reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej :)
Szczerze to ja nie widzę różnicy, chyba że tylko w jakości zdjęć. Nawet nie zwróciłam uwagi co między nóżkami jak miałam robione usg, tak byłam zestresowana czy z maluchem wszystko dobrze. Nawet nie liczyłam na płeć, lekarz wziął mnie z zaskoczenia ;) I nie mam nawet chyba zdjęcia w odpowiednim profilu, żeby sobie pogłówkować. Ale wierzę lekarzowi.
Ja się na tym przyłapałam w pierwszej ciąży. Tak się stosowałam żeby nie mieć dziecka z zespołem Downa że tylko o tym myślałam. I jak lekarz powiedział na wizycie że ma 10 palców u rąk i nóg to mi było wstyd że w ogóle o tym wcześniej nie myślałam...

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana jeszcze w łóżku :)
Już zaraz będę mogła wstać, bo o 8 wzięłam tabletkę na tarczyce, a już wiem że jak podniose glowe będzie mnie czekał kibelek :(
Ja właśnie mierze sukienkę na komunie i jakaś krótsza przez brzuch się wydaje ... muszę się jeszcze rozejrzeć [emoji848]
1494880016-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wyglądasz bardzo ładnie, elegancko, wszystko się pięknie komponuje :)

A co do prenatalnych, ja chodzę na NFZ, mam 27lat a moja ginekolog dała mi bez pytania mnie skierowanie na prenatalne zarówno usg, jak i PAPPA z krwi. Więc to chyba zależy od woli lekarza. Usg też mi robi na każdej wizycie.

Ja dzisiaj na obiadek robię mielone (choć nie wiem jak to zrobić bez spróbowania :D), buraczki i ziemniaczki :)

cześć dziewczyny ☺
pogoda sie poprawia aż chce sie wyjść ☺

co do wczorajszego zdjęcia to nie wiem ile w tym prawdy, mój lekarz mówił że narządy dzieci są podobne do któregoś tygodnia ☺

dziewczyny co kupowały sukienki w tym sklepie vubu , jaka jakość tych sukienek? wyglądają na sztuczne są takie? bo cena jest bardzo niska a niektóre są super tylko ta cena mi za niska ☺

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☺

@clue brzuch szybciej pokazuje sie w kolejnej ciąży ☺ ale waga ta sama ja ostatnio porównałam karty ciąży

Ja już obudzona, nie jestem w stanie spać dłużej niż do 6 ale mój organizm już się do takiego trybu przyzwyczaił ;)

Dziś wizytuję na 10:40, starsze dziecko zostaje z babcią a ja zaliczę lekarza, pojadę z l4 do pracy i na zakupy tak więc wykorzystam piękny dzień :) no i mam nadzieję, że fasolinda się ładnie ułoży i będzie widać dziewuszkę ;)
To trzymamy kciuki za ładne ułożenie ;)

Już po śniadanku, ostatnio zajadam się kanapkami z miodem, co w sumie nie jest takie złe, bo mam katar, kaszel i gardło mnie z rana pobolewa. Dzieciaki już wyprawione, starszak na wycieczkę 2 - dniową, a młodsza do szkoły. Kawa się właśnie robi, a ja planuje jakie to seriale dziś obejrzeć, pewnie Drop Dead Diva :) Miłego dnia :) Udanych wizyt :)
P.S. Wczoraj od tego leżenia mega migreny dostałam, musiałam w nocy Apap łykać, no nie nadaje się do odpoczynku :)
O moje starsze też pojechało dzisiaj na wycieczkę dwudniową. Jak tam pogoda w Krakowie bo właśnie w tamtą stronę zmierza.
Lornetka i inne dziewczyny czym leczyć przeziębienie? Mam duszący suchy kaszel. Ja rzadko choruję i z reguły samo przechodzi, tak teraz rozważam pójście do lekarza, bo męczę się. Możemy tabletki mskie? Coś mi się kołacze po głowie że w którejś ciąży lekarz mi zlecił.

Cześć ranne ptaszki! :) Widzę, że humory dopisują :) i tak trzymać!

Ja w nocy okropnie spałam :/ no ale pewnie w ciągu dnia sobie odbiję. Dziś na 10:30 mam endokrynologa. Nie wiecie może, czy w II trymestrze norma TSH dla kobiet w ciąży zwiększa się do 3? Znalazłam taką informację gdzieś w internecie. Z wczorajszych wyników mam tsh na poziomie 2,3.

Trzymam kciuki za udane wizyty,piękne zdjęcia usg i poznanie wymarzonej płci :)

Katia ty martwisz się podwyższony TSH, a ja niestety mam za niskie 0,07 i też czeka mnie wizyta u endokrynologa, niestety udało mi się umówić dopiero na 29 maja.
Czy któraś z was miała może tak niskie tsh? Ostatnio badałam tarczycę jakiś rok temu i wszystko było ok, myślicie że to możliwe że ciąża ma wpływ na taki kiepski wynik?

U mnie w takiej ładnej sukience już bym miała z przodu brochę na wierzchu ;/ Prawdą jest, że w trzeciej ciąży bardzo szybko brzuch rośnie. Aż się boję co będzie dalej.
Ja w czerwcu mam wesele więc może w jakąś zasłonę się zmieszczę. :)
No właśnie to moja trzecia ciąża i przerażona jestem wielkością brzuszka. Normalnie już ciąża zaawansowana a tu czwarty miesiąc nawet nie minął. Przy drugiej mi tak szybko nie wyskoczył.

reklama
Katia ty martwisz się podwyższony TSH, a ja niestety mam za niskie 0,07 i też czeka mnie wizyta u endokrynologa, niestety udało mi się umówić dopiero na 29 maja.
Czy któraś z was miała może tak niskie tsh? Ostatnio badałam tarczycę jakiś rok temu i wszystko było ok, myślicie że to możliwe że ciąża ma wpływ na taki kiepski wynik?
Ja jestem pod stałą kontrola endokrynologa i ostatnie moje tsh, około miesiąca temu było 0,014. Endokrynolog nawet nie zmniejszył mi dawki letroxu. Powiedziała, że to dobre tsh :) jutro badam ponownie więc zobaczymy czy się trochę zwiększyło. To jest, że w tych pierwszych miesiącach tsh obniża też beta hcg stąd takie niskie.

Do góry