reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Karolyn dopiero gdy maluch skończy 4 miesiące możesz zacząć się martwić brakiem uśmiechu. Masz jeszcze sporo czasu [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To że przed terminem pewnie też ma wpływ. Mój starszy też późno zaczął się uśmiechać A cała resztę umiejętności zdobywał bardzo szybko. Usiadł jak miał 6 miesięcy, jak miał 10 to już chodził. Nawet żeby dostał niestandardowo szybko, bo jak miał 3,5 miesiąca. Cierpliwości, na pewno niedługo piek y uśmiech zobaczysz na małej buzce [emoji4]

Karolyn ja dzwoniłam do neonatologa, bo się martwiłam o to patrzenie i kazała korygować te tygodnie przed terminem do pół roku życia. Wiec Adaś ma 6 tygodni.

Posprzątałam na dole domu, chyba kupię te chustę chociaż nie wiem jak to zawiąże. Anastazja wisiała na mnie 3,5 godziny, kręgosłup mi odpada. Odkurzanie jedna ręka i 5 kilowy malutek na drugiej jest mało komfortowe. A wy używacie chust? Dziecko nie jest powyginane w tym?

Podbijam pytanie z praniem obfajdanych bodów :)

U mnie też kilka ubranek zniszczone przez kupkę. Nie mam pomysłu czym to sprac.
Co do chusty to mam elastyczną i taka można używać dopiero jak dziecko trzyma główkę. Mój też chce być cały czas przy mnie. Już piekłam racuchy jedną ręką itp... mało to komfortowe.

Cześć dziewczyny u nas plamy z kup też nie schodzą:huh: Od piątku po szczepieniu dziecko mi się popsuło:-( :( Albo szczepienie + skok.. Jest nie odkładalny, ciągle chce być na rękach.. Zrobienie obiadu graniczy z cudem więc wczoraj kupiłam chustę.. Na razie kółkową i jestem zadowolona, ręce wolne dziecko spokojniejsze. Planuje kupić długą żeby móc dłużej nosić mam nadzieję, że nauczę się wiązać ;-) ;) My jeszcze rozmiar 1 nosimy i 56 (dopiero teraz na nim nie wisi) ale on teraz ma ok 3,5 kg. Jutro 7 tygodni. Uśmiechów i gugania dalej u nas nie ma.

Mydełko odplamiające albo zwykłe mydło do rąk takie w kostce. Tylko od razu na świerzą plamę. Ja jeszcze zwijam kawałek mydła na tej plamie i tak piorę w pralce. Spiera nawet zupkę z marchewki (wypróbowane przy córce).

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja Ninka też się jeszcze nie śmieje ani nie guga. W sobotę będzie miała 7 tygodni a powinna jutro mieć dopiero 4 tygodnie.

My już od tygodnia używamy pampersow rozm.2 i ubranka 56, Nina miała 47 cm i 2900g więc ubranka na 50 cm nam się przydały. Teraz waży ok 4,5 kg :-)

U nas widzenia na cycu i noszenia na rękach ciąg dalszy... Też się zastanawiam nad chustą bo dłużej tak nie dam rady, nie wszystko da się zrobić jedną ręką ;-)

Jak jest świeża plama to odplamiaczem albo szarym mydłem i zchodzi a taka Stara już nie. chociaż Nina jeszcze póki co nie przesrała żadnego ubranka :-)

Do góry