reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny gratulacje za wizyty super wiadomości ;)

Że niby na sali porodowej miałaś pielgrzymkę rodzin oO gdzie to tak robią? Lol
Pielgrzymki bardzo dobrze powiedziane :tak:Było Nas 6 rodzących jedna sala rodzinna a 4 kobiety z osobami towarzyszącymi.Pozostała trójka na wspólnej sali i mieliśmy biwak :surprised:

Ja mam dość blisko do producenta baby design, ale oni jak na złość nie prowadzą u siebie sprzedaży. Życzę, żeby się wózek dobrze sprawował :)

To ja bym się ZUSem nie przejmowała :)

Wózek bardzo fajny my też taki mamy gondola cieplejsza niż w pozostałych spacerówka fajna mój syn który ma 104 cm.jeszcze czasem lubi powozić dupcie i bez problemu mieści się w nim.Śpiworek który jest w zestawie to jest do spacerówki.Wózek jest u dziadków teren górzysty i bez problemu zdaje swoją rolę :tak: Spacerówka lekka prosta do składania jak to mówię do auta zakupiliśmy Espiro i również syn jeszcze się w niej mieści ;)

Czytam o Waszych różnych dolegliwościach i współczuję ale trzymam kciuki aby szybko odeszły w zapomnienie :)
Trzymam kciuki kto dziś jeszcze wizytuję i miłego dnia.

reklama
Dziewczyny znowu mam zle myslii... juz nie umiem ich odganiac.. ze cos sie stanie znowu. Boze. Wszystko jest ok, a ja mam ciagle mysli, ze jednak cos I niedlugo umre.. znowu mam ta glupia nerwice I depresje. Oststnio wie poplakalam z, nerwow I stwierdzilam, ze lepiej jakby mnie nir bylo...

Hej kurcze malo czasu ... Mialam też troche dola wiec musialam sie z tad troche wymiksować . u mnie niestety potwierdze jedynie samotne macierzynstwo. Niedoszla tesciowa wygrala. Bardzo napsula miedzy nami. Nie chce opowiadac szczegolow. Ale final jest taki ze nie mamy ze soba kontaktu . zapadl sie pod ziemie. Zlozylam sprawe do sadu czeka mnie ustalabie ojcostwa . nie mam co liczyc na niego . wszystko musze organizowac sama. Ciezko jest sie cieszyc kiedy na glowie tyle problemow. Nie umialam pisac i cieszyc sie z wami kiedy u mnie same nieszczescia. Do tego moj nikos podczas wakacji z tata mial dziwny incydent jakis potworny atak bólu glowy. Wyladowal w szpitalu za granica . teraz wraca staramy sie zalatwic mu szpital i pobyt na neurologi by zrobili mu wszelkie badania. Podczytuje was.. Jestem tylko troche z oddali bo mam tak duzo na glowie ze ciezko to ogarnac
Dasz rade, lepiej samej wszystko ogarnac niz uzerac sie w zwiazku bez przyszlosci. Czasami chocbysmyy stawali na głowie, nie da sie inaczej. Powodzenia! :)

A jeslibedzie to w normie to co moze oznaczax ta niska hemoglobina? Mialam wuzsza na poczatku ciazy 11,7 I lekarz juz dal I tak spadlq wiec nie wiem

U mnie też spada, to normalne w ciąży. A to żelazo ile mg w tabletce.

Coś takiego znalazłam:
Prawidłowa hemoglobina w ciąży może zatem mieć wartość 11 g/dl (6,8 mmol/l) w pierwszym trymestrze oraz 10,5 g/dl (6,5 mmol/l) w drugim i trzecim trymestrze. Wynika to z fizjologicznego spadku poziomu żelaza, a tym samym – zaburzenia syntezy hemoglobiny.

Ale to nie ma znaczenia. Alkoholik zawsze ma jakieś pretensje. Nie będzie pić już dłuższy czas to możecie porozmawiać, tak szkoda czasu, naprawdę. A ty jako siostra alkoholików jesteś współuzależniona...I stąd te myśli właśnie, że głupio nie zaprosić, że może to twoja wina, może czegoś nie robisz...itp. Nieprawda. Alkoholik musi naprawić swoje życie, musi chcieć zmiany, a nie żądać od innych, żeby to zrobili za niego albo zrzucać winę na innych - co jest dość popularne u nich. Więc się najlepiej odciąć i nie przejmować... :tak:

@Roksi98
Ha! mnie też czasami boli pęcherz, łojej! a dlaczego?? Bo siedzę w pracy i chłeptam tę wodę i chłeptam, i siku mi się chce... ale nie pójdę od razu tylko coś skończę, za chwilę...I jak wstanę!!!!!!!!:o To biegusiem później :) :laugh2: No i boli :) Ale swoją głupotą się nie przejmuję...Spróbuj zająć głową czymś innym, wyniki masz dobre, bierzesz antybiotyk... jak ci się nastrój poprawi to i apetyt wróci - założę się!:yes:

Ha tez tak mam. Jak się czymś zamartwiam to brak apetytu hehe ale teraz już nie myślę tylko o sobie także
Staram sie, ale siedze sama w domu I nieraz nie potrafie. Ja mam lek przed smiercia I przed chorobami.

Ciężko jest pomóc osobie która słuchajac lekarza.. czytają co mają do powiedzenia forumowiczki i tak idziesz swoim tokiem myślenia .
Staraj się odżywiać zdrowo . Bo inaczej wyniki będą się pogarszać a chyba nie zależy ci na tym by na wszystko łykać pigulki ?
Poza tym właśnie normy dla kobiet w ciąży się inne

Normalnie potrzebujesz jakiegoś wsparcia. Psychologa bo sobie szkodzisz dziewczyno takim myśleniem :(

U mnie też spada, to normalne w ciąży. A to żelazo ile mg w tabletce.

Coś takiego znalazłam:
Prawidłowa hemoglobina w ciąży może zatem mieć wartość 11 g/dl (6,8 mmol/l) w pierwszym trymestrze oraz 10,5 g/dl (6,5 mmol/l) w drugim i trzecim trymestrze. Wynika to z fizjologicznego spadku poziomu żelaza, a tym samym – zaburzenia syntezy hemoglobiny.
80mg
Le no to nie mam az takiej tragicznej, ale brac musze.

reklama
Do góry