Wow gratulacje i witaj. Też am termin na 8.11 i masz fajnie taki dwa malenstwaHej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać )
Miło mi do was dołączyć.![]()
reklama
Hej wszystkim!
Chciałam się przywitać. Ja mam robić termin na 8 listopada. Pod serduchem mały Szymon i jego brat lub siostra ( wstydniś nie chce się pokazać )![]()
Miło mi do was dołączyć.![]()
Witaj
Powodzenia na badaniach dziewczyny
![f2w3k0s3j8li7apz.png](https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3k0s3j8li7apz.png)
Ewka_85
Fanka BB :)
A odnośnie braku pesel to ja złożyłabym wniosek bez peselu ... a urzędnik wezwalby mnie do uzupełnienia w terminie do 14 dni najkrócej i spokojnie bym uzupelnila... ewentualnie przesunalby się miesiąc wypłaty 500+ ale nic się nie straci jak oczywiście przyjdziesz w terminie z nadanym peselem dziecka.... z każdej sytuacji można wybrnąć [emoji6]
![rfxge6hhcx5oy37q.png](https://www.suwaczki.com/tickers/rfxge6hhcx5oy37q.png)
Kaska_96
Z tego co wiem na termin aby otrzymać numer PESEL dzieciątka trzeba czekać 2-3 tygodnie. W każdym razie tak jest u mnie.A odnośnie braku pesel to ja złożyłabym wniosek bez peselu ... a urzędnik wezwalby mnie do uzupełnienia w terminie do 14 dni najkrócej i spokojnie bym uzupelnila... ewentualnie przesunalby się miesiąc wypłaty 500+ ale nic się nie straci jak oczywiście przyjdziesz w terminie z nadanym peselem dziecka.... z każdej sytuacji można wybrnąć [emoji6]
![]()
KotekPsotek
C
O! Dobra rada,nie pomyslalabym zeby poczekac do nowego roku aby inny rok brac pod uwage z dochodami. Co do dostarczania l4, ja bym to zostawila mezowi. Lepiej sie nie pokazywac szefowej skoro taka drazliwa jest w kwestii l4. Jeszcze cos chamsko skomentuje i bedziesz sie tylko tym stresowac
Jesli nasze dzieci urodza sie w listopadzie to rokiem bazowym od 1 listopada 2017 bedzie rok 2016. Jeśli ten rok bedzie dla nas mniej korzystny niż 2017 to wniosek możemy złożyć np.1 listopada 2018 i wtedy bedzie 2017 brany pod uwage... ważne by złożyć wniosek najpóźniej do roku od urodzenia czyli dzień przed roczkiem malucha.
![]()
O! Dobra rada,nie pomyslalabym zeby poczekac do nowego roku aby inny rok brac pod uwage z dochodami. Co do dostarczania l4, ja bym to zostawila mezowi. Lepiej sie nie pokazywac szefowej skoro taka drazliwa jest w kwestii l4. Jeszcze cos chamsko skomentuje i bedziesz sie tylko tym stresowac
reklama
KotekPsotek
Ja jeszcze nie mam wynikow z testu krwi pappa. Powinnam go dostac poczta,bo do labo mam poltorej godz jazdy samochodem,wiec poprosilam o wyslanie poczta. I nic. Dzwonie do tej przychodni i gluchy tel.