyków do pielęgnacji a znajoma położna poradziła żebym myła go tylko mydłem, ciałko i wlosy i to u nas się to sprawdziło. Teraz też od mydełka zacznę, a w razie czego coś się dokupi. Mój miał trądzik niemowlęcy, ale na to lekarstwa nie ma, musi samo zejść. Pupci w ogóle nie smarowałam, chociaż Alantan był w pogotowiu. Jedynie pamiętam co go haggisy odparzaly to wtedy maść poszła w ruch.
Przespałam się z tym i jakoś tak dziś już mi lepiej , lżej. Czuje, że będzie dobrze . Musi być! [emoji4]Poza tym nie ma co martwić mojej kruszynki [emoji4]
I zobaczysz że będzie wszystko ok i bo inaczej być nie może [emoji256] trzymam mocno kciuki [emoji4]
Dzień dobry, chciałabym się przywitać na forum listopadowych mamusiek. Dziewczyny - muszę się przyznać, że jestem z Wami właściwie od lutego. Ciekawe wpisy i wiele fajnych pomysłów mi podsunęłyście, także bardzo Wam dziękuję.
Termin mam na 15.11, czekam teraz na połówkowe USG w przyszłym tygodniu (przeczucie, że chłopiec). Nie śledziłam wszystkich Waszych wpisów, także pytanie czy któraś z Was ma chorobę Hashimoto?
Witam, myślę że takich mamuś podczytujacych jest wiele więcej[emoji3]
Dzień dobry [emoji4] Ja dziś wizytuje i właśnie czekam na swoją kolej w poczekalni [emoji6]
Powodzenia [emoji4]

Cześć dziewczyny ! Chyba zaczne zaglądać częściej w końcu bo wczoraj dostałam l4 gdyż łożysko mam nisko... Co prawda w normie jeszcze ale pani doktor kazała sie oszczędzać.Dziś jeszcze jestem w pracy ale od poniedziałku mam wolne i nie mam pojęcia co ja bede robić z czasem [emoji33]
Ja zaczynam urlop juz za 3 tygodnie, mam nadzieje, ze chociaż pogoda w miarę się utrzyma do jesieni żeby można było pospacerować, bo u nas w Szkocji to zazwyczaj deszczowo. Tez się zastanawiam co będę robić z wolnym czasem [emoji3]

Jak chcesz zostać i się udzielać to mogę wpisać cię do tabelki, chcesz?;)
A do tej pory bobas się jeszcze nie ujawnił? nawet podejrzenia nie było? czasami tak lepiej, bo jak się za wcześnie pozna to później lekarze czasami zmienają zdanie, jak widać było u nas na forum w kilku przypadkach :)

Nie chciałam cię urazić, jak to to odebrałaś to przepraszam :( :sorry:
Po prostu tak mi się nasunęło, bo jak piszesz, każda pisze o własnych doświadczeniach, to napisałam o swoich i tyle :) Ale i mam i dzieci, tyle opinii, także spoko :) :yes:

Absolutnie nie nawet tak nie myśl ja nie z tych co się urażają...Nie odebrałam tego negatywnie ;)
Każda z Nas coś używa nie da się tylko samą wodą pielęgnować i każdy pisze własne doświadczenia :tak: Co by człowiek nie używał wszędzie chemia w jednych mniej w drugich więcej ...
Był już kiedyś temat chusteczek do przecierania też były różne zdania tak jak piszesz ile mam tyle opinii.
Po to jest forum aby wymieniać się między innymi informacjami :wink:
Dziś mam wolne sprzątam dom, syn u dziadków to działam pełną parą...Fajnie bo mogę dziś Was poczytać na bieżąco.

Dziewczyny,
Czy wiecie co zrobić gdy w czasie zwolnienia trzeba zmienić miejsce pobytu?
Dowiedziałam się dzisiaj, że nie mogę zostać w mieszkaniu w czasie zaplanowanego remontu - łazienka będzie całkowicie niedostępna :(
Powinnam wysłać im jakieś zawiadomienie?

Moja lekarka na wczorajszej rutynowej wizycie oglądała serduszko bardzo długo i właśnie nie powiedziała mi dlaczego, tylko że nie wszystko widzi. To nie było jeszcze połówkowe, ale i tak czuję się z tą niewiedzą nie najlepiej, bo chociaż staram się być spokojną to i tak różne scenariusze przychodzą do głowy...
Mi też tak zrobiła lekarka, do której poszłam jednorazowo. Patrzyła na serce dłuższy czas, po czym zapytała mnie czy na prenatalnych było wszystko ok i kiedy mam połówkowe. Wtedy mnie to nie zaniepokoiło, więc nie zapytałam o co chodzi. Dopiero w domu wydało mi się to podejrzane. Staram się o tym nie myśleć, ale pewnie z 2 dni przed usg połówkowym włączy mi się stres. Mam we wtorek. Kiedy Ty masz?

Cześć dziewczyny ! Chyba zaczne zaglądać częściej w końcu bo wczoraj dostałam l4 gdyż łożysko mam nisko... Co prawda w normie jeszcze ale pani doktor kazała sie oszczędzać.Dziś jeszcze jestem w pracy ale od poniedziałku mam wolne i nie mam pojęcia co ja bede robić z czasem
emoji33.png
Ja myślałam, że będę mogła pracować w domu, ale jednak nie da się tego zorganizować. I też mnie zniechęcenie ogarnęło. Kursów doszkalających też nie mogę robić na L4. Przy remoncie domu nic nie zrobię, na wyjazd żaden nie jedziemy. Co mam robić na tej wsi... Basen bym kupiła do ogródka to u rodziców nie ma na niego miejsca. A Ty masz jakieś pomysły na wolny czas?

reklama
Cześć dziewczyny ! Chyba zaczne zaglądać częściej w końcu bo wczoraj dostałam l4 gdyż łożysko mam nisko... Co prawda w normie jeszcze ale pani doktor kazała sie oszczędzać.Dziś jeszcze jestem w pracy ale od poniedziałku mam wolne i nie mam pojęcia co ja bede robić z czasem [emoji33]
Też mam nisko łożysko, ale dwóch lekarzy powiedziało mi, że mam się tym zupełnie nie przejmować. Jeden powiedział, że nie zasłania ujścia, więc wszystko w porządku, a drugi, że jest jeszcze dużo czasu i może jeszcze się poprzesuwać, więc jest za wcześnie traktować to jako problem.

Do góry