reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć dziewczyny nie pisałam bo ślub potem poprawiny i ostatecznie poniedziałek na formalności, prezenty itp:)
Slub super ,pierwszy taniec się udał, goście się świetnie bawili oraz jedzonko smaczne :)
Ja sama biegałam i przez 6 ostatnich dni nie miałam chwili żeby jesc i wręcz glodowalam:)
Ogólnie tańczyłam, wręcz skakalam, na szpilkach potem boso i w nd nóg nie czułam bo tak popuchly:)
Ale przeżyłam, prezenty nas bardzo satysfakcjonuja, poprawiny sama rodzina i kończyło się jedzenie z ślubu bo tyle zostało:)
I jestem szczęśliwa mężatką:)
W czwartek jedziemy nad morze do Wladka:)
Ostatnio też czułam pelzanie ale od kilku dni nie było na to czasu i zapomniałam o takich sprawach:)
Zaraz trzeba się pakować i jadem na wakacje:)
Ubranek 56 mam kilka sztuk kaftanikow oraz spodenek czapeczki i body kilka sztuk i tyle :)
Zaczynam myśleć że ta dziolszka to moje dziecko, oswajam się z tym :)
Choć mam nadzieję ...że to się zmieni ale już bez ciśnienia:)
Obecnie 17t3d i jedziemy dalej :)
9 lipca wizyta u gin zwykła, a 12 prenatalne :)

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!

reklama
Cześć dziewczyny nie pisałam bo ślub potem poprawiny i ostatecznie poniedziałek na formalności, prezenty itp:)
Slub super ,pierwszy taniec się udał, goście się świetnie bawili oraz jedzonko smaczne :)
Ja sama biegałam i przez 6 ostatnich dni nie miałam chwili żeby jesc i wręcz glodowalam:)
Ogólnie tańczyłam, wręcz skakalam, na szpilkach potem boso i w nd nóg nie czułam bo tak popuchly:)
Ale przeżyłam, prezenty nas bardzo satysfakcjonuja, poprawiny sama rodzina i kończyło się jedzenie z ślubu bo tyle zostało:)
Ostatnio też czułam pelzanie ale od kilku dni nie było na to czasu i zapomniałam o takich sprawach:)
Ubranek 56 mam kilka sztuk kaftanikow oraz spodenek czapeczki i body kilka sztuk i tyle :)

Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia :)

Wczoraj widziałam same udane wizyty, więc gratulacje dla Was dziewczyny :) Żaneta tylko trafiła na jakąś dziwną lekarkę, ale przynajmniej powiedziała, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Ja dzisiaj idę na regularną wizytę, usg pewnie nie będzie, bo tydzień temu było połówkowe. Ale teraz ma mi zlecić krzywą cukrową no i jeszcze podanie leku. Chodzi o to, że mam minusową grupę krwi. Z pierwszą córką zbadali jej krew po porodzie no i wyszło jej plus, więc dostałam zastrzyk w tyłek. Teraz lekarka powiedziała, że kiedyś to było odpłatne (300zł), a już nie jest i już w czasie ciąży kiedy krew się miesza można mi podać lek. Czy któraś z Was tak miała w przeszłości bądź będzie miała?

Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny.

A ja tak o jedzeniu, bo dziś oglądałam kulinarny program i był łosoś wędzony i język mi mało nie odleciał, ale właśnie zdania są podzielone.
Wiem, że rybę smażoną, gotowaną jak najbardziej można, że surowej nie wolno.
A wędzone?
U Nicoli na blogu nie znalazłam info o wędzonych.
Oczywiście na razie hipotetycznie, bo jestem świeżo po biegunce.
Czy wiecie coś na ten temat?
Wedzonych nie wolno niestety a ja tak lubie makrele wedzona mmmm

