reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć dziewczyny! Sama pozytywna energia od rana :) ja się dzisiaj wyspałam wyjątkowo, chyba z okazji dnia dziecka [emoji14]
@89Katia super, że wychodzisz! Ale dbaj o siebie bardzo :)
@Marika92 ja jutro zaczynam 19 tydz, a brzucha jak nie podkreślę, to nie widać. Najlepsza sytuacja wczoraj z marketu: kasa pierwszeństwa i kasjerka do mnie, żebym przepuscila Panią z tyłu, bo jest w ciąży :D Więc zrobiłam oczy jak 5zl i mówię, że ja też, dlatego tu stoję. Więc raczyła spojrzeć na mój brzuch i uprzejmie skomentowała "acha. Jakiś mały" dla ścisłości Pani za mną nie miała dużo większego, po prostu cała była hmm z grubsza budowa [emoji14]

Wszystkiego najlepszego dla Waszych maluchów, te po tej stronie brzucha ucałujcie od Cioci, a te powewnetrznej posmyrajcie :)

p19uskjojbeqaxq5.png

reklama
Część dziewczyny, chciałabym dołączyć do waszego grona. Od paru dni obserwuje wasze posty i każdy temat jest mi bliski choć często już myślałam, że zwariowałam z wszystkimi dolegliwościami . Może jednak od początku . Na imię mam Aśka i mam 38 lat ( chyba będę najstarsza tu :) ) dzisiaj zaczynam 15 tc i jak część z was jestem po różnych przejściach ciażowych, począwszy od 4 silnych krwawień do ujawnienia się astmy oskrzelowej w ciąży nie wspominając już o badaniach prenatalnych, po których chodziłam przez tydzień nie przytomna ze strachu ( lekarz chyba miał zly dzień i nastraszył mnie że moje dziecko może mieć przy nt 1,6 zd . A dość o smutkach, cieszmy się kolejnym pięknym dniem. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) i życzę miłego dnia.

Część dziewczyny, chciałabym dołączyć do waszego grona. Od paru dni obserwuje wasze posty i każdy temat jest mi bliski choć często już myślałam, że zwariowałam z wszystkimi dolegliwościami . Może jednak od początku . Na imię mam Aśka i mam 38 lat ( chyba będę najstarsza tu :) ) dzisiaj zaczynam 15 tc i jak część z was jestem po różnych przejściach ciażowych, począwszy od 4 silnych krwawień do ujawnienia się astmy oskrzelowej w ciąży nie wspominając już o badaniach prenatalnych, po których chodziłam przez tydzień nie przytomna ze strachu ( lekarz chyba miał zly dzień i nastraszył mnie że moje dziecko może mieć przy nt 1,6 zd . A dość o smutkach, cieszmy się kolejnym pięknym dniem. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) i życzę miłego dnia.
Czesc, nie jesteś najstarsza. Ja też mam 38 lat i na imię mam Aśka.
Witaj w klubie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Sama pozytywna energia od rana :) ja się dzisiaj wyspałam wyjątkowo, chyba z okazji dnia dziecka [emoji14]
@89Katia super, że wychodzisz! Ale dbaj o siebie bardzo :)
@Marika92 ja jutro zaczynam 19 tydz, a brzucha jak nie podkreślę, to nie widać. Najlepsza sytuacja wczoraj z marketu: kasa pierwszeństwa i kasjerka do mnie, żebym przepuscila Panią z tyłu, bo jest w ciąży :D Więc zrobiłam oczy jak 5zl i mówię, że ja też, dlatego tu stoję. Więc raczyła spojrzeć na mój brzuch i uprzejmie skomentowała "acha. Jakiś mały" dla ścisłości Pani za mną nie miała dużo większego, po prostu cała była hmm z grubsza budowa [emoji14]

Wszystkiego najlepszego dla Waszych maluchów, te po tej stronie brzucha ucałujcie od Cioci, a te powewnetrznej posmyrajcie :)

p19uskjojbeqaxq5.png
Komentarze na temat wielkości brzucha są bezcenne, tak jakby ludziom się wydawało, że od razu wyskakuje piłka jak w 9 miesiącu :)

Witam nowa mame :)

Czy wy tez macie problemy z oddychaniem? Jest mi tak duzno, niby probuje nabrac duzo powietrze ale jak by we mnie nie wchodzilo, juz zaczynam sie martwic, siedze I odpoczywam, az oddech sie uspokoi

Cześć ;) teraz juz bedzie tylko lepiej ;) swoją droga co za lek co nt 1,6 traktuje jako zły wyniki!!! Ja miałam 1,9 i mówiono ze to super.. ale nic najwazniejsze ze juz wszystko dobrze ;)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ... ja po wczorajszej z emocji zasnąć nie mogłam :)
Z brzuchem to tak jest - nie widac -zle sie odżywiasz , szybko widac - ooo ale sie objadasz ... a najlepsze ze często takie komentarze sa od tych co w życiu w ciazy nie byli .. e tam .. niech sobie gadają ..
ja zjadłam chyba z kg truskawek .. pycha .. ale
Zaraz pęknę ;) upieklabym jakieś ciacho ale musze odpoczywać ...
Dziewczyny, słuchajcie czy któraś z was miała
Przy poprzednich dzieciach monitor oddechu? Jakieś doświadczenia ?albo moze teaz któraś tez zakupuje i ma jakas wiedzę nt? Bede bbbb wdzięczna ... przy synku jakos o tym nie myślałam ale teraz to chyba pierwszy zakup jaki zrobie ..

Cześć Aśka, ja chyba jestem najstarsza, mam 41 lat (jestem z końca roku więc rok urodzenia z nicka jest dla mnie krzywdzący zawsze :D ) U mnie było nt 1,7, lekarz nie straszył, z powodu wieku kazał zrobić NIFTY, wyszło dobrze :)

Dziewczyny, czytam Was i kiedyś dołączę intensywniej, pewnie w wakacje, bo teraz jestem zawalona robotą :)

kobietki ale co z tym NT, ze za duze czy jak? przeciez to chyba normy, czy źle mówię? u mnie było 1,44 i lekarz powiedział że dobrze się rozwija, to jak to w końcu jest?

reklama
Nieprawidłowy wynik nie zawsze jest dowodem na wystąpienie wad chromosomalnych płodu. Przyjmuje się, że 70% dzieci z wynikiem między 3 a 4,5mm rozwija się prawidłowo. Podwyższona wartość NT może jedynie świadczyć o podwyższonym ryzyku, które trzeba potwierdzić lub wykluczyć poprzez inne badania diagnostyczne.
czyli to nie do końca taki wyznacznik !!

Do góry