karolyn1987
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Czytam Was i mi lżej na duszy, że nie tylko mój synek uwielbia rączki i zasypia najczęściej przy piersi
Dzisiaj pierwszy raz użyłam chusty kołowej i powiem Wam , że super. Tylko po 20 minutach chciałam Go poprawić bo nie byłam pewna czy dobrze jest ściągnięty i zaczął płakać, wiec w ruch musiała iść pierś tez tak macie, że nie tylko karmienie ale i uspokojonie jest przy piersi ?
Mam jeszcze pytanko co ile karmicie piersią? Bo ja staram się co 2 godziny ale synek domaga się częściej i nie jestem przekonana czy chodzi o jedzenie czy o ssanie .... w nocy tez bywa co godzinkę ... smoczek czasami się sprawdza czasami nie. Chciałam kupi smoczek Avant taki imitujący pierś koszt około 40 zł ale nie wiem czy warto...może któraś używa takiego ????
w dzien karmie co 2,5 - 3h, w nocy zazwyczaj co 4-5h, a czasem spi i 7h. Jeśli dziecko waży 3 kg to spokojnie powinno wytrzymać 2,5-3h przerwy jeśli ssa efektywnie. Ja używam smoczka, czasem go wypluwa i potrzeba dłuższej chwili aby go porządnie zassał. praktycznie nie uspokajam małego piersią. Stosuje inne sposoby. Jeśli używa sie piersi do uspokojenia to wykształca się nawyk podjadania a nie efektywnego jedzenia.