Wczoraj widziałam same udane wizyty, więc gratulacje dla Was dziewczyny :) Żaneta tylko trafiła na jakąś dziwną lekarkę, ale przynajmniej powiedziała, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Ja dzisiaj idę na regularną wizytę, usg pewnie nie będzie, bo tydzień temu było połówkowe. Ale teraz ma mi zlecić krzywą cukrową no i jeszcze podanie leku. Chodzi o to, że mam minusową grupę krwi. Z pierwszą córką zbadali jej krew po porodzie no i wyszło jej plus, więc dostałam zastrzyk w tyłek. Teraz lekarka powiedziała, że kiedyś to było odpłatne (300zł), a już nie jest i już w czasie ciąży kiedy krew się miesza można mi podać lek. Czy któraś z Was tak miała w przeszłości bądź będzie miała?

Ja tez mialam anty d w kazdej ciazy i przy porodzie

czesc dziewczyny moze ktoras mi pomoze :) dostalam wezwanie do sadu w sprawie odszkodowania z wyniku wypadku przy pracy. Chialam sie zapytac co oznacza " STAWIENNICTWO OSOBISTE POD RYGOREM POMINIECIA DOWODU PRZESLUCHANIA" Pojsc to pojde ale czy ja bede przesluchiwana czy moj adwokat?? w sumie to jego aplikant ma byc ze mna. Kurcze sam wypadek ma ze 4 lata juz wywalczylam odszkodowanie z zusu za 5% z 10 % uszerbku na zdrowiu teraz do firmy sie dobralam zeby mi zaplacili za ten uszczerbek... adwokat juz rok temu wyslal im pismo ale oni nic kompletnie z tym nie zrobili dlatego skoczylo sie w sadzie. POMOZCIE BLAGAM !!!!!

Ja kupuje kompletów (śpiochy+kaftanik+koszulka) na 62 6 kompletów, na 68 6 kompletów. Po co Ci więcej.
Jeszcze jak chcesz możesz pajace kupić i body kilka sztuk i mi starczy.

Naprawdę? Na 68 tylko 6kompletow?[emoji33] ja rozumiem mało na 56 i trochę na 62, pewnie, bobasy szybko rosną... ale mój miał 54jak się urodził i choć przybierał bardzo szybko i na długość i wagowo, to wydaje mi sie, że z rozmiaru 68 już tak szybko nie wyrósł jak z tamtych.. No a 6kompletow dla mnie na np.dwa miesiące to trochę mało..[emoji28][emoji5] moze już zapomniałam jak to było... ale nie kojarzę, żebym miała ciuszki, których nie ubrał w ogóle, za to pamietam, że musiałam często prac, a wcale ciuchów mało nie miałam [emoji5]pewnie dałabym rade z 6kompletami ale pralabym 2razy dziennie, żeby sie sie stresować, że zabraknie mi w co go ubrać [emoji3]

Dziewczyny, a jak to jest? Bo mi lekarz kazal przyjsc na polowkowe miedzy 22-24tc

Teoretycznie można, ale jak pisała Koka, w rachubę wchodzą też inne czynniki... i najlepiej robić do 22+6[emoji5]

Ta krzywa cukrowa to pamiętaj, że w skończonym 24tygodniu się robi, czyli najlepiej najwcześniej 24+0 [emoji5]
Co do zastrzyku to się nie wypowiem, bo nie znam tematu [emoji53]

Dziewczyny, a moze poprosimy ladnie dite zeby edytowala liste i dopisala plec i ewentualnie imiona dzieci bez tych przeczuc bo sie gubie [emoji14]

Nie ma problemu [emoji5] ale wiesz, że na 1stronie jest link do excela i tam można uzupełniać płeć stwierdzona i przeczucie, ale chyba mało dziewczyn uzupełniło... [emoji53][emoji20] mogę to co tam jest przenieść w moją tabelkę -nie ma sprawy [emoji28][emoji4]ale dopiero w poniedziałek w mój comeback do pracy [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama

Gratuluję [emoji3] super, że ten wielki dzień ci się wspaniałe udał [emoji3] życzę równie udanej podróży poślubnej [emoji16][emoji38][emoji2]

Do góry