reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@sussi witaj [emoji5]
powodzenia na wizycie [emoji5]

jak ja wam zazdroszcze że już niektóre z was wiedzą jaka płeć dzidziusia [emoji5] ja nic nie wiem ale 10.05 mam wizyte i może lekarzy coś wypatrzy
Ja też 10 maja
.. Raczej na płeć nie liczę

Byle powiedział że nic groźnego nie widzi i wszystko pozytywnie.. A płeć będzie dodatkiem :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja od początku mówiłam, ze jakoś weszło robi wyjść musi [emoji13] wiedziałam, ze będzie bolec. Trzeba po prostu przez to przejść. Później okazało się, ze syn ma dwie pętle z pępowiny na szyi. Wtedy spanikowałam. Ale przed porodem leżałam długo w szpitalu i widziałam jak lekarze błyskawicznie reagują jak coś złego się dzieje. I postanowilismy, ze rodzę SN, ale jakby coś się działo to sala operacyjna miała być w gotowości.
Zdarzyło się inaczej. Miałam cc z zaskoczenia. Na ktg na skurczu drastycznie spadło tętno Małemu i 20 mi tu później był już na świecie. Okazało się, ze był 3 razy owinięty pępowina i w ułożeniu potylicowym tylnym. Nie było szans na szczęśliwy poród SN.
Teraz jestem już po cc i mogę wybrać jak chce rodzic i nie chce SN.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja jestem po dwóch cc i nastawiam się na trzecie. Nie mam pewności, bo jeszcze nie rozmawiałam ze swoją lekarką, ale mam nadzieję, że przeszkód nie będzie. A Ty rozmawiałaś? Czy po prostu u was w szpitalu jest tak, że jak ktoś miał jedno to siłą rzeczy i drugie obowiązkowo?

@iśka90 powiem szczerze że nie spodziewałam sie aż takich luksusów bo zmieniłam lekarza i patrząc na prowadzenie pierwszej ciąży to jest super a lekarz też , mało spotykane jak na nfz ☺

@Mycha07 ja też sie spotykałam z wrednymi lekarzami niestety mam czasami wrażenie że za kare siedzą w tych gabinetach

@Marika92 ja też na płeć nie licze na prenatalnych to dzidzia skrzyżowała kolanka i tyle oglądania było ☺
będzie wszystko dobrze nie zamartwiaj sie trzynam kciuki☺

@Anusiak1507 ja też mam na 8.11 termin, ale ja raczej nie dotrwam córke urodziłam 3 tygodnie przed terminem [emoji5]

@89Katia nie wiem jak to do końca jest uznawane przez lekarzy, u mnie było tak że córke urodziłam na przełomie 37/38 tc niby donoszona ale uznali ją jako wcześniaka ponieważ miała niską wage urodzeniow[emoji5]

@Mimi2330 ja sie bd wystrzegać cesarki no chyba że nie bd wyjścia [emoji5] ale czytam że masz złe doświadczenia co do porodu sn
Bardzo zle. ...

hchy43r8h8l5x99d.png

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??
Ja też chodzę na NFZ i na razie jestem zadowolona. Wizytę mam co 4 tyg ina razie zawsze usg. Ze zwolnieniem też nie było problemu.

reklama
Do góry