reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej :)
Szczerze to ja nie widzę różnicy, chyba że tylko w jakości zdjęć. Nawet nie zwróciłam uwagi co między nóżkami jak miałam robione usg, tak byłam zestresowana czy z maluchem wszystko dobrze. Nawet nie liczyłam na płeć, lekarz wziął mnie z zaskoczenia ;) I nie mam nawet chyba zdjęcia w odpowiednim profilu, żeby sobie pogłówkować. Ale wierzę lekarzowi.
Ja się na tym przyłapałam w pierwszej ciąży. Tak się stosowałam żeby nie mieć dziecka z zespołem Downa że tylko o tym myślałam. I jak lekarz powiedział na wizycie że ma 10 palców u rąk i nóg to mi było wstyd że w ogóle o tym wcześniej nie myślałam...

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana jeszcze w łóżku :)
Już zaraz będę mogła wstać, bo o 8 wzięłam tabletkę na tarczyce, a już wiem że jak podniose glowe będzie mnie czekał kibelek :(
Ja właśnie mierze sukienkę na komunie i jakaś krótsza przez brzuch się wydaje ... muszę się jeszcze rozejrzeć [emoji848]
1494880016-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wyglądasz bardzo ładnie, elegancko, wszystko się pięknie komponuje :)

A co do prenatalnych, ja chodzę na NFZ, mam 27lat a moja ginekolog dała mi bez pytania mnie skierowanie na prenatalne zarówno usg, jak i PAPPA z krwi. Więc to chyba zależy od woli lekarza. Usg też mi robi na każdej wizycie.

Ja dzisiaj na obiadek robię mielone (choć nie wiem jak to zrobić bez spróbowania :D), buraczki i ziemniaczki :)

cześć dziewczyny ☺
pogoda sie poprawia aż chce sie wyjść ☺

co do wczorajszego zdjęcia to nie wiem ile w tym prawdy, mój lekarz mówił że narządy dzieci są podobne do któregoś tygodnia ☺

dziewczyny co kupowały sukienki w tym sklepie vubu , jaka jakość tych sukienek? wyglądają na sztuczne są takie? bo cena jest bardzo niska a niektóre są super tylko ta cena mi za niska ☺

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☺

@clue brzuch szybciej pokazuje sie w kolejnej ciąży ☺ ale waga ta sama ja ostatnio porównałam karty ciąży

Ja już obudzona, nie jestem w stanie spać dłużej niż do 6 ale mój organizm już się do takiego trybu przyzwyczaił ;)

Dziś wizytuję na 10:40, starsze dziecko zostaje z babcią a ja zaliczę lekarza, pojadę z l4 do pracy i na zakupy tak więc wykorzystam piękny dzień :) no i mam nadzieję, że fasolinda się ładnie ułoży i będzie widać dziewuszkę ;)
To trzymamy kciuki za ładne ułożenie ;)

Już po śniadanku, ostatnio zajadam się kanapkami z miodem, co w sumie nie jest takie złe, bo mam katar, kaszel i gardło mnie z rana pobolewa. Dzieciaki już wyprawione, starszak na wycieczkę 2 - dniową, a młodsza do szkoły. Kawa się właśnie robi, a ja planuje jakie to seriale dziś obejrzeć, pewnie Drop Dead Diva :) Miłego dnia :) Udanych wizyt :)
P.S. Wczoraj od tego leżenia mega migreny dostałam, musiałam w nocy Apap łykać, no nie nadaje się do odpoczynku :)
O moje starsze też pojechało dzisiaj na wycieczkę dwudniową. Jak tam pogoda w Krakowie bo właśnie w tamtą stronę zmierza.
Lornetka i inne dziewczyny czym leczyć przeziębienie? Mam duszący suchy kaszel. Ja rzadko choruję i z reguły samo przechodzi, tak teraz rozważam pójście do lekarza, bo męczę się. Możemy tabletki mskie? Coś mi się kołacze po głowie że w którejś ciąży lekarz mi zlecił.

Cześć ranne ptaszki! :) Widzę, że humory dopisują :) i tak trzymać!

Ja w nocy okropnie spałam :/ no ale pewnie w ciągu dnia sobie odbiję. Dziś na 10:30 mam endokrynologa. Nie wiecie może, czy w II trymestrze norma TSH dla kobiet w ciąży zwiększa się do 3? Znalazłam taką informację gdzieś w internecie. Z wczorajszych wyników mam tsh na poziomie 2,3.

Trzymam kciuki za udane wizyty,piękne zdjęcia usg i poznanie wymarzonej płci :)

Katia ty martwisz się podwyższony TSH, a ja niestety mam za niskie 0,07 i też czeka mnie wizyta u endokrynologa, niestety udało mi się umówić dopiero na 29 maja.
Czy któraś z was miała może tak niskie tsh? Ostatnio badałam tarczycę jakiś rok temu i wszystko było ok, myślicie że to możliwe że ciąża ma wpływ na taki kiepski wynik?

U mnie w takiej ładnej sukience już bym miała z przodu brochę na wierzchu ;/ Prawdą jest, że w trzeciej ciąży bardzo szybko brzuch rośnie. Aż się boję co będzie dalej.
Ja w czerwcu mam wesele więc może w jakąś zasłonę się zmieszczę. :)
No właśnie to moja trzecia ciąża i przerażona jestem wielkością brzuszka. Normalnie już ciąża zaawansowana a tu czwarty miesiąc nawet nie minął. Przy drugiej mi tak szybko nie wyskoczył.

reklama
Katia ty martwisz się podwyższony TSH, a ja niestety mam za niskie 0,07 i też czeka mnie wizyta u endokrynologa, niestety udało mi się umówić dopiero na 29 maja.
Czy któraś z was miała może tak niskie tsh? Ostatnio badałam tarczycę jakiś rok temu i wszystko było ok, myślicie że to możliwe że ciąża ma wpływ na taki kiepski wynik?
Ja jestem pod stałą kontrola endokrynologa i ostatnie moje tsh, około miesiąca temu było 0,014. Endokrynolog nawet nie zmniejszył mi dawki letroxu. Powiedziała, że to dobre tsh :) jutro badam ponownie więc zobaczymy czy się trochę zwiększyło. To jest, że w tych pierwszych miesiącach tsh obniża też beta hcg stąd takie niskie.

Do góry