reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

U mnie pierwszypkrod był tydzień przed terminem.... drugi poród był 2 dni po terminie a 3poród był w dniu terminiu
Ja się przebudzilam dzisiaj o 3 w nocy, wstałam do wc i było mi meega niedobrze ale nie próbowałam wymiotować. Jak się położyłam z powrotem to było lepiej. A rano jak zjadlam 2 kromki to znowu było mi niedobrze ale nic nie "polecialo". Czy tak wyglądają mdłości ciazowe? W pierwszej ciazy żadnych takich odczuć nie mialam

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png
Niestety to są mdłości. .. ja mam ciutke gorzej nie mogę nic zjeść wszystko zaraz zwymiotuje .... w dodatku z głodu jest mi bardziej niedobrze .... z panem klozetem się nie rostaje. ...już mam dosyć .... zaczęło się od zwykłych mdłości a po kilku dniach do wymiotow 6-7 razy dziennie nie ważne jaka pora dnia. .. zaraz idę do sklepu nakupuje różnych produktów i będę testować co bedziee mój organizm tolerować ... no no końcu coś muszę zjeść od 2 dni mam pusty żołądek

reklama
Ja mam wizytę dzisiaj wieczorem i z jednej strony denerwuje się, a z drugiej nie mogę się doczekać:) To będzie 5tc 4d i jestem ciekawa ile uda mi się zobaczyć. Co do l4, to obecnie już na nim jestem ze względu na pracę. Poszłam do rodzinnego i powiedziałam, że jestem prawdopodobnie w ciąży, ale musze czekać na wizytę u ginekologa, a że w mojej pracy panują uciążliwe warunki nawet dla zdrowych osób, to nie chce narażać niepotrzebnie siebie i dziecka.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wizytę dzisiaj wieczorem i z jednej strony denerwuje się, a z drugiej nie mogę się doczekać:) To będzie 5tc 4d i jestem ciekawa ile uda mi się zobaczyć. Co do l4, to obecnie już na nim jestem ze względu na pracę. Poszłam do rodzinnego i powiedziałam, że jestem prawdopodobnie w ciąży, ale musze czekać na wizytę u ginekologa, a że w mojej pracy panują uciążliwe warunki nawet dla zdrowych osób, to nie chce narażać niepotrzebnie siebie i dziecka.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
To jest nas dzis juz dwie ;) ja naszczescie tylko do 14 czekam. A mam dzis 6+0 :)

m3sxskjo6qsoarci.png

Ja zauwazyłam ze mdli mnie najbardziej po wszelkim slodkim. Najlepiej toleruję kwasne Kawy zero niestety-na sama mysl mi niedobrze.
Czyli wszystkie smaki odwrotnie niz sprzed ciąży..

oar89n7312bz9t17.png

Ja tez dziewczyny nie daje rady juz z tymi Mdłościami.... macie jakieś patenty na to? Próbowałam te migdały- mimo, ze je bardzo lubię tak mi nie smakują, ze mam wrażenie, ze jest jeszcze gorzej...

f2w39n73te1rwg8n.png

reklama
Mimi2330 może już będzie serduszko, u mnie córką w ciąży już biło w 5+6tc a z synkiem już pulsowało w 5+3tc

Powodzenia wszystkim dziewczynom na wizytach, moja za dwa dni :-)

U mnie zobaczymy jak to będzie z L4 wszystko zależy jak sie będę czuć no i te żylaki, podobno w każdej kolejnej ciąży jest gorzej, muszę chyba już niedługo kupić rajstopy uciskowe. Mimo, że praca fizyczna, stojąca to w obydwu ciążach pracowałam do końca, teraz pewnie pójdę na zwolnienie trochę wcześniej
Duże masz żylaki? Mi w pierwszej ciąży wyszła żyła 12 lat temu. Od kostki do pachwiny. Druga ciąża tylko stan dobila. Jest jeden zylak żyły odpiszczelowej, poskrecany niedrozny i na wierzchu. Dwa lata temu mialam w nim zakrzep i bralam zastrzyki. Rozpuscil się. Jestem umowiona na operacje na styczeń. Teraz już bardziej estetycznie. Ale pewnie ta ciąża go dobije na maxa

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry