reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witajcie dziewczyny :) właśnie powiedzcie mi jak to z tymi zabobonami :) chciałabym powoli zacząć szykować pokoik dziecka z miesiąca na miesiąc coś kupować typu mebelki itp ale nie wiem czy nie za wcześnie choć to już 4 miesiąc i człowiek myśli pozytywnie przeciesz ;) jak to było u was we wcześniejszych ciazach?

U mnie na obiadek zupka botwinka i młode ziemniaczki :)

reklama
Czesc dziewczyny. Troche Was zaniedbuje ale mam czysty sajgon. Dzis weszli z robota zrywaja stara wylewke nad pokojem ktory bedziemy nadbudowywac. Cale podworko w pokruszonej szlace... buuu. Ja dzialam ostro z praca mgr. Dzisiaj wolne ale jutro do pracy. Trzymam kciuki za wizytujace :)
1494933493-aaaaaa.jpeg

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny :) właśnie powiedzcie mi jak to z tymi zabobonami :) chciałabym powoli zacząć szykować pokoik dziecka z miesiąca na miesiąc coś kupować typu mebelki itp ale nie wiem czy nie za wcześnie choć to już 4 miesiąc i człowiek myśli pozytywnie przeciesz ;) jak to było u was we wcześniejszych ciazach?

Jak masz mozliwisc wczesniej naszykowac to sie nie hamuj! Roznie bywa I mozesz nie miec czasu pod koniec ciazy, albo okaze sie ze bedzie trzeba lezec od polowy ciazy.... wiec chyba lepiej wczesniej ;)
Ja zamierzam przygotowac torbe do szpitala, bo nigdy nie wiadomo kiedy bedzie trzeba zostac a maz nie zawsze ogarniety w moich ubraniach I rzeczach, ze czesto przywozil nie to co chcialam ;) wiec dobrze byc przygotowamym na rozne okolicznosci ;)

Ja w sumie się nie spieszę, ale to też wynika z tego że mam dużo ciuszków po synach, łóżeczko też mam, no i fakt mam trochę opory. Ale już oglądam to i owo zachęcona przez dziewczyny, więc pewnie niedługo się skuszę. W poprzednich ciążach z tego co pamiętam to też w późniejszym okresie, bo już z brzuszkiem sporawym latałam po sklepach. Ale myślę, że te przygotowania to trzeba sobie rozłożyć w czasie, na raz wszystkiego nie zrobisz tym bardziej, że chcesz szykować pokoik.

Co do torby to wiem ze wcześnie jeszcze, ale ostatnio doświadczylam tego jak facet ma ciężko odnaleźć sie w ciuchach czy kosmetykach... mojego męża ratowała córka bo on kompletnie zielony. Teraz mam wszystko przygotowane w jednej szufladzie żeby nie bylo powtorki z rozrywki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Leonka, sprobuj ssac prawdziwy miod po lyzeczce co jakis czas, dobrze tez pic duzo wody, zeby nawilzac gardlo. Herbatka ciepla plus cytryna, inhalacje.... bym to sprobowala na poczatek

Mi sie wkoncu dzis udalo zaniesc probke moczu do lekarza... mam nadzieje ze nic nie bedzie, chociaz ciagle czuje parcie na pecherz, nawet po wysikaniu czuje ze mam pelny! Irytujace, ciagle chodze do kibla I sikam woda po troche.

U mnie kg w gore i kg w dół... na razie zero na plusie a basiorek rośnie [emoji6]

reklama
Dziewczyny ułożyło mi.... usłyszałam serduszko joniora/rki... kamień z serca... dosc wysoko znalazłam w okolicach pepka... czyli te ruchy w tej okolicy to nie tylko moja wyobraźnia i czulam maleństwo

Czyli mozliwe ze ja tez czulam ruchy w tej okolicy? Moze w kolejnych ciazach, jakoa szybciej rosnie macica ;)

Do góry