reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Serce teraz bedzie musialo przepompowywac wiecej krwi, ale trzeba kontrokowac cisnienie krwi.
Przytylyscie cos? Bo ja jestem przerazona 2kg na plusie a przeciez dziecko teraz jeszcze nic nie wazy [emoji33] skoncze jak slon [emoji23]
Ja poki co trzymam sie swojej wagi, bo nie mam ani napadow glodu ani mdlosci, ale w poprzedniej ciazy tez tak mialam - niestety po 20 tyg kilogramy zaczely rosnac w zastarszajacym tempie. Ale szybko zrzucilam:)

reklama
A ja Pospalam godzinę i jeszcze mi się chce, ale mój blok jest remontowany i jest strasznie głośno :(

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!! [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Hej dziewczyny, podczytuje Was, ale u mnie nic sie nie dzieje wiec siedze cicho:) Juz w poniedzialek o 14.30 wizyta:)
Rozumiem, ze wiele z Was ma przyke przezycia, ale nie panikujcie, bo to tylko zle wplywa na Wasze brzuszki. Mozna chuchac i dmuchac a i tak bedzie co ma byc. U mnie ciaza przebiegala prawidlowo, a pod koniec 34 tyg przez przypadek trafilam do szpitala, a tam okazalo sie, ze musza zrobic cesarke. I gdyby nie przypadek to final bylby zupelnie inny. (U lekarza prywatnie bylam 3 dni wczesneij i wszytsko w porzadku bylo).
Duzi spokoju, cierpliwosci i pokory Wam zycze i wierze, ze świeta Bozego Narodzenia wszystkie spedzimy w wiekszym gronie:)

tak wlasnie bylo u mnie, w pierwszej ciazy chuchalam i dmuchalam na siebie, awantury robilam jak ktos do jedzenia dosypal fixa bo to chemia, pasztetu nawet nie jadlam bo niebezpieczny i synus urodzil sie z mala waga urodzeniowa, ledwo ponad 2 kg w 36 tc.
w drugiej ciazy jadlam na co mialam ochote, poza surowa ryba i miesem, nosilam poltorarocznego niemowlaka, kosze z praniem itd i drugi synus ponad 4 kg wagi urodzeniowej, porod wywolywany ze wzgledu na wage w 38 tc. gdybym poczekala te 2 tygodnie to dobilby do 5 kg.

a z pierwszym tez swietny ginekolog nie zobaczyl ze dziecko przestalo tyc w brzuchu, kilka dni przed wizyta w szpitalu mowil ze wszystko jest ok i dawal 3,5 kg. dopiero w szpitalu przy zapisywaniu sie na porod zobaczyli ze cos jest nie tak bo nie przybiera na wadze.

gotuje sobie kartofle bo taka ochota mnie naszla na gotowane ziemniaki....
i zaczely sie napady glodu, jak mnie najdzie to nie moge tego kontrolowac, musze cos zjesc

Ja tez dziewczyny nie daje rady juz z tymi Mdłościami.... macie jakieś patenty na to? Próbowałam te migdały- mimo, ze je bardzo lubię tak mi nie smakują, ze mam wrażenie, ze jest jeszcze gorzej...

f2w39n73te1rwg8n.png

Spróbuj mleko wypić letnie:)

Klementinka, u mnie ziemniaki to jeden objaw ciazowy haha, w kazdej ciazy zazeralam sie ziemniakami, czyzby skrobi nam brakowalo. Twraz mam parcie na smietane, jem wszystko ze smietana :)
Moja pierwsza ciaza byla wywolywana w terminie, bo dziecko bardzo malo przybieralo, drugie wywolywane 10 dni po terminie ;) I juz byl klocek . Boje sie trzeciego, ze bedzie tak duze, ze nie dam rady wypchnac :( Przy drugim parlam 40min, dziecko wyszlo sine bo za dlugo parlam, ale bylam tak wykonczona, ze masakra...

@afrodyta92 u mnie jest to samo klozecik moim przyjacielem cokolwiek bym nie zjadla pedze zwrocic...:frown: dzisiaj kolezanki polecily mi zjesc cokolwiek niezdrowego typu kebab zupka chinska ale jakos srednio to widze...

@Klementinka nie pije kawy wogole zanim zrobilam test tez mnie odrzucalo ale tlumaczylam sobie jakas jelitowka:rolleyes:

@Antonia2016 duze wzrosty bhcg to chyba takie ja mam

@Bezkonserwantow pomyslu nie mam zadnego staram sie przespac ten kryzysowy moment ale popoludniu to raczej ciezko

@Inka tez uwazam ze jesli nie ma powodow to mozna jak najdluzej pracowac sama chetnie zostalabym w pracy jednak tyle walki i staran ktore przeszlismy zal zaprzepascic i wole stosowac sie do zalecen lekarza

Antonia2016 mi w pierwszej ciąży żylaki wyszły dopiero ok 28 tc głównie pod kolanami i na łydkach, zaczęłam nosić lecznicze rajstopy uciskowe i nie było tak źle. A w drugiej ciąży to już ok 18-19 tc i to wszędzie całe nogi i nawet tam w środku, masakra, mieliśmy zakaz przytulanek, poród miałam w 34+5tc bo zaczęły mi sie sączyc wody, całe szczęście z synkiem wszystko ok.

Antonia2016 mi w pierwszej ciąży żylaki wyszły dopiero ok 28 tc głównie pod kolanami i na łydkach, zaczęłam nosić lecznicze rajstopy uciskowe i nie było tak źle. A w drugiej ciąży to już ok 18-19 tc i to wszędzie całe nogi i nawet tam w środku, masakra, mieliśmy zakaz przytulanek, poród miałam w 34+5tc bo zaczęły mi sie sączyc wody, całe szczęście z synkiem wszystko ok.
Ja w ogole nie mialam wód. To znaczy jak mnie przyjeli do szpitala to miałam mało, dostalam sterydy na plucka, przetrasportowali mnie do innego szpitala wyzszej referencyjnosci, a tam nast dnia juz w ogole wod nie bylo i zrobili cesarke. Stres, strach nie do opisania.

reklama
Dziecko bierze z naszego organizmu to co potrzebuje tak więc nie ma szans by je zagłodzić, co najwyżej krzywdę możemy sobie zrobić i np. zostać bez zębów czy włosów ;)

Mój synek urodził się 2 dni przed terminem z wagą 3,1kg a ja przytyłam tylko kilka kilo więc jedno nie ma nic do drugiego.

Aż się dziwię, że tyle osób idzie na L4 w tak wczesnej ciąży, zgadzam się, że to żadna choroba, trzeba o siebie oczywiście dbać ale bez przesady, w większości krajów europejskich pracuje się do ostatnich tygodni a dzieci rodzą się zdrowe i nic im nie dolega :D

Ja tez mam dziś dzień mega mdłości, chyba tylko drzemka może mi pomóc :)

Do góry