reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Naprawdę? Na 68 tylko 6kompletow?[emoji33] ja rozumiem mało na 56 i trochę na 62, pewnie, bobasy szybko rosną... ale mój miał 54jak się urodził i choć przybierał bardzo szybko i na długość i wagowo, to wydaje mi sie, że z rozmiaru 68 już tak szybko nie wyrósł jak z tamtych.. No a 6kompletow dla mnie na np.dwa miesiące to trochę mało..[emoji28][emoji5] moze już zapomniałam jak to było... ale nie kojarzę, żebym miała ciuszki, których nie ubrał w ogóle, za to pamietam, że musiałam często prac, a wcale ciuchów mało nie miałam [emoji5]pewnie dałabym rade z 6kompletami ale pralabym 2razy dziennie, żeby sie sie stresować, że zabraknie mi w co go ubrać [emoji3]

Teoretycznie można, ale jak pisała Koka, w rachubę wchodzą też inne czynniki... i najlepiej robić do 22+6[emoji5]

Ta krzywa cukrowa to pamiętaj, że w skończonym 24tygodniu się robi, czyli najlepiej najwcześniej 24+0 [emoji5]
Co do zastrzyku to się nie wypowiem, bo nie znam tematu [emoji53]

Nie ma problemu [emoji5] ale wiesz, że na 1stronie jest link do excela i tam można uzupełniać płeć stwierdzona i przeczucie, ale chyba mało dziewczyn uzupełniło... [emoji53][emoji20] mogę to co tam jest przenieść w moją tabelkę -nie ma sprawy [emoji28][emoji4]ale dopiero w poniedziałek w mój comeback do pracy [emoji23][emoji23][emoji23]
Dita ja przy wszystkich dzieciach kupowałam po 6 kompletów i mi wystarczyło, choć miałam dzieci na tetrze i często przesikały całość. Ale jeszcze miałam pajace czy dresy.
Poza tym ja mam dużą rodzinę- po 4 rodzeństwa i u mnie i męża. Mojego rodzeństwa dzieci już są dorośli i mają dzieci i pewnie każdy ciuszki mi przyniesie.
Myślę, że mi starczy, a jak nie to mogę domówić jak już się mały urodzi.
Nie lubię mieć za dużo ciuchów, tym bardziej, że w piwnicy mam jeszcze po starszych dzieciach pudło.
Co prawda nie wiem co tam jest i przypuszczam, że nie modne, bo welurowe komplety, ale zobaczymy.

Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia :)

Wczoraj widziałam same udane wizyty, więc gratulacje dla Was dziewczyny :) Żaneta tylko trafiła na jakąś dziwną lekarkę, ale przynajmniej powiedziała, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Ja dzisiaj idę na regularną wizytę, usg pewnie nie będzie, bo tydzień temu było połówkowe. Ale teraz ma mi zlecić krzywą cukrową no i jeszcze podanie leku. Chodzi o to, że mam minusową grupę krwi. Z pierwszą córką zbadali jej krew po porodzie no i wyszło jej plus, więc dostałam zastrzyk w tyłek. Teraz lekarka powiedziała, że kiedyś to było odpłatne (300zł), a już nie jest i już w czasie ciąży kiedy krew się miesza można mi podać lek. Czy któraś z Was tak miała w przeszłości bądź będzie miała?

Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny.

To moja pierwsza ciaza, ale tez juz lekarka mowila mi o tym zastrzyku - nie wiem niestety nic o odplatnosci, ale chetnie sie dowiem ;)

Co do ubranek ja jestem maniaczka kupowania i chyba mnie nikt niezmieni u nas raz na 3 tygodnie jest taki rynek w Amsterdamie gdzie ludzie ze swoich domow wyprzedaja ubrania i tam jak jade to wracam z pelnym bagaznikiem ciuchow wszystkim kupuje mamie mezowi dzieciom sobie no i teraz malutkiej a mi niema kto oddac ubranek bo u meza mimo ze wielka rodzina bo moj maz ma 8 rodzenstwa to wiekszosc ma juz dorosle dzieci

Co do ubranek ja jestem maniaczka kupowania i chyba mnie nikt niezmieni u nas raz na 3 tygodnie jest taki rynek w Amsterdamie gdzie ludzie ze swoich domow wyprzedaja ubrania i tam jak jade to wracam z pelnym bagaznikiem ciuchow wszystkim kupuje mamie mezowi dzieciom sobie no i teraz malutkiej a mi niema kto oddac ubranek bo u meza mimo ze wielka rodzina bo moj maz ma 8 rodzenstwa to wiekszosc ma juz dorosle dzieci
No mi nie oddadzą ciuszków, ale każdy jak przychodzi oglądać malucha to coś ze sobą przynosi. Z reguły to są ciuszki, zresztą ja jak do malutkiego dziecka idę to też zawsze kupię ciuszek+ jakaś zabawka. A jak ma rodzeństwo to i dla rodzeństwa.
Ja dużo ciuszków miałam przy młodszej, niektórych nie założyłam ani razu. Niektóre tylko raz, więc bez sensu.

Ja krzywa cukrowa robię jutro a jestem w 22 tygodniu. Pierwsze słyszę że trzeba w 24 tygodniu ja robić. W poprzedniej ciąży też wcześniej robiłam niż w 24. A dodam że chodzę do bardzo dobrego i bardzo drogiego lekarza więc wie co i kiedy mi zleca :)

A jeśli chodzi o ciuszki to ja przy pierwszym synku przyszalalam i kilka rzeczy nie zdążył nawet założyć. Rozm 56 miałam chyba 3 sztuki, 62 trochę więcej a 68 najwięcej (Nie oszukujac miał ze 40 sztuk bodziakow rozm 68 i super bo pralam raz na 1.5 tygodnia :D ja nie cierpię śpiochów, polspiochow, kaftanikow i całej reszty. Pajace na noc zakladalam a w dzień bodziak i spodenki. Tak mi bylo najwygodniej i teraz też tak będę robić :) ) Także we wrześniu zobaczę co ile czego mam po synku i najwyżej dokupie parę sztuk ale myślę że nie będzie nawet takiej potrzeby. Raczej kupię rzeczy na zimę typu kurteczka, czapeczka itp dla maluszka bo synek z lipca więc te zimowe jego rzeczy nie będą się nadawać dla maleństwa

Ja krzywa cukrowa robię jutro a jestem w 22 tygodniu. Pierwsze słyszę że trzeba w 24 tygodniu ja robić. W poprzedniej ciąży też wcześniej robiłam niż w 24. A dodam że chodzę do bardzo dobrego i bardzo drogiego lekarza więc wie co i kiedy mi zleca :)
Ale kazal ci zrobic teraz juz czy powiedzial, ze na kolejna wizyte? Bo moj zawsze daje skierowanie i mowi, ze wyniki na kolejna wizyte, wiec robie badania na 2-3 dni przed wizyta.

reklama
Nie wiem jak wy dziewczyny ale mnie dzisiaj znow boli glowa [emoji17] musial wziasc apap. Sama niewiem czy sie zdrzemnąć czy nie w sumie jak spie w dzien to w nocy buszuje [emoji38]
A właśnie miałam pytać czy któraś ma gorszy dzień! Niestety łącze się w bólu - na szczęście jeszcze bez tabletek. Ale u nas pogoda do kitu rano zimno za godzinę juz na krótkim a przed chwila wiatr i zaczęło padać... jak tu nie zwariować? [emoji6]

Do góry