Wow gratulacje i witaj. Też am termin na 8.11 i masz fajnie taki dwa malenstwaHej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać )
Miło mi do was dołączyć.
reklama
Hej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać )
Miło mi do was dołączyć.
Witaj gratuluję bliźniąt
Powodzenia na badaniach dziewczyny
Ewka_85
Fanka BB :)
A odnośnie braku pesel to ja złożyłabym wniosek bez peselu ... a urzędnik wezwalby mnie do uzupełnienia w terminie do 14 dni najkrócej i spokojnie bym uzupelnila... ewentualnie przesunalby się miesiąc wypłaty 500+ ale nic się nie straci jak oczywiście przyjdziesz w terminie z nadanym peselem dziecka.... z każdej sytuacji można wybrnąć [emoji6]
Kaska_96
Z tego co wiem na termin aby otrzymać numer PESEL dzieciątka trzeba czekać 2-3 tygodnie. W każdym razie tak jest u mnie.A odnośnie braku pesel to ja złożyłabym wniosek bez peselu ... a urzędnik wezwalby mnie do uzupełnienia w terminie do 14 dni najkrócej i spokojnie bym uzupelnila... ewentualnie przesunalby się miesiąc wypłaty 500+ ale nic się nie straci jak oczywiście przyjdziesz w terminie z nadanym peselem dziecka.... z każdej sytuacji można wybrnąć [emoji6]
KotekPsotek
C
O! Dobra rada,nie pomyslalabym zeby poczekac do nowego roku aby inny rok brac pod uwage z dochodami. Co do dostarczania l4, ja bym to zostawila mezowi. Lepiej sie nie pokazywac szefowej skoro taka drazliwa jest w kwestii l4. Jeszcze cos chamsko skomentuje i bedziesz sie tylko tym stresowac
Jesli nasze dzieci urodza sie w listopadzie to rokiem bazowym od 1 listopada 2017 bedzie rok 2016. Jeśli ten rok bedzie dla nas mniej korzystny niż 2017 to wniosek możemy złożyć np.1 listopada 2018 i wtedy bedzie 2017 brany pod uwage... ważne by złożyć wniosek najpóźniej do roku od urodzenia czyli dzień przed roczkiem malucha.
O! Dobra rada,nie pomyslalabym zeby poczekac do nowego roku aby inny rok brac pod uwage z dochodami. Co do dostarczania l4, ja bym to zostawila mezowi. Lepiej sie nie pokazywac szefowej skoro taka drazliwa jest w kwestii l4. Jeszcze cos chamsko skomentuje i bedziesz sie tylko tym stresowac
reklama
KotekPsotek
Ja jeszcze nie mam wynikow z testu krwi pappa. Powinnam go dostac poczta,bo do labo mam poltorej godz jazdy samochodem,wiec poprosilam o wyslanie poczta. I nic. Dzwonie do tej przychodni i gluchy tel.