reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja też chce cc i najlepiej właśnie w 38tc :-) ale wiem że to nie koncert życzeń. Liczę że się dogadam o to cc.

xnw40tc7sy506vxn.png

U mnie w szpitalu robią tydzien przed terminem.

Ja dzisiaj mam spadek formy caly brzuch mbie ciagnie kuje i wogole jakas porazka. Psychicznie tez jakis dol... Zjadlam lody drzemlam sie i zjadlam kromke z pasta rybna. Obiadu nie ruszylam. Wczoraj wogole nie czulam ruchow motyljowych i to chyba przez to taki nastroj. Dopiero teraz czuje lekkie musniecia. Chyba kupie ten detektor

Ja tez nie czuje ruchów teraz. Czułam dosłownie 3-4 razy. Fakt detektor mnie uspokaja.
A na poprawę nastroju proponuje czekoladę :) mi zawsze pomaga :D

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Hej dziewczyny :) jestem tu nowa, równo 13 tydzień, dzisiaj mam wizytę u lekarza i zastanawiam się czy przycisnąć go w sprawie sprawdzenia płci dzidziusia :p ;)

Pozdrawiam z Niemiec ;)

Witaj :) niektórzy lekarze sami z siebie od razu mówią o płci :) ja mam dwoch lekarzy: jeden nawet nie zapytałam podejrzenia płci, a on ze córka będzie :D a drugi stwierdził, ze nic nie widzi (ale ma zły sprzęt to fakt).

Powodzenia na wizycie :)

W ogóle przyszły tydz będzie bardzo emocjonujący, bo będzie wizyta za wizyta :) :)

Powiem Wam, że ja teraz tak samo poważnie się zaczynam zastanawiać nad kupnem tego detektora, bo mnie ciągle martwi ten brzuch! :( mój M mnie chyba wyśle do wariatkowa do czasu porodu, no on nie zrozumie takich poważnych problemów przecież ! A z drugiej strony trochę mi szkoda wywalić 250 zł, bo znalazłam taki fajny z wyświetlaczem i bez potrzeby użycia żelu właśnie w tych pieniądzach :D no i teraz to mam dylemat :(
Link do: DETEKTOR TĘTNA PŁODU KTG SUPER ZESTAW Z ŁADOWARKĄ

Mnie dzisiejsza pogoda dobija, głowa boli jak po dobrej imprezie ;) nie pomaga też zmęczenie po wczorajszej imprezie rodzinnej, na szczęście dziś komplet w domu więc mam pomoc przy opiece nad synkiem :)

Przed pierwszym porodem też byłam nastawiona na cc, bałam się bólu, na szczęście po szkole rodzenia zmieniło się moje podejście, rodziłam sn i nie było źle, przy drugim na pewno będzie lepiej :D

Witaj :) niektórzy lekarze sami z siebie od razu mówią o płci :) ja mam dwoch lekarzy: jeden nawet nie zapytałam podejrzenia płci, a on ze córka będzie :D a drugi stwierdził, ze nic nie widzi (ale ma zły sprzęt to fakt).

Powodzenia na wizycie :)

W ogóle przyszły tydz będzie bardzo emocjonujący, bo będzie wizyta za wizyta :) :)

Dziękuję! Mam cichą nadzieję, że czegoś się dowiem ;) A w którym tygodniu w Twoim wypadku lekarz powiedział, że będzie córeczka? :)

Mnie dzisiejsza pogoda dobija, głowa boli jak po dobrej imprezie ;) nie pomaga też zmęczenie po wczorajszej imprezie rodzinnej, na szczęście dziś komplet w domu więc mam pomoc przy opiece nad synkiem :)

Przed pierwszym porodem też byłam nastawiona na cc, bałam się bólu, na szczęście po szkole rodzenia zmieniło się moje podejście, rodziłam sn i nie było źle, przy drugim na pewno będzie lepiej :D
Ja też bardzo boje się bólu, w dodatku mam dyskopatię krzyżową, dlatego nastawiam się na cc...

Witaj @sussi :)
U mnie na prenatalnym w 12t1d lekarz powiedział, że będzie raczej dziewczynka, u Ciebie też jest więc duża szansa że przepowie płeć :) Kciuki za wizytę!

Ja nawet o porodzie nie myślę, chociaż jak mi tak kręgosłup daje się we znaki już od samego początku to nie wiem jak ja urodzę sn... ale nieważne jak, ważne żeby się pojawiło na świecie całe i zdrowe, a trzymam się wersji, że jeden dzień bólu porodowego przecież przeżyję :D

Ja przed i na początku ciąży nastawiałam się koniecznie na CC, teraz z kolei bardzo chciałabym urodzić SN. Boję się tylko, żeby nie zamęczyć dziecka za bardzo, bo mam wąskie biodra i może być ciężko... Zobaczymy, będę rozmawiać z lekarzem jak on to widzi.

reklama
Ja od początku mówiłam, ze jakoś weszło robi wyjść musi [emoji13] wiedziałam, ze będzie bolec. Trzeba po prostu przez to przejść. Później okazało się, ze syn ma dwie pętle z pępowiny na szyi. Wtedy spanikowałam. Ale przed porodem leżałam długo w szpitalu i widziałam jak lekarze błyskawicznie reagują jak coś złego się dzieje. I postanowilismy, ze rodzę SN, ale jakby coś się działo to sala operacyjna miała być w gotowości.
Zdarzyło się inaczej. Miałam cc z zaskoczenia. Na ktg na skurczu drastycznie spadło tętno Małemu i 20 mi tu później był już na świecie. Okazało się, ze był 3 razy owinięty pępowina i w ułożeniu potylicowym tylnym. Nie było szans na szczęśliwy poród SN.
Teraz jestem już po cc i mogę wybrać jak chce rodzic i nie chce SN.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry