reklama
Podpinam się pod pytanie Antonii Taka sama sytuacja, trzecie dziecię będzie. Będę bardzo wdzięczna.To ja poproszę o info co z 500+ po narodzinach dziecka. Bo wiadomo że nowe wnioski są teraz od września no i dostaje na drugie :-). Teraz w listopadzie dzieci będzie 3 więc na te nowonarodzone też powinnam dostać. Czy ten wniosek od razu już w listopadzie wymaga zmian czy jak? Z góry dziękuję :-)
Ewka_85
Fanka BB :)
Na nowo narodzone dzieciątko złożysz sobie wniosek w listopadzie... najważniejsze, żeby złożyć w tym samym miesiącu w którym się urodzi, żeby otrzymać proporcjonalnie do dni kiedy juz jest na świecie. Na starsze proponuje złożyć juz w sierpniu, bo od tego miesiąca juz można ... bo im wcześniej złożysz tym większa szansa ze nie będzie poślizgu z wyplata w październiku... wystawia Wam po prostu dwie decyzje... najpierw na starsze a po urodzinach maleństwa na młodsze [emoji4]To ja poproszę o info co z 500+ po narodzinach dziecka. Bo wiadomo że nowe wnioski są teraz od września no i dostaje na drugie :-). Teraz w listopadzie dzieci będzie 3 więc na te nowonarodzone też powinnam dostać. Czy ten wniosek od razu już w listopadzie wymaga zmian czy jak? Z góry dziękuję :-)
Bezkonserwantow
@89Katia Hahaha [emoji85] Ups, nie powinno sie nic stać :-) przecież to jednorazowy wypadek przy pracy :-)
@pudrowaona5 ja mam wizyte na 11.45 :-) tez mam stresa, tym bardziej, ze idę bez męża
Pytanie do dziewczyn które współżyją. Tez czujecie dyskomfort?
Ostatnio podczas stosunku odczuwałam... może nie ból, ale nie było to przyjemne. Cały czas "haczylismy" o kość.... nie wiem czy sie pieszczę czy coś może być nie tak[emoji848]
U mnie ewidentnie ludzie rozpoznają, ze jestem w ciazy. Juz miałam nie raz bardzo miła sytuacje. Ostatnio w piątek. Chciałam mężowi pomoc przenieść stół, to sąsiadka przyleciała do mnie, "hola, hola, proszę zostawić!".
Wczoraj z mama byłam na zakupach ubraniowych. To w dwóch butikach dostałam drobny rabacik na herbatkę, a w ostatnim butiku, gdzie mama mierzyła kreacje, dostałam krzesło [emoji85][emoji85]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@pudrowaona5 ja mam wizyte na 11.45 :-) tez mam stresa, tym bardziej, ze idę bez męża
Pytanie do dziewczyn które współżyją. Tez czujecie dyskomfort?
Ostatnio podczas stosunku odczuwałam... może nie ból, ale nie było to przyjemne. Cały czas "haczylismy" o kość.... nie wiem czy sie pieszczę czy coś może być nie tak[emoji848]
U mnie ewidentnie ludzie rozpoznają, ze jestem w ciazy. Juz miałam nie raz bardzo miła sytuacje. Ostatnio w piątek. Chciałam mężowi pomoc przenieść stół, to sąsiadka przyleciała do mnie, "hola, hola, proszę zostawić!".
Wczoraj z mama byłam na zakupach ubraniowych. To w dwóch butikach dostałam drobny rabacik na herbatkę, a w ostatnim butiku, gdzie mama mierzyła kreacje, dostałam krzesło [emoji85][emoji85]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Na nowo narodzone dzieciątko złożysz sobie wniosek w listopadzie... najważniejsze, żeby złożyć w tym samym miesiącu w którym się urodzi, żeby otrzymać proporcjonalnie do dni kiedy juz jest na świecie. Na starsze proponuje złożyć juz w sierpniu, bo od tego miesiąca juz można ... bo im wcześniej złożysz tym większa szansa ze nie będzie poślizgu z wyplata w październiku... wystawia Wam po prostu dwie decyzje... najpierw na starsze a po urodzinach maleństwa na młodsze [emoji4]
Kochana, a jeśli dziecko urodzi się 31.10 to tego samego dnia trzeba złożyć wniosek? Nie ma na to jakiś widełek 14 dni czy coś takiego?
