reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dzień dobry w ten słoneczny poranek :) (bynajmniej w Warszawie)
Nadrobilam zaległości z postami, bo ostatnie 4 dni trochę byłam odcięta od świata :)

Odpoczelam u Rodzicow na świeżym powietrzu, później komunia, urodziny bratanicy i bez zasięgu na działce u Teściów. Pogoda była tak piękna przez ostatnie dni ze aż energia rozpiera :)
Nawet dzisiaj gdzie już od 5:30 na nogach to zawsze po wyjściu męża do pracy drzemka a dziś nic :)

Mnie już brzuszek tez się zaaokraglil :) przyzwyczajam się i to takie fajne uczucie :) nie da się już ukryć, na komunii mimo odciętej pod biustem sukience kto nie wiedział o ciąży to tez zauważył :)

Widzę ze przez weekend dużo się działo...
Anusiak nie martw się i odpoczywaj. Nie dźwigaj nic i jak najwiecej leniuchuj. Będzie dobrze! Krwiak się na pewno wchłonie i oprozni.

U mnie na usg juz krwiaka nie widać a mimo wszystko brazowe upławy jeszcze trochę są. Biorę dalej duphaston, magnez i femibion 2. Lekarz twierdzi ze to jakieś pozostalosc. Nie jest tego dużo. A to już dwa tygodnie.

Piękna ta granatowa sukienka :) tez mamy wesele w sierpniu i będę musiała się za czymś rozejrzec, ale to jeszcze chwilka :) ciekawe jak z będzie z wagą. Najpierw schudłam 3kg. I z tego mam nadrobiiony kilogram ma razie :)

Inuchna super miejscowka na balkonie. Tez mieliśmy zrobić coś w tym roku ale balkon zszedł na drugi plan na rzecz wykończenia do końca mieszkania a w szczególności pokoiku dla maleństwa :)
Ale chciałabym coś na szybko chociaż zrobić i chyba mnie zainspirowalas :) mrozy juz chyba nie zaskocza to chyba już można kwiaty na balkonie posadzic bo tak nie robilam aby nie zmarzly i nie musiec ich chować na noc :)

Tak się nie mogę doczekać pierwszych ruchów! :)
Nie wiem też skąd to wynika ale zaaobserwowalam takie zjawisko ze jak mąż wróci z pracy lub w weekend to często mnie laskocze/swedzi tak delikatnie brzuszek a gdy jest on w pracy to takiego zjawiska nie zauwazam :) pewnie zbieg okoliczności ale pocieszene to :)

Miłego dnia kochane :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

reklama
Drogie Mamy!!
Pytanie z innej beczki... Czy uwazacie ze rowerek biegowy dla dwu latka to dobry prezent? :)
Taki wymyslilam dla syna na urodziny a maz ma watpliwosci... Pomozecie cos??
Dzieki za wszystkie sugestie :)
Świetny prezent. Mój Oskar śmigał na takim jako mały bąbel. Rowerek teraz zabezpieczony w piwnicy i czeka na najmłodszego.

Lornetka, Hugins zaciskam mocno kciuki. No niestety stres zawsze jest.

Anusiak pewnie się oczyszcza ten krwiak. Odpoczywaj kobitko a na pewno wszystko będzie dobrze.

A tak w ogóle to witam w ten słoneczny poranek :)

Dzień dobry :)

Kraków też od rana słoneczny :)
wczoraj cały dzień spędziliśmy ze znajomymi na barce nad Wisłą i tak nas wszystkich słońce przypiekło... :p ja mam cały dekolt i ręce spieczone :D nikt się nie spodziewał aż takiej dawki witaminy D :p
Oby już tak pięknie się zrobiło na stałe!

Miłego dnia!

@Adrianna.em super! Ja bardzo liczę na przyszły weekend, bo tez ma być ciepło i chce się wybrać z chłopakami do parki na kocyk.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszym wizytach i na amniopunkcji!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
u nas w Wawie słoneczko ale jakieś chmury na horyzoncie widać.
Podobno u nas ma padać.
Wczoraj byłam na wsi i zebrałam z dzieciakami sporo mlecza - miód chyba będę robić. Od schylania tyłek i uda pobolewają.
Mdłości jak na razie odpuściły. Ale jak wstaje to pachwiny pobolewają i podbrzusze ale to pewnie wynik dwóch poprzednich cesarek. Przy kichaniu też muszę uważać. Poczytałam trochę, na temat płci i to co widziałam na poprzecnim usg u maleństwa nie znaczy, że chłopak będzie. Może się wchłonąć i dziewczynka będzie.
Więc jeszcze nie wszystko stracone. :)
Miłego dnia dziewczyny.
Ja dzisiaj mam powtórkę z moim 8 latkiem do jutrzejszego sprawdzianu z polskiego - niestety w szkole odmówił współpracy z wychowawcę i wcale się nie dziwie ;/ Więc materiał szkolny i prac domowych muszę z nim przerabiać w domu. Ale oby do końca roku i wtedy zmiana klasy bądź szkoły.

Pozdrawiam serdecznie,
Joanna

reklama
Dzień Dobry,
A na Śląsku pochmurno :(
Za tydzień jedziemy do Warszawy na urodziny chrzesnicy męża. Zapowiadają 28 stopni!

Rowerek biegowy to super prezent :) Moja też już ma, choć jeszcze nie czai go zbytnio. Ale z każdym wyjściem jest postęp :)

Laski od jakiś dwóch tygodni boli mnie pod pośladki em. Mam chyba jakiś ucisk na nerwa i rwie. W ciąży z córką też tak miałam, tylko później. Przeszło zaraz po porodzie.
Dziś idę na masaż. Będę się masować do porodu, co by nie mieć boli krzyżowych w trakcie. A te przy porodzie były najgorsze.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.
No i w ogóle życzę miłego dnia :)

Do góry