Cześć dziewczyny
dopiero znalazłam to forum i pomyślałam że spróbuję się przyłączyć do wspólnych oczekiwań. mam nadzieję, że mnie przyjmiecie mimo że tak późno. Sam temat postaram się nadrobić od początku, żeby Was wszystkie poznać
Ja 9 listopada spodziewam się córeczki. Mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża. Ciążę prowadzę na NFZ i jak dotąd jestem (o dziwo
) zadowolona.We wtorek miałam USG połówkowe (u lekarki poleceonej przez moją prowadzącą) - malutka rozwija się ok, wszystko jest jak trzeba, ale okazało się ze mam pępowinę dwunaczyniową
trochę się zmartwiłam, tym bardziej że lekarz na pierwszym badaniu prenatalnym nie stwierdził tej nieprawidłowości, twierdził że jest trójnaczyniowa czyli prawidłowa. Sama lekarka (dość niemiła zresztą i wyjątkowo oszczędna w odpowiedziach na wątpliwości
) stwierdziła, że tak wcześnie tego się nie ocenia i po badaniu skierowała nas na echo serduszka w 24 tygodniu, powiedziała, że zazwyczaj wszystko jest ok jeśli nie ma (a u nas nie ma) dodatkowych wad. Dziś idziemy jeszcze na prywatna wizytę do ginekologa, mam nadzieję, że mnie uspokoi. uff, tyle na razie o mnie i mojej malutkiej Lili...