reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia trzymaj sie cieplutko napewno wszystko bedzie dobrze i serduszko bedzie bilo jak dzwon moze trafilas w pierwszy albo drugi dzien jego pracy... Napewno sie rozkreci do nastepnej wizyty

@bananka8686 blizniaki brzmia niezle ale chyba tyle szczesc

Podziwiam Panie ktore jeszcze nie sa na l-4 ja osobiscie siedze na l-4 od pierwszej wizyty a od momentu gdy sie dowiedzialam o ciazy siedzialam na urlopie ze wzgledow bezpieczenstwa pracodawca byl srednio zadowolony ale tak to jest jak sie pracuje u znajomych

reklama
Hej:) wczoraj już nie pisałam bo byłam na drugą zmianę w pracy a jak wróciłam to już nie miałam siły i poszłam spać :(
@89Katia na następnej wizycie serduszko na pewno będzie bić jak dzwon. Nie martw się. :*

Ja w brzuchu nic nie czuję. :p Cały czas nie mogę uwierzyć że bije we mnie jeszcze jedno serce. :)

@Anusiak1507 piękny przyrost bety. Chyba naprawdę mogą być bliźniaki.

@Iska90 gratuluję ❤. Ja niestety nie słyszałam bicia serduszka ale widziałam jak pulsuje. :)

@Mycha07 o matko... tylko 2 usg w ciąży? To strasznie mało.

@ewelinanice ja też mam strasznego lenia :( najchętniej to bym tylko leżała :laugh2:

@Emsi* super ze wizyta udana i jest serduszko:) synek musiał się oswoić z myślą że będzie mieć rodzeństwo:D

Wszystkim wizytujacym wczoraj gratuluję, jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam. :*

@89Katia trzymaj sie cieplutko napewno wszystko bedzie dobrze i serduszko bedzie bilo jak dzwon moze trafilas w pierwszy albo drugi dzien jego pracy... Napewno sie rozkreci do nastepnej wizyty

@bananka8686 blizniaki brzmia niezle ale chyba tyle szczesc

Podziwiam Panie ktore jeszcze nie sa na l-4 ja osobiscie siedze na l-4 od pierwszej wizyty a od momentu gdy sie dowiedzialam o ciazy siedzialam na urlopie ze wzgledow bezpieczenstwa pracodawca byl srednio zadowolony ale tak to jest jak sie pracuje u znajomych
Ja mam prace biurowa wiec w 1 ciazy pracowalam do konca 8 miesia a w 2 do konca 7 i w obydwu ciazach studentka wiec caly czas na obrotach a w tej mega mega len hehe

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak sobie radzicie z mdlosciami? Bo ja pomalu nie daje rade...nigdzie nie czytalam zeby w ciazy byly i wymioty i biegunki... Waga zamiast do gory to w dol i zaczynam panikowac... Ze malenstwu czegos bedzie brakowac

Anusiak uwazaj zebys sie nie odwodnila, pij czesto a malo. Podobno tez tak trzeba jesc, zawsze miec cos malego przy lozku zeby zanim wstaniesz cos juz przekasic.
Nie znam sie za bardzo na temacie bo jeszcze nie wymiotowalam w ciazy tylko mdlosci mialam.

Witam, nie nadążam, nie wiem co komu odpisać :)
@89Katia jesteśmy w tym samym momencie ciąży, teraz dopiero serduszka zaczynają bić, dzień wcześniej może by go w ogóle nie było widać a dzień później może już by pikało szybciej. Trzymam kciuki:)
Mówicie o pracodawcy i L4, wyobraźcie sobie że mój szef sam się domyślił, mówi że widzi jakąś aurę ;)
Wczoraj na wizycie poprosiłam o L4 i dostałam bez problemu, chociaż w pracy będzie ciężko beze mnie.
A na wizycie : ;)
dzidzi ;) 1,05cm
serduszko widziałam ale dr nie mierzył tętna. ładnie migało i dr stwierdził że wszystko wygląda dobrze :)
wg om to był 6t6t a wg usg 7tydz1d, więc ciągle jesteśmy do przodu ;)
rośniemy

Wow! 1 cm?? Ale zarodek już taki duży, czy pęcherzyk? Jeżeli sam zarodek, to duża fasolka jak na ten czas :)

Aj czyli ja pewnie nie usłyszę jutro serduszka :( u mnie będzie 5t 6d

Nic się nie martw na pewno zabaczysz choćby pęcherzyk :)

Ja myslę, że to zależy od tego jaką się ma pracę. Ja mam pracę siedzącą, w biurze. Zawsze mogą zostać w domu. Dopóki dobrze się czuję, to wolałabym pracować. Choć jak pomyślę sobie np. o tym że mogłabym mieć L4 prze całe lato i np wylegiwać się na leżaczku w ogródku u mamy, to... brzmi to kusząco :) No ale o pracę też trzeba dbać, w końcu dzięki niej będę mogła utrzymać maluszka i dać mu wszystko co potrzebuje :)

Wow! 1 cm?? Ale zarodek już taki duży, czy pęcherzyk? Jeżeli sam zarodek, to duża fasolka jak na ten czas :)

Nic się nie martw na pewno zabaczysz choćby pęcherzyk :)

Ja myslę, że to zależy od tego jaką się ma pracę. Ja mam pracę siedzącą, w biurze. Zawsze mogą zostać w domu. Dopóki dobrze się czuję, to wolałabym pracować. Choć jak pomyślę sobie np. o tym że mogłabym mieć L4 prze całe lato i np wylegiwać się na leżaczku w ogródku u mamy, to... brzmi to kusząco :) No ale o pracę też trzeba dbać, w końcu dzięki niej będę mogła utrzymać maluszka i dać mu wszystko co potrzebuje :)

Tak:) zarodek :) tzn pole płodowe ale ono jest takie jak fasolka, pęcherzyk ma 3cm (!)
Ale.. na pewno u mnie owulacja była wcześnie, dlatego to wszystko tak wygląda.
Ledwo żyję, mdli mnie tragicznie.

reklama
Cześć wszystkim! :)
Dzisiaj poranna toaleta mnie ominęła, ale może nadrobie wieczorem, tak jak dwa dni temu..
Ogolnie czuje dalej mdłości, ale jest juz to trochę inaczej. Teraz caly czas mnie lekko mdli a mam takie "napady", tak mi niedobrze, jak bym miala zaraz zwymiotować.
Dzisiaj mówię dyrektorce, że biorę od poniedziałku l4, jakos sie boję i stresuje :( ale chce isc.. Męczę się w pracy..
A poza tym praca w przedszkolu na prawdę nie jest lekka, nie mam teraz cierpliwości do dzieci.

Gratuluję wizyt i bijacych serduszek!:)

Do góry