reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć dziewczyny nie pisałam bo ślub potem poprawiny i ostatecznie poniedziałek na formalności, prezenty itp:)
Slub super ,pierwszy taniec się udał, goście się świetnie bawili oraz jedzonko smaczne :)
Ja sama biegałam i przez 6 ostatnich dni nie miałam chwili żeby jesc i wręcz glodowalam:)
Ogólnie tańczyłam, wręcz skakalam, na szpilkach potem boso i w nd nóg nie czułam bo tak popuchly:)
Ale przeżyłam, prezenty nas bardzo satysfakcjonuja, poprawiny sama rodzina i kończyło się jedzenie z ślubu bo tyle zostało:)
I jestem szczęśliwa mężatką:)
W czwartek jedziemy nad morze do Wladka:)
Ostatnio też czułam pelzanie ale od kilku dni nie było na to czasu i zapomniałam o takich sprawach:)
Zaraz trzeba się pakować i jadem na wakacje:)
Ubranek 56 mam kilka sztuk kaftanikow oraz spodenek czapeczki i body kilka sztuk i tyle :)
Zaczynam myśleć że ta dziolszka to moje dziecko, oswajam się z tym :)
Choć mam nadzieję ...że to się zmieni ale już bez ciśnienia:)
Obecnie 17t3d i jedziemy dalej :)
9 lipca wizyta u gin zwykła, a 12 prenatalne :)

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!

reklama
Cześć dziewczyny nie pisałam bo ślub potem poprawiny i ostatecznie poniedziałek na formalności, prezenty itp:)
Slub super ,pierwszy taniec się udał, goście się świetnie bawili oraz jedzonko smaczne :)
Ja sama biegałam i przez 6 ostatnich dni nie miałam chwili żeby jesc i wręcz glodowalam:)
Ogólnie tańczyłam, wręcz skakalam, na szpilkach potem boso i w nd nóg nie czułam bo tak popuchly:)
Ale przeżyłam, prezenty nas bardzo satysfakcjonuja, poprawiny sama rodzina i kończyło się jedzenie z ślubu bo tyle zostało:)
Ostatnio też czułam pelzanie ale od kilku dni nie było na to czasu i zapomniałam o takich sprawach:)
Ubranek 56 mam kilka sztuk kaftanikow oraz spodenek czapeczki i body kilka sztuk i tyle :)

Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia :)

Wczoraj widziałam same udane wizyty, więc gratulacje dla Was dziewczyny :) Żaneta tylko trafiła na jakąś dziwną lekarkę, ale przynajmniej powiedziała, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Ja dzisiaj idę na regularną wizytę, usg pewnie nie będzie, bo tydzień temu było połówkowe. Ale teraz ma mi zlecić krzywą cukrową no i jeszcze podanie leku. Chodzi o to, że mam minusową grupę krwi. Z pierwszą córką zbadali jej krew po porodzie no i wyszło jej plus, więc dostałam zastrzyk w tyłek. Teraz lekarka powiedziała, że kiedyś to było odpłatne (300zł), a już nie jest i już w czasie ciąży kiedy krew się miesza można mi podać lek. Czy któraś z Was tak miała w przeszłości bądź będzie miała?

Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny.

A ja tak o jedzeniu, bo dziś oglądałam kulinarny program i był łosoś wędzony i język mi mało nie odleciał, ale właśnie zdania są podzielone.
Wiem, że rybę smażoną, gotowaną jak najbardziej można, że surowej nie wolno.
A wędzone?
U Nicoli na blogu nie znalazłam info o wędzonych.
Oczywiście na razie hipotetycznie, bo jestem świeżo po biegunce.
Czy wiecie coś na ten temat?
Wedzonych nie wolno niestety a ja tak lubie makrele wedzona mmmm

