reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia lekarz ustalił ci płeć dziecka na podstawie wyrostka? powiedział ci jak to rozpoznaje? ja na badaniu prenatalnym też widziałam wyrostek ale nic nie mówił☺

reklama
Ja przed i na początku ciąży nastawiałam się koniecznie na CC, teraz z kolei bardzo chciałabym urodzić SN. Boję się tylko, żeby nie zamęczyć dziecka za bardzo, bo mam wąskie biodra i może być ciężko... Zobaczymy, będę rozmawiać z lekarzem jak on to widzi.
Waskie biodra nie maja nic do tego! To sa przesady, ja mam waskie a rodze dzieci sn ;)

Dla mnie to bedzie pierwszy porod ale juz rozwazam znieczulenia ;)
W uk mozna tez isc na prywatna wizyte ale to koszt 150F.. No i dojazd bo bardzo malo jest takich klinik prywatnych

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??
W Polsce niby 3 są, ale z tego co słyszę to robią usg częściej, wszystko zależy od lekarza który prowadzi ciążę i od tego, czy ma usg w gabinecie.
No ale zdecydowana większość chodzi i tak prywatnie i ma usg na każdej wizycie. U nas bardzo duża część lekarzy traktuje pacjentki na nfz jako zło konieczne. No bo po co przyjmować na nfz i się starać, skoro można zaprosić do gabinetu prywatnego i ściągnąć 150 zł w 5 minut :D

Ja chodzę prywatnie do lekarza, ale muszę przyznać, że dobry chłopina z niego. Jak się cokolwiek dzieje, czy nawet jak człowiek ma nieuzasadnione obawy, każe przyjechać do siebie do szpitala, on jest tam codziennie i bez problemu zbada, czy zrobi dodatkowe usg, oczywiście bezpłatnie. Jak pierwsza ciąża obumarła i poszłam do niego na potwierdzenie tej diagnozy (do gabinetu prywatnego), nie wziął ode mnie ani grosza. No ale mankament taki, że na nfz nigdzie nie przyjmuje.

to ja chodze z nfz do lekarza wizyta średnio co 3 tygodnie i usg mam na każdej wizycie ☺ w sumie mi sie poszczęściło bo lekarz nowy był w przychodni i krótkie terminy do niego były ☺ a do przychodni przyszłam zapisać sie na prywatną wizyte i szczęście miałam spotkać położną która powiedziała mi o nowym lekarzu ☺

to ja chodze z nfz do lekarza wizyta średnio co 3 tygodnie i usg mam na każdej wizycie ☺ w sumie mi sie poszczęściło bo lekarz nowy był w przychodni i krótkie terminy do niego były ☺ a do przychodni przyszłam zapisać sie na prywatną wizyte i szczęście miałam spotkać położną która powiedziała mi o nowym lekarzu ☺
Super, że Ci się udało tak trafić i że lekarz nie żałuje usg :)

Tutaj naszczescie traktuja Cie lepiej niz nie jeden pl ginekolog prywatnie... bylam raz , naobrazal mnie I nigdy wiecej...jak cos sie dzueje jade odrazu do szpitala I nie ma problemow , sprawdzaja wszystko ;)

reklama
Do góry