reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Serce teraz bedzie musialo przepompowywac wiecej krwi, ale trzeba kontrokowac cisnienie krwi.
Przytylyscie cos? Bo ja jestem przerazona 2kg na plusie a przeciez dziecko teraz jeszcze nic nie wazy [emoji33] skoncze jak slon [emoji23]
Ja poki co trzymam sie swojej wagi, bo nie mam ani napadow glodu ani mdlosci, ale w poprzedniej ciazy tez tak mialam - niestety po 20 tyg kilogramy zaczely rosnac w zastarszajacym tempie. Ale szybko zrzucilam:)

reklama
A ja Pospalam godzinę i jeszcze mi się chce, ale mój blok jest remontowany i jest strasznie głośno :(

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!! [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Hej dziewczyny, podczytuje Was, ale u mnie nic sie nie dzieje wiec siedze cicho:) Juz w poniedzialek o 14.30 wizyta:)
Rozumiem, ze wiele z Was ma przyke przezycia, ale nie panikujcie, bo to tylko zle wplywa na Wasze brzuszki. Mozna chuchac i dmuchac a i tak bedzie co ma byc. U mnie ciaza przebiegala prawidlowo, a pod koniec 34 tyg przez przypadek trafilam do szpitala, a tam okazalo sie, ze musza zrobic cesarke. I gdyby nie przypadek to final bylby zupelnie inny. (U lekarza prywatnie bylam 3 dni wczesneij i wszytsko w porzadku bylo).
Duzi spokoju, cierpliwosci i pokory Wam zycze i wierze, ze świeta Bozego Narodzenia wszystkie spedzimy w wiekszym gronie:)

tak wlasnie bylo u mnie, w pierwszej ciazy chuchalam i dmuchalam na siebie, awantury robilam jak ktos do jedzenia dosypal fixa bo to chemia, pasztetu nawet nie jadlam bo niebezpieczny i synus urodzil sie z mala waga urodzeniowa, ledwo ponad 2 kg w 36 tc.
w drugiej ciazy jadlam na co mialam ochote, poza surowa ryba i miesem, nosilam poltorarocznego niemowlaka, kosze z praniem itd i drugi synus ponad 4 kg wagi urodzeniowej, porod wywolywany ze wzgledu na wage w 38 tc. gdybym poczekala te 2 tygodnie to dobilby do 5 kg.

a z pierwszym tez swietny ginekolog nie zobaczyl ze dziecko przestalo tyc w brzuchu, kilka dni przed wizyta w szpitalu mowil ze wszystko jest ok i dawal 3,5 kg. dopiero w szpitalu przy zapisywaniu sie na porod zobaczyli ze cos jest nie tak bo nie przybiera na wadze.

gotuje sobie kartofle bo taka ochota mnie naszla na gotowane ziemniaki....
i zaczely sie napady glodu, jak mnie najdzie to nie moge tego kontrolowac, musze cos zjesc

Ja tez dziewczyny nie daje rady juz z tymi Mdłościami.... macie jakieś patenty na to? Próbowałam te migdały- mimo, ze je bardzo lubię tak mi nie smakują, ze mam wrażenie, ze jest jeszcze gorzej...

f2w39n73te1rwg8n.png

Spróbuj mleko wypić letnie:)

Klementinka, u mnie ziemniaki to jeden objaw ciazowy haha, w kazdej ciazy zazeralam sie ziemniakami, czyzby skrobi nam brakowalo. Twraz mam parcie na smietane, jem wszystko ze smietana :)
Moja pierwsza ciaza byla wywolywana w terminie, bo dziecko bardzo malo przybieralo, drugie wywolywane 10 dni po terminie ;) I juz byl klocek . Boje sie trzeciego, ze bedzie tak duze, ze nie dam rady wypchnac :( Przy drugim parlam 40min, dziecko wyszlo sine bo za dlugo parlam, ale bylam tak wykonczona, ze masakra...

@afrodyta92 u mnie jest to samo klozecik moim przyjacielem cokolwiek bym nie zjadla pedze zwrocic...:frown: dzisiaj kolezanki polecily mi zjesc cokolwiek niezdrowego typu kebab zupka chinska ale jakos srednio to widze...

@Klementinka nie pije kawy wogole zanim zrobilam test tez mnie odrzucalo ale tlumaczylam sobie jakas jelitowka:rolleyes:

@Antonia2016 duze wzrosty bhcg to chyba takie ja mam

@Bezkonserwantow pomyslu nie mam zadnego staram sie przespac ten kryzysowy moment ale popoludniu to raczej ciezko

@Inka tez uwazam ze jesli nie ma powodow to mozna jak najdluzej pracowac sama chetnie zostalabym w pracy jednak tyle walki i staran ktore przeszlismy zal zaprzepascic i wole stosowac sie do zalecen lekarza

Antonia2016 mi w pierwszej ciąży żylaki wyszły dopiero ok 28 tc głównie pod kolanami i na łydkach, zaczęłam nosić lecznicze rajstopy uciskowe i nie było tak źle. A w drugiej ciąży to już ok 18-19 tc i to wszędzie całe nogi i nawet tam w środku, masakra, mieliśmy zakaz przytulanek, poród miałam w 34+5tc bo zaczęły mi sie sączyc wody, całe szczęście z synkiem wszystko ok.

Antonia2016 mi w pierwszej ciąży żylaki wyszły dopiero ok 28 tc głównie pod kolanami i na łydkach, zaczęłam nosić lecznicze rajstopy uciskowe i nie było tak źle. A w drugiej ciąży to już ok 18-19 tc i to wszędzie całe nogi i nawet tam w środku, masakra, mieliśmy zakaz przytulanek, poród miałam w 34+5tc bo zaczęły mi sie sączyc wody, całe szczęście z synkiem wszystko ok.
Ja w ogole nie mialam wód. To znaczy jak mnie przyjeli do szpitala to miałam mało, dostalam sterydy na plucka, przetrasportowali mnie do innego szpitala wyzszej referencyjnosci, a tam nast dnia juz w ogole wod nie bylo i zrobili cesarke. Stres, strach nie do opisania.

reklama
Dziecko bierze z naszego organizmu to co potrzebuje tak więc nie ma szans by je zagłodzić, co najwyżej krzywdę możemy sobie zrobić i np. zostać bez zębów czy włosów ;)

Mój synek urodził się 2 dni przed terminem z wagą 3,1kg a ja przytyłam tylko kilka kilo więc jedno nie ma nic do drugiego.

Aż się dziwię, że tyle osób idzie na L4 w tak wczesnej ciąży, zgadzam się, że to żadna choroba, trzeba o siebie oczywiście dbać ale bez przesady, w większości krajów europejskich pracuje się do ostatnich tygodni a dzieci rodzą się zdrowe i nic im nie dolega :D

Ja tez mam dziś dzień mega mdłości, chyba tylko drzemka może mi pomóc :)

Do góry