reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dzień dobry w ten słoneczny poranek :) (bynajmniej w Warszawie)
Nadrobilam zaległości z postami, bo ostatnie 4 dni trochę byłam odcięta od świata :)

Odpoczelam u Rodzicow na świeżym powietrzu, później komunia, urodziny bratanicy i bez zasięgu na działce u Teściów. Pogoda była tak piękna przez ostatnie dni ze aż energia rozpiera :)
Nawet dzisiaj gdzie już od 5:30 na nogach to zawsze po wyjściu męża do pracy drzemka a dziś nic :)

Mnie już brzuszek tez się zaaokraglil :) przyzwyczajam się i to takie fajne uczucie :) nie da się już ukryć, na komunii mimo odciętej pod biustem sukience kto nie wiedział o ciąży to tez zauważył :)

Widzę ze przez weekend dużo się działo...
Anusiak nie martw się i odpoczywaj. Nie dźwigaj nic i jak najwiecej leniuchuj. Będzie dobrze! Krwiak się na pewno wchłonie i oprozni.

U mnie na usg juz krwiaka nie widać a mimo wszystko brazowe upławy jeszcze trochę są. Biorę dalej duphaston, magnez i femibion 2. Lekarz twierdzi ze to jakieś pozostalosc. Nie jest tego dużo. A to już dwa tygodnie.

Piękna ta granatowa sukienka :) tez mamy wesele w sierpniu i będę musiała się za czymś rozejrzec, ale to jeszcze chwilka :) ciekawe jak z będzie z wagą. Najpierw schudłam 3kg. I z tego mam nadrobiiony kilogram ma razie :)

Inuchna super miejscowka na balkonie. Tez mieliśmy zrobić coś w tym roku ale balkon zszedł na drugi plan na rzecz wykończenia do końca mieszkania a w szczególności pokoiku dla maleństwa :)
Ale chciałabym coś na szybko chociaż zrobić i chyba mnie zainspirowalas :) mrozy juz chyba nie zaskocza to chyba już można kwiaty na balkonie posadzic bo tak nie robilam aby nie zmarzly i nie musiec ich chować na noc :)

Tak się nie mogę doczekać pierwszych ruchów! :)
Nie wiem też skąd to wynika ale zaaobserwowalam takie zjawisko ze jak mąż wróci z pracy lub w weekend to często mnie laskocze/swedzi tak delikatnie brzuszek a gdy jest on w pracy to takiego zjawiska nie zauwazam :) pewnie zbieg okoliczności ale pocieszene to :)

Miłego dnia kochane :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

reklama
Drogie Mamy!!
Pytanie z innej beczki... Czy uwazacie ze rowerek biegowy dla dwu latka to dobry prezent? :)
Taki wymyslilam dla syna na urodziny a maz ma watpliwosci... Pomozecie cos??
Dzieki za wszystkie sugestie :)
Świetny prezent. Mój Oskar śmigał na takim jako mały bąbel. Rowerek teraz zabezpieczony w piwnicy i czeka na najmłodszego.

Lornetka, Hugins zaciskam mocno kciuki. No niestety stres zawsze jest.

Anusiak pewnie się oczyszcza ten krwiak. Odpoczywaj kobitko a na pewno wszystko będzie dobrze.

A tak w ogóle to witam w ten słoneczny poranek :)

Dzień dobry :)

Kraków też od rana słoneczny :)
wczoraj cały dzień spędziliśmy ze znajomymi na barce nad Wisłą i tak nas wszystkich słońce przypiekło... :p ja mam cały dekolt i ręce spieczone :D nikt się nie spodziewał aż takiej dawki witaminy D :p
Oby już tak pięknie się zrobiło na stałe!

Miłego dnia!

@Adrianna.em super! Ja bardzo liczę na przyszły weekend, bo tez ma być ciepło i chce się wybrać z chłopakami do parki na kocyk.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszym wizytach i na amniopunkcji!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
u nas w Wawie słoneczko ale jakieś chmury na horyzoncie widać.
Podobno u nas ma padać.
Wczoraj byłam na wsi i zebrałam z dzieciakami sporo mlecza - miód chyba będę robić. Od schylania tyłek i uda pobolewają.
Mdłości jak na razie odpuściły. Ale jak wstaje to pachwiny pobolewają i podbrzusze ale to pewnie wynik dwóch poprzednich cesarek. Przy kichaniu też muszę uważać. Poczytałam trochę, na temat płci i to co widziałam na poprzecnim usg u maleństwa nie znaczy, że chłopak będzie. Może się wchłonąć i dziewczynka będzie.
Więc jeszcze nie wszystko stracone. :)
Miłego dnia dziewczyny.
Ja dzisiaj mam powtórkę z moim 8 latkiem do jutrzejszego sprawdzianu z polskiego - niestety w szkole odmówił współpracy z wychowawcę i wcale się nie dziwie ;/ Więc materiał szkolny i prac domowych muszę z nim przerabiać w domu. Ale oby do końca roku i wtedy zmiana klasy bądź szkoły.

Pozdrawiam serdecznie,
Joanna

reklama
Dzień Dobry,
A na Śląsku pochmurno :(
Za tydzień jedziemy do Warszawy na urodziny chrzesnicy męża. Zapowiadają 28 stopni!

Rowerek biegowy to super prezent :) Moja też już ma, choć jeszcze nie czai go zbytnio. Ale z każdym wyjściem jest postęp :)

Laski od jakiś dwóch tygodni boli mnie pod pośladki em. Mam chyba jakiś ucisk na nerwa i rwie. W ciąży z córką też tak miałam, tylko później. Przeszło zaraz po porodzie.
Dziś idę na masaż. Będę się masować do porodu, co by nie mieć boli krzyżowych w trakcie. A te przy porodzie były najgorsze.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.
No i w ogóle życzę miłego dnia :)

Do góry