reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziękuję! Mam cichą nadzieję, że czegoś się dowiem ;) A w którym tygodniu w Twoim wypadku lekarz powiedział, że będzie córeczka? :)

Według om 12 i 1, a według usg 13 i 3.

Lekarz pokazywał na wyrostek płciowy i na podstawie tego wyrostka określił płeć.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
@Anusiak1507 ja też mam na 8.11 termin, ale ja raczej nie dotrwam córke urodziłam 3 tygodnie przed terminem ☺

@89Katia nie wiem jak to do końca jest uznawane przez lekarzy, u mnie było tak że córke urodziłam na przełomie 37/38 tc niby donoszona ale uznali ją jako wcześniaka ponieważ miała niską wage urodzeniow☺

@Mimi2330 ja sie bd wystrzegać cesarki no chyba że nie bd wyjścia ☺ ale czytam że masz złe doświadczenia co do porodu sn

@Mycha07 prywatni ginekolodzy u Ciebie muszą mieć jak u Pana Boga za piecem [emoji14] wiesz ile kosztuje wizyta pryw?

p19uskjojbeqaxq5.png
Prywatni sa tylko polscy, irlandzkich nie ma :) jest jeden 40km dalej I ma wziecie ale wizyta 120e wiec wole te pieniadze przeznaczyc na cos dla maluszka :) ;)

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??

W PL. są niby 3 obowiązkowe usg

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

@sussi witaj ☺
powodzenia na wizycie ☺

jak ja wam zazdroszcze że już niektóre z was wiedzą jaka płeć dzidziusia ☺ ja nic nie wiem ale 10.05 mam wizyte i może lekarzy coś wypatrzy

@Adrianna.em ja też mam wąskie biodra wydaje mi sie że dużą role odgrywa waga dziecka ☺ ja sobie przypominam jak 5 lekarzy stało nademną z okrągłym urządzeniem i mierzyli mnie czy dziecko przejdzie

reklama
@katia bardzo bym sie wkurzyla jak by lekarz sam z siebie ujawnil plec, przeciez nie kazdy chce wiedziec? Tutaj nie mowia nawet jak sie spytasz, chyba ze ma sie w innym szpitalu tam gdzie bede rodzic to powiedza jak bedzie widac, umowilam sie tam wlasnie na usg w 31tyg :)

Do góry