Wczoraj widziałam same udane wizyty, więc gratulacje dla Was dziewczyny :) Żaneta tylko trafiła na jakąś dziwną lekarkę, ale przynajmniej powiedziała, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Ja dzisiaj idę na regularną wizytę, usg pewnie nie będzie, bo tydzień temu było połówkowe. Ale teraz ma mi zlecić krzywą cukrową no i jeszcze podanie leku. Chodzi o to, że mam minusową grupę krwi. Z pierwszą córką zbadali jej krew po porodzie no i wyszło jej plus, więc dostałam zastrzyk w tyłek. Teraz lekarka powiedziała, że kiedyś to było odpłatne (300zł), a już nie jest i już w czasie ciąży kiedy krew się miesza można mi podać lek. Czy któraś z Was tak miała w przeszłości bądź będzie miała?

Ja tez mialam anty d w kazdej ciazy i przy porodzie

czesc dziewczyny moze ktoras mi pomoze :) dostalam wezwanie do sadu w sprawie odszkodowania z wyniku wypadku przy pracy. Chialam sie zapytac co oznacza " STAWIENNICTWO OSOBISTE POD RYGOREM POMINIECIA DOWODU PRZESLUCHANIA" Pojsc to pojde ale czy ja bede przesluchiwana czy moj adwokat?? w sumie to jego aplikant ma byc ze mna. Kurcze sam wypadek ma ze 4 lata juz wywalczylam odszkodowanie z zusu za 5% z 10 % uszerbku na zdrowiu teraz do firmy sie dobralam zeby mi zaplacili za ten uszczerbek... adwokat juz rok temu wyslal im pismo ale oni nic kompletnie z tym nie zrobili dlatego skoczylo sie w sadzie. POMOZCIE BLAGAM !!!!!

Ja kupuje kompletów (śpiochy+kaftanik+koszulka) na 62 6 kompletów, na 68 6 kompletów. Po co Ci więcej.
Jeszcze jak chcesz możesz pajace kupić i body kilka sztuk i mi starczy.

Naprawdę? Na 68 tylko 6kompletow?[emoji33] ja rozumiem mało na 56 i trochę na 62, pewnie, bobasy szybko rosną... ale mój miał 54jak się urodził i choć przybierał bardzo szybko i na długość i wagowo, to wydaje mi sie, że z rozmiaru 68 już tak szybko nie wyrósł jak z tamtych.. No a 6kompletow dla mnie na np.dwa miesiące to trochę mało..[emoji28][emoji5] moze już zapomniałam jak to było... ale nie kojarzę, żebym miała ciuszki, których nie ubrał w ogóle, za to pamietam, że musiałam często prac, a wcale ciuchów mało nie miałam [emoji5]pewnie dałabym rade z 6kompletami ale pralabym 2razy dziennie, żeby sie sie stresować, że zabraknie mi w co go ubrać [emoji3]

Dziewczyny, a jak to jest? Bo mi lekarz kazal przyjsc na polowkowe miedzy 22-24tc

Teoretycznie można, ale jak pisała Koka, w rachubę wchodzą też inne czynniki... i najlepiej robić do 22+6[emoji5]

Ta krzywa cukrowa to pamiętaj, że w skończonym 24tygodniu się robi, czyli najlepiej najwcześniej 24+0 [emoji5]
Co do zastrzyku to się nie wypowiem, bo nie znam tematu [emoji53]

Dziewczyny, a moze poprosimy ladnie dite zeby edytowala liste i dopisala plec i ewentualnie imiona dzieci bez tych przeczuc bo sie gubie [emoji14]

Nie ma problemu [emoji5] ale wiesz, że na 1stronie jest link do excela i tam można uzupełniać płeć stwierdzona i przeczucie, ale chyba mało dziewczyn uzupełniło... [emoji53][emoji20] mogę to co tam jest przenieść w moją tabelkę -nie ma sprawy [emoji28][emoji4]ale dopiero w poniedziałek w mój comeback do pracy [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama

Gratuluję [emoji3] super, że ten wielki dzień ci się wspaniałe udał [emoji3] życzę równie udanej podróży poślubnej [emoji16][emoji38][emoji2]

Do góry