reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać ) ;)
Miło mi do was dołączyć. ;)
Wow gratulacje i witaj. Też am termin na 8.11 i masz fajnie taki dwa malenstwa:)

reklama
Hej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać ) ;)
Miło mi do was dołączyć. ;)

Witaj:) gratuluję bliźniąt:)
Powodzenia na badaniach dziewczyny:)

f2w3k0s3j8li7apz.png

A odnośnie braku pesel to ja złożyłabym wniosek bez peselu ... a urzędnik wezwalby mnie do uzupełnienia w terminie do 14 dni najkrócej i spokojnie bym uzupelnila... ewentualnie przesunalby się miesiąc wypłaty 500+ ale nic się nie straci jak oczywiście przyjdziesz w terminie z nadanym peselem dziecka.... z każdej sytuacji można wybrnąć [emoji6]

rfxge6hhcx5oy37q.png

Dla mnie bliźniaki to też była wielka niespodzianka :) tym bardziej że drugi pokazał się troszkę później ;)
Powiedzcie zaczynacie odczuwać już pierwsze ruchy waszych maleństw ? ;)

A odnośnie braku pesel to ja złożyłabym wniosek bez peselu ... a urzędnik wezwalby mnie do uzupełnienia w terminie do 14 dni najkrócej i spokojnie bym uzupelnila... ewentualnie przesunalby się miesiąc wypłaty 500+ ale nic się nie straci jak oczywiście przyjdziesz w terminie z nadanym peselem dziecka.... z każdej sytuacji można wybrnąć [emoji6]

rfxge6hhcx5oy37q.png
Z tego co wiem na termin aby otrzymać numer PESEL dzieciątka trzeba czekać 2-3 tygodnie. W każdym razie tak jest u mnie.

Witam nowa mame
Powodzenia na wizytach!

Ja lece do szkoly. Brzuch nadal plaski? Chyba moze przez to ze ostatnio spiem na plecach I dziecko sie przemiescilo w głąb?

C
Jesli nasze dzieci urodza sie w listopadzie to rokiem bazowym od 1 listopada 2017 bedzie rok 2016. Jeśli ten rok bedzie dla nas mniej korzystny niż 2017 to wniosek możemy złożyć np.1 listopada 2018 i wtedy bedzie 2017 brany pod uwage... ważne by złożyć wniosek najpóźniej do roku od urodzenia czyli dzień przed roczkiem malucha.

rfxge6hhcx5oy37q.png

O! Dobra rada,nie pomyslalabym zeby poczekac do nowego roku aby inny rok brac pod uwage z dochodami. Co do dostarczania l4, ja bym to zostawila mezowi. Lepiej sie nie pokazywac szefowej skoro taka drazliwa jest w kwestii l4. Jeszcze cos chamsko skomentuje i bedziesz sie tylko tym stresowac

reklama
Ja jeszcze nie mam wynikow z testu krwi pappa. Powinnam go dostac poczta,bo do labo mam poltorej godz jazdy samochodem,wiec poprosilam o wyslanie poczta. I nic. Dzwonie do tej przychodni i gluchy tel.

Do góry