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Ewka_85
Na l4 mam, ze moge chodzic bo położna sie rabnela przy wypisywaniu a ginekolog kazał wpisac 1 a nie 2... dla mnie lepiej bo do sklepu przynajmniej moge isc bez stresu. Może faktycznie lepiej jak maz będzie zanosil [emoji6]A na l4 masz zaznaczone, ze musisz lezec? Jeśli nie, to szefowa nic zrobić nie może. Tzn może złośliwe nasłać kontrole i tyle. U Ciebie l4 jest jak najbardziej uzasadnione, wiec nie masz się czego obawiać.
Jednak skoro szefowa jest taka a nie inna, to ja bym męża jednak wysyłała, żeby się nie denerwować
Pracujesz przy 500+? Mogę się tylko domyślać jak ciężka i momentami niewdzięczna jest to praca! Jak był boom na 500+ to co chwile na jakiś grupach na fb były najazdy na panie urzędniczki, bo nie zapłaciły PRZED terminem [emoji23] taka postawa roszczeniowa bardzo.
Co do klientów 500 plus nie jest zle... mysmy na szczęście zdążyly z wyplata wszystkiego w terminie... ale często pracowałam po 12 godzin... ktore oczywiście moglam potem wybrać.
Ja z natury jestem bardzo spokojna... wiec raczej...mam nadzieję... klienci nie narzekali na obsługę [emoji4]
Jesli ktos wnioskuje na drugie i kolejne polecam składać przez internet... zero kolejek hehe ja sama złożę przez neta bo pewnie nie bede miala sily chodzic po urzędach... chociaz kolezanki na pewno odwiedzę.
Ewka_85
Niestety nie... jednak 500 plus proporcjonalnie za 1 dzien to ok 16 zl wiec wiele sie nie straci bo wiadomo że czlowiek nie leci zaraz z wnioskiem. Tu polecam formę składania przez bank jesli jest taka możliwość. Trochę jednak niedociągnięć w przepisach jest.Kochana, a jeśli dziecko urodzi się 31.10 to tego samego dnia trzeba złożyć wniosek? Nie ma na to jakiś widełek 14 dni czy coś takiego?
Niestety nie... jednak 500 plus proporcjonalnie za 1 dzien to ok 16 zl wiec wiele sie nie straci bo wiadomo że czlowiek nie leci zaraz z wnioskiem. Tu polecam formę składania przez bank jesli jest taka możliwość. Trochę jednak niedociągnięć w przepisach jest.
Dzięki za odp i tak mąż to będzie ogarniał, wiec juz go na to przygotuje w naszym przypadku będzie to pierwszy wniosek na drugie dziecko.
Bezkonserwantow to mega miłe jak ludzie zauważają i tak reagują [emoji56] ja do tej pory zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży spotykałam się tylko z pozytywnymi reakcjami czy to w kolejce czy w tramwaju.
reklama
Antonia2016
Dziękuję :-)Na nowo narodzone dzieciątko złożysz sobie wniosek w listopadzie... najważniejsze, żeby złożyć w tym samym miesiącu w którym się urodzi, żeby otrzymać proporcjonalnie do dni kiedy juz jest na świecie. Na starsze proponuje złożyć juz w sierpniu, bo od tego miesiąca juz można ... bo im wcześniej złożysz tym większa szansa ze nie będzie poślizgu z wyplata w październiku... wystawia Wam po prostu dwie decyzje... najpierw na starsze a po urodzinach maleństwa na młodsze [emoji4]