reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Drogie mamy ja was nie nadrobię.
W kwietniu slub teraz roczek córki i ciagle cos :)
Ale juz w pełni jestem z wami.
Dopiero tydzień temu mieliśmy usg prenatalne i 90% bedzie synek :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Gratuluję syneczka :) Macie imię?

reklama
Hej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać ) ;)
Miło mi do was dołączyć. ;)
Witamy. Wow bliźniaki:)

3jgx3e3k9n678rt6.png

Cześć!

Wiecie co ja odwaliłam? Byłam zaspana i luteine dopochwowa połknęłam [emoji15] chyba nic nie będzie... przeszukałam już internet. Zaraz napisze do koleżanki lekarza.

Jak można tak się pomylić???? [emoji36][emoji36]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie powinnio się nic stać, ja jak wstaję o 5 rano tabletki wziąść i jak brałam 6 to też nieraz się zastanawiałam ,,ta już była 5 czy 4 hmm,,;) pewnie będziesz musiała wziąść dopochwowo, bo doustnie chyba nie działają.

Witam Dziewczyny... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty... oczywiście dajcie znać co słychać u Maluszkow. Mój mąż wczoraj panikował w kwestii dziecka... ma 36 lat i mase wątpliwości, ze juz jest za stary... mam nadzieję ze mu przejdzie, bo mnie stresuje jego stres [emoji6]
Co do boli to tak jak Wy czuje kręgosłup i brzuszek czasem... przy kichaniu juz lepiej... jedyne czego się obawiam to to, ze łożysko nie pójdzie w górę... na razie jest dość nisko... ale na podnoszenie jeszcze jest czas.
Zaraz odwoze corke do szkoły i musze zrobić cos w domu.

Dziewczyny... mam takie pytanie... lekarz ze względu na skłonność do krwiakow kaze mi byc na l4 juz prawdopodobnie do konca ciazy. Na razie posyłam męża z l4 bo mam leżeć... kolezanka z pracy twierdzi, ze lepiej jak on będzie dostarczal zwolnienie bo jeśli ja przyjdę to pomyśla, ze skoro umie chodzic to dlaczego nie pracuje? Sama nie wiem... moja szefowa co prawda nie znosi l4, ale przecież nie bede ryzykować życia dziecka dla pracy,ktorej i tak zawsze wiele poswiecalam.

P.s. Gdybyscie miały pytanie odnośnie świadczeń rodzinnych i 500+ służę pomocą.

rfxge6hhcx5oy37q.png
O A ja mogę na priv?:biggrin2:

Z tego co wiem na termin aby otrzymać numer PESEL dzieciątka trzeba czekać 2-3 tygodnie. W każdym razie tak jest u mnie.
O to faktycznie długo... wiec jeśli będziesz pod ścianą z terminem złożenia wniosku to składaj bez peselu, a potem uzupełnisz...jeśli powiesz ze na pesel długo się czeka a urzędnik będzie ok i kumaty da Ci dłuższy termin. Ja daje miesiąc jak wiem ze osoba będzie musiala na coś czekać [emoji4]

rfxge6hhcx5oy37q.png

O to faktycznie długo... wiec jeśli będziesz pod ścianą z terminem złożenia wniosku to składaj bez peselu, a potem uzupełnisz...jeśli powiesz ze na pesel długo się czeka a urzędnik będzie ok i kumaty da Ci dłuższy termin. Ja daje miesiąc jak wiem ze osoba będzie musiala na coś czekać [emoji4]

rfxge6hhcx5oy37q.png
U nas termin do USC otrzymujemy ze szpitala... Znajoma dostała termin 3 tyg po porodzie. Jest możliwość dostania się bez terminu ale wtedy w urzędzie spędzasz ok 5 h

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja naszczescie.nie musze nic skladac, bo wszystko automatycznie przyznaja po narodzinach dziecka, w szpitalu jeszcze tylko podpisuje formy a oni juz wszystko zalatwiaja za mnie ;)
Meczy mnie kaszel ale chyba alergiczny, bo czuje ze mam cos w gardle ale nie moge odkaszlnac. Wziela bym miod, ale odrzucilo mnie od niego na poczatku ciazy ;) To co bardzo czesto jadla przed ciaza teraz tego nie tykam ;)-ale za to mam ochote na rzeczy, ktorych wczesniej unikalam ;) taki to organizm madry

reklama
Do góry