reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziękuję! Mam cichą nadzieję, że czegoś się dowiem ;) A w którym tygodniu w Twoim wypadku lekarz powiedział, że będzie córeczka? :)

Według om 12 i 1, a według usg 13 i 3.

Lekarz pokazywał na wyrostek płciowy i na podstawie tego wyrostka określił płeć.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
@Anusiak1507 ja też mam na 8.11 termin, ale ja raczej nie dotrwam córke urodziłam 3 tygodnie przed terminem ☺

@89Katia nie wiem jak to do końca jest uznawane przez lekarzy, u mnie było tak że córke urodziłam na przełomie 37/38 tc niby donoszona ale uznali ją jako wcześniaka ponieważ miała niską wage urodzeniow☺

@Mimi2330 ja sie bd wystrzegać cesarki no chyba że nie bd wyjścia ☺ ale czytam że masz złe doświadczenia co do porodu sn

@Mycha07 prywatni ginekolodzy u Ciebie muszą mieć jak u Pana Boga za piecem [emoji14] wiesz ile kosztuje wizyta pryw?

p19uskjojbeqaxq5.png
Prywatni sa tylko polscy, irlandzkich nie ma :) jest jeden 40km dalej I ma wziecie ale wizyta 120e wiec wole te pieniadze przeznaczyc na cos dla maluszka :) ;)

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??

W PL. są niby 3 obowiązkowe usg

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

@sussi witaj ☺
powodzenia na wizycie ☺

jak ja wam zazdroszcze że już niektóre z was wiedzą jaka płeć dzidziusia ☺ ja nic nie wiem ale 10.05 mam wizyte i może lekarzy coś wypatrzy

@Adrianna.em ja też mam wąskie biodra wydaje mi sie że dużą role odgrywa waga dziecka ☺ ja sobie przypominam jak 5 lekarzy stało nademną z okrągłym urządzeniem i mierzyli mnie czy dziecko przejdzie

reklama
@katia bardzo bym sie wkurzyla jak by lekarz sam z siebie ujawnil plec, przeciez nie kazdy chce wiedziec? Tutaj nie mowia nawet jak sie spytasz, chyba ze ma sie w innym szpitalu tam gdzie bede rodzic to powiedza jak bedzie widac, umowilam sie tam wlasnie na usg w 31tyg :)

Do góry