reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dzien doberek!
Gratuluje naszej nowej mamusi blizniakow, ale supeeer :D :D
Ale jestem dziś zlaaaa. O 5 rano mialam popudke, bo nasza kocica sie wyspała i zaczeła wszystko w sypialni zrzucać. Jak ją wywalilam za drzwi, stala pod nimi i mialczala dobrą godzinę. W koncu ją wpuscilam, bo juz nie moglam tego słuchać i sie na chwile uspokoilo, teraz od godziny znowu chodzi po domu i miałczy tak bez powodu. Mowie wam jak mnie to wkurza, wywaliłabym ją za okno najchętniej . Kocham koty, ale ostatnio mam obnizona tolerancję :/
No i do tego mam stresik przed wizyta dzisiejszą

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej dziewczyny!
trzymam kciuki za wasze wizyty, ja mam dopiero za 1,5 tygodnia. Katar odszedł w niepamięć, jeszcze dwa dni zwolnienia, więc mam czas wrócić do siebie :)
Ewka_85 dziękujemy Ci za rady, na pewno w listopadzie będziesz miała mnóstwo wiadomości w tej sprawie hihihi
Katia nie przejmuj się, luteina na pewno nie zaszkodzi, a zaspanemu różne rzeczy mogą się przydażyć :)

Witamy nową bliźniaczą koleżankę! A jak czujesz? myslisz, że będzie parka czy dwóch chłopaczków ?
Mi wszyscy dalej wróżą chłopca, zobaczymy, może na wizycie się ujawni kto to tam siedzi :)

Dziewczynki, jakis czas temu pisałyście o opalaniu w ciaży, trochę słoneczka nie zaszkodzi, tylko pamiętajcie, że w ciązy niestety jesteśmy narażone na przebarwienia skórne :/

A mam do Was takie pytanko, pamiętam, że kiedyś coś pisałyście, żeby się ujawniać , bo grupa będzie zamknięta, to chodzi o tą czy o tą na fb ?

hej dziewczyny!
trzymam kciuki za wasze wizyty, ja mam dopiero za 1,5 tygodnia. Katar odszedł w niepamięć, jeszcze dwa dni zwolnienia, więc mam czas wrócić do siebie :)
Ewka_85 dziękujemy Ci za rady, na pewno w listopadzie będziesz miała mnóstwo wiadomości w tej sprawie hihihi
Katia nie przejmuj się, luteina na pewno nie zaszkodzi, a zaspanemu różne rzeczy mogą się przydażyć :)

Witamy nową bliźniaczą koleżankę! A jak czujesz? myslisz, że będzie parka czy dwóch chłopaczków ?
Mi wszyscy dalej wróżą chłopca, zobaczymy, może na wizycie się ujawni kto to tam siedzi :)

Dziewczynki, jakis czas temu pisałyście o opalaniu w ciaży, trochę słoneczka nie zaszkodzi, tylko pamiętajcie, że w ciązy niestety jesteśmy narażone na przebarwienia skórne :/

A mam do Was takie pytanko, pamiętam, że kiedyś coś pisałyście, żeby się ujawniać , bo grupa będzie zamknięta, to chodzi o tą czy o tą na fb ?
Hej.
Szczerze mam nadzieję że będzie parka - marzy mi się córeczka [emoji7] Ale jak będzie dwóch chłopców to też będzie fajnie. Najważniejsze żeby urodziły się zdrowe.

A co do samopoczucia gdyby nie rosnący brzuszek i brak @ - nie pomyślała bym nawet że jestem w ciąży - kompletnie żadnych dolegliwości ;)

Przynajmniej musi być nadany pesel a i przy okazji wydają akt urodzenia. Nie jestem pewna jak to jest w usc ale chyba przez nowy system bardzo szybko można otrzymać wszystko. Najgorsza jest sytuacja kiedy rodzi się w ostatnim dniu miesiaca... wiem że rodzice bardzo szybko przychodzą z aktem urodzenia i peselem... ale faktycznie jak maleństwo rodzi się ostatniego dnia zwykle składają w kolejnym miesiącu tracac te 16 zl

rfxge6hhcx5oy37q.png
A orientujesz się ile się czeka na pesel i akt urodzenia? I czy zostanie zwrocone od dnia urodzin czy od dnia złożenia wniosku? :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

hej dziewczyny!

na BB :)

A orientujesz się ile się czeka na pesel i akt urodzenia? I czy zostanie zwrocone od dnia urodzin czy od dnia złożenia wniosku? :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
Tak jak dziewczyny pisaly to zależy od usc... u mnie ok.tygodnia... u innych nawet 2-3 tygodnie. Jeśli wniosek złożysz w miesiacu narodzin np. 30.11.2017 a dziecko urodzi sie np. 10 listopada to zostanie nadplacone od dnia urodzenia dziecka.
Jesli np. Przegapisz i wniosek złożysz 1.12.2017 to otrzymasz świadczenie za okres od 1.12.2017. Najważniejsze żeby złożyć w miesiącu urodzenia dziecka a zawsze otrzyma sie nadplate za okres kiedy dziecko jest juz na świecie w znaczeniu poza brzuszkiem [emoji6]

rfxge6hhcx5oy37q.png

89Katia moj maz chce nazwać po dziadku czyli Feliks a ja chyba oszaleje bo nie jestem w stanie mu przetłumaczyć ze tak syna nie nazwiemy :) ja jeszcze nie mam wybranego imienia.
Mamy starszaków co polecacie na 1 urodziny dziewczynki ?
A kiedy z bo chcecie zrobic grupę zamknięta ? Byłam na czerwcowkach w 16 i szybko zrobiły tylko cieżko było wogole sie do niej dostac a po za tym jak w połowie ciazy sie dołącza to juz trochę późno bo dziewczyny bardzo dobrze juz sie ze sobą porozumiewają. Albo ja mam z tym problem tylko :)
Dużo z was robiło test pappa? Jaka przezorność karkowa wam wyszła ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

89Katia moj maz chce nazwać po dziadku czyli Feliks a ja chyba oszaleje bo nie jestem w stanie mu przetłumaczyć ze tak syna nie nazwiemy :) ja jeszcze nie mam wybranego imienia.
Mamy starszaków co polecacie na 1 urodziny dziewczynki ?
A kiedy z bo chcecie zrobic grupę zamknięta ? Byłam na czerwcowkach w 16 i szybko zrobiły tylko cieżko było wogole sie do niej dostac a po za tym jak w połowie ciazy sie dołącza to juz trochę późno bo dziewczyny bardzo dobrze juz sie ze sobą porozumiewają. Albo ja mam z tym problem tylko :)
Dużo z was robiło test pappa? Jaka przezorność karkowa wam wyszła ?

Mój mąż chciał naszego syna nazwać CYRYL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po moim trupie :p No ale stanęło na Michale :) Z córką od razu doszliśmy do porozumienia :)

Grupę zamkniętą robimy z dniem 1 czerwca, kiedy wszystkie będziemy już po badaniach genetycznych :)

reklama
89Katia z córka tez doszliśmy do porozumienia ale z synem może byc cieżko. No zobaczymy jak to bedzie.

Do góry