reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Mimi2330 może już będzie serduszko, u mnie córką w ciąży już biło w 5+6tc a z synkiem już pulsowało w 5+3tc

Powodzenia wszystkim dziewczynom na wizytach, moja za dwa dni :-)

U mnie zobaczymy jak to będzie z L4 wszystko zależy jak sie będę czuć no i te żylaki, podobno w każdej kolejnej ciąży jest gorzej, muszę chyba już niedługo kupić rajstopy uciskowe. Mimo, że praca fizyczna, stojąca to w obydwu ciążach pracowałam do końca, teraz pewnie pójdę na zwolnienie trochę wcześniej

reklama
Dzis mam wizyte aleeeee sie stresuje i do tego dzis mi sie snilo ze urodziłam zdrowa dziewczynke byl to tak realistyczny sen ze az dziwnie sie poczulam jak sie obudzilam..

m3sxskjo6qsoarci.png

Ja się przebudzilam dzisiaj o 3 w nocy, wstałam do wc i było mi meega niedobrze ale nie próbowałam wymiotować. Jak się położyłam z powrotem to było lepiej. A rano jak zjadlam 2 kromki to znowu było mi niedobrze ale nic nie "polecialo". Czy tak wyglądają mdłości ciazowe? W pierwszej ciazy żadnych takich odczuć nie mialam

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Ja caly czas walcze z mdlosciami, wymiotow nie ma, Ale czasami mnie cofnie.
Wiecie, ze tutaj nie ma L4 , jak to mowia ciaza to nie choroba... pracuje siedo 38tyg ciazy, bo macierzynski tylko pol roku, wiec kazdy chce jak najdluzeej siedziec z maluszkiem po porodzie. W pierwszej ciazy pracowalam do 36tyg, w drugiej do Samego konca :D .
Teraz jestem na samozatrudnieniu i sama ustalam godzinu pracy, mniej pracy biore... ale jak mam mniej to I mniej zarobie :/ Pod koniec pewnie bedzie krucho, ale jakos trzeba sobie radzic :)
Poki co zaspokajam ciazowe zachcianki ;)

Hej:) wczoraj już nie pisałam bo byłam na drugą zmianę w pracy a jak wróciłam to już nie miałam siły i poszłam spać :(
@89Katia na następnej wizycie serduszko na pewno będzie bić jak dzwon. Nie martw się. :*

Ja w brzuchu nic nie czuję. [emoji14] Cały czas nie mogę uwierzyć że bije we mnie jeszcze jedno serce. :) [emoji173]

@Anusiak1507 piękny przyrost bety. Chyba naprawdę mogą być bliźniaki.

@Iska90 gratuluję [emoji173]. Ja niestety nie słyszałam bicia serduszka ale widziałam jak pulsuje. :)

@Mycha07 o matko... tylko 2 usg w ciąży? To strasznie mało.

@ewelinanice ja też mam strasznego lenia :( najchętniej to bym tylko leżała :laugh2:

@Emsi* super ze wizyta udana i jest serduszko:) synek musiał się oswoić z myślą że będzie mieć rodzeństwo:D

Wszystkim wizytujacym wczoraj gratuluję, jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam. :*
2Usg sa gwarantowane, ale jesli cos sie dzieje, to wysylaka na ekstra. Naprawde nie ma potrzeby wiecej, jesli wszystko jest ok. U mnie zazwyczaj nie konvzylo sie na dwoch, bo jak tylko cos bylo nie tak to jechalam do szpitala I wszystko sprawdzali.

Ja pracowałam w 1 ciazy do 8 mies. ale to bylo max co moglam znieść. Siedzialam 8 godz.przy biurku przy komputerze i cuezko bylo ze wzgledu na kregoslup. Poszlam na l4, zreszta lekarka mi powiedziala, ze to jedynt czas kiedy moge jeszcze odpoczac-i to byla prawda :) Od tamtego czasu nie odpoczywam nawet na wakacjach...

oar89n7312bz9t17.png

Ja caly czas walcze z mdlosciami, wymiotow nie ma, Ale czasami mnie cofnie.
Wiecie, ze tutaj nie ma L4 , jak to mowia ciaza to nie choroba... pracuje siedo 38tyg ciazy, bo macierzynski tylko pol roku, wiec kazdy chce jak najdluzeej siedziec z maluszkiem po porodzie. W pierwszej ciazy pracowalam do 36tyg, w drugiej do Samego konca :D .
Teraz jestem na samozatrudnieniu i sama ustalam godzinu pracy, mniej pracy biore... ale jak mam mniej to I mniej zarobie :/ Pod koniec pewnie bedzie krucho, ale jakos trzeba sobie radzic :)
Poki co zaspokajam ciazowe zachcianki ;)
To dopiero jest horror! Polska jaka jest taka jest, ale przynajmniej ochrona w ciąży jest spoko.
Ja powiedzialam mojemu dyrektorowi już tydzień temu ale w tajemnicy także ani kierownik ani pracownicy nie wiedzą. Ale powiem jak tylko 3.04 zobaczę serce. Mam głównie pracę biurową, ale pracuje w areszcie śledczym i czasem muszę nadzorować osadzonych ą jak będę oficjalnie w ciąży to mi tego nie zleca.
A na L4 jak pójdę to zostanę sama w domu z 2latka to wiele nie wypoczne[emoji6]

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Danielkowa, dokladnie
ja bede sie cieszyc kiedy dadza mi zakaz pracy do porodu, przynajmniej troche odpoczne co przy dwoch mega aktywnych urwisach i tak nie jest latwe,
teraz jestem na urlopie i czekam na pierwsza wizyte.
mnie tez zaczyna mdlic, zjem cos bo mam smaka a potem mdli mnie.

a jak u was z kawa dziewczynki? ja bez 4 filizanek nie wychodzilam z domu a teraz juz raczej zielona herbate popijam a kawke tylko jedna dziennie z duza iloscia mleka.

Danielkowa, dokladnie
ja bede sie cieszyc kiedy dadza mi zakaz pracy do porodu, przynajmniej troche odpoczne co przy dwoch mega aktywnych urwisach i tak nie jest latwe,
teraz jestem na urlopie i czekam na pierwsza wizyte.
mnie tez zaczyna mdlic, zjem cos bo mam smaka a potem mdli mnie.

a jak u was z kawa dziewczynki? ja bez 4 filizanek nie wychodzilam z domu a teraz juz raczej zielona herbate popijam a kawke tylko jedna dziennie z duza iloscia mleka.
Ja pije tylko jedna dziennie rano w pracy... a zawsze pilam sporo bo po nocach duzo siedzialam

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie nazwalabym tego horrorem, bo nikt nie narzeka, trzeba sie przyzwyczaic do innego systemu I wcale nie gorszego. Bardzo dbaja o kobiety w ciazy, zwlaszcza w pracy. Zreszta jak nie ma przeciwskazan to czemu mialo by sie nie pracowac, w Polsce tez kobiety pracuja do poznej ciazy ;) ale to bardziej z wyboru.

Do góry